× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σκληρότερο σχέδιο, φοβικό και με τρομακτικές συνέπειες»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επικρίνει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τα νέα μέτρα στην οικονομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2020

«Σκληρότερο σχέδιο, φοβικό και με τρομακτικές συνέπειες»

«Όχι πως δεν το περιμέναμε, αλλά οι εξαγγελίες για τα νέα "σωτήρια" μέτρα της Κυβέρνησης, τράβηξαν την κουρτίνα της παραπλάνησης και της υποκρισίας για τη "βοήθεια" προς την πολύ μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως όλα όσα αποφασίστηκαν ουσιαστικά «αποκάλυψαν την οριστική και πλήρη αδιαφορία για το μέλλον της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών επιχειρήσεων», αλλά και τη «μεταβίβαση της όποιας ευθύνης ανασύνταξης της οικονομίας, στις Τράπεζες και στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους της νεοφιλελεύθερης αγοράς τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κριτική που ασκείται από πλευράς Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγος πως πρόκειται για «το ίδιο σχέδιο της προηγούμενης δεκαετίας, που έρχεται σκληρότερο, φοβικό, με τρομακτικές συνέπειες για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», προσθέτοντας πως δεν υπάρχει «κανένας σχεδιασμός για ανασυγκρότηση, κανένα μέτρο προστασίας, παρά μόνο προσωρινές ψευτολύσεις και μόνο για 4 μήνες, σε τμήμα μόνο των επιχειρήσεων  εις βάρος μάλιστα των εργασιακών κεκτημένων των τελευταίων δεκαετιών».

Ως προς το ιδιωτικό χρέος, επισημαίνεται «πως ήδη αυξήθηκε μέσα σε δυο μήνες σχεδόν 20% και προβλέπεται με την αναμενόμενη ύφεση του 12%, να φτάσει σε επίπεδα μη διαχειρίσιμα, που σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθίζηση της εσωτερικής ζήτησης, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για τη βιωσιμότητα των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Τέλος, αναφέρονται στην ανακοίνωση μια σειρά από ζητήματα άμεσης ανακούφισης όπως είναι «η κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το 2020, η νέα γενναία ρύθμιση παλιών και νέων οφειλών προς Δημόσιο και Τράπεζες, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής επιταγών μέσα από τραπεζιτικές άτοκες διευκολύνσεις, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τις πληττόμενες πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δημιουργία ακατάσχετου λειτουργικού επαγγελματικού λογαριασμού και τέλος η καθολική ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσα από μη επιστρεπτέα προκαταβολή, που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα των επομένων μηνών».

Στον επίλογό της η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: «Παραμένουμε πιστοί στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός δημοκρατικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες της, που θα εμπεριέχει την ανάπτυξη του νέου παραγωγικού πρότυπου αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, σε κλάδους και συμπλέγματα με υψηλή προστιθέμενη αξία και συνθήκες σεβασμού στο περιβάλλον και τα δικαιώματα στην εργασία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες