Σύσκεψη στη Μυτιλήνη με τον Ευάγγελο Τουρνά για την αντιπυρική περίοδο
Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισκέπτεται την Πέμπτη 15 Μαΐου τη Λέσβο για τον συντονισμό των φορέων ενόψει του φετινού καλοκαιριού
Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 14/5/2025

Όπως είχε αποκαλύψει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το «Ν», ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, θα βρίσκεται την Πέμπτη 15 Μαΐου στη Μυτιλήνη. Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Στο επίκεντρο της παρουσίας του Υφυπουργού βρίσκεται η ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας, περιλαμβανομένων των πυροσβεστικών υπηρεσιών, των αυτοδιοικητικών αρχών, της αστυνομίας, του στρατού, των εθελοντών και άλλων κρίσιμων δυνάμεων. Κύριος στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός και η διασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει της θερινής περιόδου, κατά την οποία ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών αυξάνεται δραματικά.
Ο κ. Τουρνάς αναμένεται να προχωρήσει σε συνοπτικό απολογισμό των μέχρι σήμερα προληπτικών δράσεων του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα παρουσιάσει αναλυτικά το επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος για το φετινό καλοκαίρι. Το δόγμα αυτό βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: την ενίσχυση της πρόληψης, την ταχεία απόκριση και τον αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων.
Η φετινή χρονιά, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής να γίνονται πλέον πιο έντονες, καθιστά την ανάγκη για έγκαιρη κινητοποίηση και αυστηρό σχεδιασμό πιο επιτακτική από ποτέ. Η Λέσβος και γενικότερα το Βόρειο Αιγαίο, ως περιοχές με πλούσιο δασικό πλούτο και έντονη τουριστική δραστηριότητα, συγκαταλέγονται στις περιοχές υψηλής προτεραιότητας για την Πολιτική Προστασία.