× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νωρίτερα από ποτέ άνοιξε η σεζόν στο Πλωμάρι

Αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική σεζόν φέτος στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κομώπολη του Δήμου Μυτιλήνης. Μεγάλη πληρότητα στα AirBnB της περιοχής. Έως αρχές Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/4/2025

Νωρίτερα από ποτέ άνοιξε η σεζόν στο Πλωμάρι
' χρόνος ανάγνωσης

Με ιδιαίτερα θετικά μηνύματα άνοιξε φέτος η τουριστική σεζόν στο Πλωμάρι, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου Μιχάλης Τετώνης. Ήδη από την περίοδο του Πάσχα, καταγράφηκε σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες.

«Πιστεύω ότι περάσαμε ένα πολύ δυνατό Πάσχα, πάρα πολύ δυνατό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τετώνης σε δηλώσεις του, τονίζοντας ότι η κίνηση δεν περιορίστηκε μόνο στους κατοίκους της Λέσβου, αλλά υπήρξαν και πολλοί επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως ανέφερε, όλα τα σπίτια στο Πλωμάρι άνοιξαν για να υποδεχθούν επισκέπτες, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία τουριστών από τη Σκανδιναβία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τουριστική δραστηριότητα στο Πλωμάρι άρχισε νωρίτερα από το συνηθισμένο, γεγονός που αποδίδεται τόσο στη γιορτινή περίοδο του Πάσχα όσο και σε δράσεις που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η φιλοξενία σουηδικής παραγωγής reality show με τίτλο «Fortune», ένα οικογενειακό ριάλιτι που γυρίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Λέσβου, με επίκεντρο το Πλωμάρι και την Αγιάσο. Η συγκεκριμένη παραγωγή αποτέλεσε μια σημαντική διαφήμιση για τον τόπο, αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος και την αυθεντικότητα της περιοχής σε ένα διεθνές κοινό.

Παράλληλα, ήδη κάποια ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τετώνη, μέχρι τα μέσα Μαΐου αναμένεται να έχουν ανοίξει περίπου το 80% των τουριστικών καταλυμάτων. Οι περισσότερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) κατέγραψαν υψηλή πληρότητα κατά την πασχαλινή περίοδο, γεγονός που αποτυπώνει τη δυναμική εκκίνηση της φετινής σεζόν. Από τον Ιούνιο και μετά, οι κρατήσεις παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, με πολλές μονάδες να αναφέρουν ήδη πληρότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι μια περίοδος άνθησης για το Πλωμάρι», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας, κάνοντας λόγο για μια συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία. Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται πολλές ανακαινίσεις κατοικιών, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές, ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για ανέγερση νέων κατοικιών. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στην εικόνα μιας περιοχής που αναπτύσσεται δυναμικά και κερδίζει σταθερά τη θέση της στον τουριστικό χάρτη της Λέσβου και του Αιγαίου.

Ο κ. Τετώνης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι  η  συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών θεωρείται κρίσιμη για την αποτελεσματική υποδοχή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών, καθώς και για τη διατήρηση της θετικής εικόνας του προορισμού. 

Με το ξεκίνημα να προδιαγράφεται ιδιαίτερα θετικό και με την προοπτική μιας πολύ καλής καλοκαιρινής περιόδου, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Πλωμαρίου αισιοδοξούν ότι το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τη φήμη του τόπου ως έναν από τους πιο γοητευτικούς και φιλόξενους προορισμούς του Αιγαίου. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς τον Ασώματο λόγω καθίζησης

Σε προσωρινή αναστολή οι μετακινήσεις εξαιτίας προβλήματος στο οδικό δίκτυο
Διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς τον Ασώματο λόγω καθίζησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχαιρετισμός σε έναν σπουδαίο δάσκαλο και πνευματικό άνθρωπο

Η συλλυπητήρια επιστολή του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου για το θάνατο του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Αποχαιρετισμός σε έναν σπουδαίο δάσκαλο και πνευματικό άνθρωπο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κριτική της παράταξης Κουφέλου στον Δήμο Μυτιλήνης

Η ανακοίνωση της παράταξης εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση σχεδόν 3 ετών από την έναρξη της θητείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται
Κριτική της παράταξης Κουφέλου στον Δήμο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στη βουλή η σεισμοπληκτη και πυρόπληκτη Βρίσα

Με ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Ξανά στη βουλή η σεισμοπληκτη και πυρόπληκτη Βρίσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στον Λυκαβηττό η ετήσια εκδήλωση για την Παναγία της Αγιάσου

Θρησκευτική και πολιτιστική εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών
Στον Λυκαβηττό η ετήσια εκδήλωση για την  Παναγία της Αγιάσου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

77.000.000 επιπλέον για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από ΠΔΕ

Για τη νέα προγραμματική περίοδο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά στην επικαιροποίηση των αναγκών και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της
77.000.000 επιπλέον  για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από ΠΔΕ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αποχαιρετισμός στον Παναγιώτη Παρασκευαϊδη

«Ο Ραν όπως ήταν το Προσκοπικό του όνομα, εκπαίδευσε πολλές γενιές Προσκόπων του νησιού»
Αποχαιρετισμός στον Παναγιώτη Παρασκευαϊδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Εταιρεία Αιολικών Μελετών αποχαιρετά τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον επί σειρά ετών Πρόεδρό της και κορυφαίο πνευματικό άνθρωπο της Λέσβου
Η Εταιρεία Αιολικών Μελετών αποχαιρετά τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Δένδια στη Λέσβο με αφορμή το βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για το νέο Βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη με παράλληλες επαφές και επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες
Επίσκεψη Δένδια στη Λέσβο με αφορμή το βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλεισε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω βραχυκυκλώματος

Εξαιτιας της εντονης βροχόπτωσης το διατηρητέο κτίριο πήρε νερά από την ταράτσα και τις εσωτερικές υδροροές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ηλεκτροδότησή του.
Εκλεισε  το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω βραχυκυκλώματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποχαιρετισμός σε έναν φωτεινό δάσκαλο και άνθρωπο του πνεύματος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου τιμά τη μνήμη και το έργο του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Αποχαιρετισμός σε έναν φωτεινό δάσκαλο και άνθρωπο του πνεύματος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αύξηση των βροχοπτώσεων στη Μυτιλήνη την περίοδο 2025 – 2026

Στα 482 χιλιοστά το ύψος βροχής έως τις 26 Ιανουαρίου – Αισιοδοξία για τέλος της ανομβρίας στη Λέσβο
Αύξηση των βροχοπτώσεων στη Μυτιλήνη την περίοδο 2025 – 2026