× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

9th Lesvos Enduro MTB ανασκόπηση και αποτελέσματα

40 συνολικά συμμετοχές, από Τουρκία, Ολλανδία, Ισραήλ, και Ελλάδα στο πιο απαιτητικό Enduro MTB που έγινε ποτέ στο νησί

Δημοσίευση 28/4/2025

9th Lesvos Enduro MTB ανασκόπηση και αποτελέσματα
' χρόνος ανάγνωσης

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου στη Λέσβο, ολοκληρώθηκε στο λιμανάκι της Κρατήγου το μεσημέρι της Κυριακής 27 Απριλίου. Πλήθος αθλητών απόλαυσαν τη φύση, τα μονοπάτια, τον ήλιο συμμετέχοντας στο 9th Lesvos Enduro MTB. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου καταγράφηκαν 40 συνολικά συμμετοχές, από Τουρκία, Ολλανδία, Ισραήλ, και Ελλάδα στο πιο απαιτητικό Enduro MTB που έγινε ποτέ στο νησί. Με 5 μονοπάτια, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.  Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Μυτιλήνης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με τεχνικό Σύμβουλος το Lesvos Ride. Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι αθλητές εκκίνησαν από την επιφάνεια της θάλασσας και μετά από 1:30 ώρες ανάβαση, 7,5 χιλιόμετρα και 485 θετικά υψομετρικά, έφτασαν στην Κορυφή Κουρτερή του βουνού της Αμαλής. Από κει δόθηκε η εκκίνηση με τον πιο θεαματικό τρόπο. Τα ποδήλατα αφέθηκαν κάτω και 50 μέτρα πίσω στήθηκαν οι αθλητές. Με το σήμα της εκκίνησης έτρεξαν ως τα ποδήλατα, ανέβηκαν πάνω κι άρχισαν την κατάβαση...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Περιγράφοντας την ποδηλατική εμπειρία ο Σύλλογος αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Πρώτο μονοπάτι που διέσχισαν ήταν το "Κουρτερή". Τμήμα του νέου ποδηλατικού μονοπατιού, του έργου που ολοκληρώθηκε πριν από μήνες. Ένα μονοπάτι που ήταν "πνιγμένο" μέσα στην πέτρα, εμείς το απολαύσαμε σε μια έκδοση φλατ. Ότι καλύτερο έχουμε δει ποτέ σε βελτίωση μονοπατιού. Ακολούθησε το "Σκαλάκια" κι αυτό ακόμα πιο καθαρό πιο διευρυμένο με νέες εναλλακτικές γραμμές και σήμανση για παράκαμψη σημείων που είχαν καταστεί απροσπέλαστα. Αναπάντεχα ακόμα πιο μεγάλη βελτίωση και από το "Κουρτερή".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μικρή ανάβαση πάλι 2,3 χιλιόμετρα, 145 υψομετρικά και 25 λεπτά πετάλι φτάναμε στο ωραιότερο μονοπάτι της Αμαλής. Το Herb. Τμήμα κι αυτό του πιστοποιημένου ποδηλατικού μονοπατιού προσφέρει ροή, ταχύτητα, αμέτρητα άλματα, μπέρμ σχεδόν σε όλες τις στροφές και πολύ ταχύτητα. Φυσικά κι αυτό αεροδρόμιο χωρίς ούτε ίχνος πέτρας πρόσφερε αμέτρητη ευχαρίστηση σε όλους τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια έπρεπε να μπούμε στο "Κορμοί". Απότομο, με μεγάλες κλίσεις από την αρχή μέχρι το τέλος, σφιχτές και πολλές στροφές, πολλά βράχια, ένα από τα πιο δύσκολα μονοπάτια του βουνού. Η συσσώρευση της κούρασης και το επίπεδο δυσκολίας έκαναν την εμφάνισή τους εδώ στους αθλητές με αποτέλεσμα να έχουμε και τις πρώτες εγκαταλείψεις. Η "δύσκολη" διαδρομή ολοκληρονόταν με το "Δασικό" και ένα τεράστιο rock garden που φέρνει στα όρια πλαίσια, αναρτήσεις, λάστιχα, χέρια, πόδια και αντοχές. Όσοι κατάφεραν να το περάσουν όρθιοι, αυτό το τελευταίο εμπόδιο, τους χώριζαν ακόμα 2,5 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων για τον τερματισμό. Ο τερματισμός δόθηκε 3:15 ώρες μετά (για τον τελευταίο τερματισμό) στις 12:30.

 

Από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό, τα χαμόγελα των αθλητών δεν έσβηναν από τα πρόσωπά τους. Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου έκανε αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε... Get Together με πολύ ποδήλατο, μονοπάτι και παρέα! Και του χρόνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αποτελέσματα:
WOMEN: Πρώτη η Sibel Ocal από Τουρκία και δεύτερη η Αναστασία Χατζέλη.


E-BIKES: Εδώ επικράτησε ο Παναγιώτης Γιαννούλης αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με δεύτερο τον Kerem Yildirim, 3ο τον Berke Iskit, 4ο τον Τιμολέων Κουτρούπη και 5η τη Sibel Ocal Berk.
XC: Πρώτος ο Δημήτρης Αλεξίου, δεύτερος ο Κώστας Λαϊνάς, τρίτος ο Μαρίνος Μιχαλακέλλης, 4ος ο Γαβριήλ Σαχλός και 5ος ο Χρήστος Σαρέλλης.


JUNIOR: Νικητής ο Νίκος Γεωργούσης, 2ος ο Ανέστης Κιντάκας και 3ος ο Μιχάλης Μυλωνάκος.

 

MASTERS: Πρώτος ο Dror Pecatch από το Ισραήλ, 2ος ο Δημήτρης Μπάτσιος, 3ος στο βάθρο ο Βασίλης Μωυσής, 4ος ο Mustafa Ozyilmaz, 5ος ο Λευτέρης Τιτιρέκης και 6ος ο Θοδωρής Τιτιρέκης.

 

MEN: Πρώτος ο Μάνος Χατζέλης, 2ος ο Εμμανουήλ Χατζέλης και 3ος ο Alp Inellioglu.


VETERANS: Πρώτος ο Νικόλας Μωυσής, 2ος ο Δημήτρης Μοσχόβης, 3ος ο Marcel Bes (από την Ολλανδία) και 4ος ο Τάκης Ανεζίνος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργαστήρι υφαντικής τέχνης στη Μυτιλήνη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μπορεί η τέχνη να θεραπεύσει; Διάλογος για την ψυχική υγεία στη Μυτιλήνη

Διεπιστημονική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Γεωγραφίας στις 10 Οκτωβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα του επαγγελματικού προσανατολισμού

Πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης το Σάββατο 4 Οκτωβρίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Αγκαλιές και χαμόγελα παρέα με τετράποδους φίλους

Μεγάλη συμμετοχή και πέντε νέες υιοθεσίες στην εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στην Πλατεία Μηλένας Κοντού
ΓΕΥΣΗ

Η μικρασιάτικη κουζίνα, η επιρροή της στη Λέσβο και την υπόλοιπη Ελλάδα

Όλα τα καθημερινά φαγητά είναι απλά για την αποφυγή σπατάλης χρόνου. Μόνο το κυριακάτικο τραπέζι και όλα τα γιορτινά ξεχώριζαν για την πολυπλοκότητα των συνταγών, το χρώμα, τα καρυκεύματα και τα βότανα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανεμώτια ‑ Κρυφή Παναγιά ‑ Προφήτης Ηλίας

Περπατώντας στη μαύρη Πεύκη-Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανησυχητική άνοδος της βίας κατά των παιδιών την τελευταία δεκαετία

Ο κοινωνιολόγος Χρήστος Σιφναίος παρουσίασε στον «Ν» 99 fm τις δράσεις του έργου εν όψει της ημερίδας τη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο προσανατολισμός λείπει από τα σχολεία, έρχεται… στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Ημερίδα της Ενωσης Γονέων το Σάββατο με τον Κωνσταντίνο Κότιο με «είσοδο ελεύθερη για όλη τη Λέσβο» τονίζει ο Π. Λύμπος
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στους τετράποδους φίλους μας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Μυτιληνης το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Μηλένα Κοντού, με πασαρέλα ζώων, υιοθεσίες, φωτογραφίες, και face painting
ΜΟΥΣΙΚΗ

Λόγος και μουσική σε κοινό ταξίδι με τη Γεωργία Ανδριώτου

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, η συγγραφέας παρουσιάζει τη στιχουργική συλλογή «Οδυσσέας χωρίς Ιθάκη»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έργο STEP στη Λέσβο για την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με ομιλίες, θεατρική παράσταση και εργαστήρια
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής την Κυριακή

Η Μονάδα Διαχείρισης ΒΑ Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ συμμετέχει στη Γιορτή Πουλιών 2025 με εξόρμηση και εκπαιδευτικά προγράμματα