× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανοικτό σεμινάριο Brazilian jiu‑jitsu NO‑GI με την σφραγίδα shootfighters

Ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος εισηγητής σεμιναρίου -Ένας ζωντανός θρύλος των Μαχητικών Τεχνών στην Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2025

Ανοικτό σεμινάριο Brazilian jiu‑jitsu NO‑GI με την σφραγίδα shootfighters
' χρόνος ανάγνωσης

Οι shootfighters και ο εκπαιδευτής Νελλος Ζαφειριου διοργανώνει ανοικτό Σεμινάριο Brazilian jiu-jitsu ώστε το κοινό της Λέσβου να γνωρίσει μια ενδιαφέρουσα μαχητική τέχνη όπου ειδικεύεται στην μάχη εδάφους και συγκεκριμένα στις ακινητοποιήσεις.

Καλεσμένος και εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος ένας από τους πιο γνωστούς και έμπειρους εκπαιδευτές στην Ελλάδα. Με πορεία πάνω από 40 χρόνια, σε μαχητικά αθλήματα και τέχνες, όπως Πάλη, Πυγμαχία, ΜΜΑ, Παγκράτιο, Καράτε, Thai Boxing και Ζίου Ζίτσου, είναι από τους λίγους ανθρώπους, που έχουν ολοκληρωμένο κύκλο στις πολεμικές τέχνες στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητής, εκπαιδευτής, έχοντας αναδείξει πολλούς αξιόλογους αθλητές, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, διοργανωτής αγώνων και events, εισηγητής σε σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, συγγραφέας, αρθρογράφος και πρωταγωνιστής σε ντοκιμαντέρ μαχητικών τεχνών. Εκπαιδευτής ηθοποιών σε σκηνές δράσης.

Κάτοχος Μαύρης Ζώνης 6ο Νταν, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αυτοάμυνας και συντονιστής του Παγκόσμιου Οργανισμού Αυτοάμυνας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και από τον Νοέμβριο του 2024, για όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2013, αντιπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζου Ζίτσου – WJJF, για την Ελλάδα και κάτοχος Μαύρης Ζώνης 5ο Νταν και τον τίτλο του Shihan.

Αντιπρόσωπος της Ιαπωνικής οργάνωσης Shooto MMA για την Ελλάδα και πιστοποιημένος προπονητής ΜΜΑ Αclass, από τον Larry Papadopoulos, του οποίου είναι προσωπικός μαθητής από το 2006.

Μαύρη Ζώνη στο Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου (2024) από τον professor Antonio La Salandra – 6th Dan (Rigan Machado European Academy), 2024, έχοντας λάβει τις ζώνες του από τους εξής: Μπλε & Μωβ από τον professor Renato Migliaccio (2009 – 2011) & καφέ ζώνη από τον professor Nicolas Grigoriades (2014).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον Νοέμβριο του 2024 υπεύθυνος ανάπτυξης του Rigan Machado Brazilian Jiu Jitsu & Self Defense – R.A.P.I.D. International, στην Ελλάδα.

Ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος φέρνει μία νέα προσέγγιση στο Ζίου Ζίτσου, καθώς συνενώνει, μέσα από την τεράστια εμπειρία του, το παραδοσιακό, την αυτοάμυνα, το άθλημα και το ΜΜΑ, μέσα από αυτό. Αυτό είναι και το πνεύμα του Βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου, όπως αναπτύχθηκε τις δεκαετίες του 70, 80 και 90 από τους πρωτοπόρους βραζιλιάνους Gracie και την οικογένεια Machado!

Και όλα αυτά αποτυπώνονται στο τρίπτυχο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Practice the ART – (αυτοάμυνα & παραδοσιακό)
  • Train the SPORT – (Brazilian jiu jitsu)
  • Think the STREET – (Mixed Martial Arts)

12th Khan – Muay Thai – Ενώ κατέχει το 4ο βαθμό στο Παγκράτιο άθλημα από το 2004, ενώ υπήρξε εισηγητής σε 4 σχολές προπονητών παγκρατίου αθλήματος, διδάσκοντας grappling (2000,2002,2006,2007) και το 4ο Νταν στο Okinawa te Karate do. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην προπόνηση με τα δράμια – Kettlebells, από τον Νο1 προπονητή στον κόσμο Παντελή Φιλικίδη και μαζί έχουν διοργανώσει πάνω από 20 σεμινάρια και αγώνες, διαδίδοντας τα με αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα.

Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπευτής και Security Management, έχοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλειας και του Close Protection.Έχει εισάγει πολλές καινοτόμες ιδέες για τις μαχητικές τέχνες, την Αυτοάμυνα και το Fitness, στην Ελλάδα, με αγώνες, events, σεμινάρια, που όχι μόνο εκπαιδεύουν, αλλά δημιουργούν εμπειρίες στους συμμετέχοντες!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Εξαήμερη εκδρομή στη Μακεδονία από το Paris Tours

Πλούσιο πρόγραμμα με προσκυνηματικούς και τουριστικούς προορισμούς σε Θεσσαλονίκη, Βεργίνα, Ξάνθη και Καβάλα. Αναχώρηση 9 Μαΐου και επιστροφή 14 Μαΐου με οργανωμένο πακέτο διαμονής και μετακινήσεων
Εξαήμερη εκδρομή στη Μακεδονία από το Paris Tours
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο Πλωμάρι οι Αιγαιοπελαγίτικοι σκακιστικοί αγώνες Βορείου Αιγαίου

Θα πραγματοποιηθούν στο πολύκεντρο Πλωμαρίου από 17 έως 19 Απριλίου με συμμετοχές από Λέσβο και Χίο
Στο Πλωμάρι οι Αιγαιοπελαγίτικοι σκακιστικοί αγώνες Βορείου Αιγαίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στις 12 Ιουλίου ο 4ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μυτιλήνης

Διαδρομές 5 και 10 km και παιδικός αγώνας με αφετηρία την Πλατεία Σαπφούς από τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου και τον Δήμο Μυτιλήνης
Στις 12 Ιουλίου ο 4ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»
ΓΕΥΣΗ

Τέσσερα μυστικά για να γίνει το κοκορέτσι στο φούρνο «λουκούμι»!

Όσοι δεν ψήσουν στη σούβλα, μπορούν να απολαύσουν κοκορέτσι στο φούρνο που γίνεται πεντανόστιμο
Τέσσερα μυστικά για να γίνει το κοκορέτσι στο φούρνο «λουκούμι»!
ΓΕΥΣΗ

Κόκκινα αυγά χωρίς χημικές βαφές, με ριζάρι!

Η Εβελίνα Ντουλγκέρη, από το μπαχαροπωλείο Evelyn Spices στην Ερμού μας λέει τη συνταγή
Κόκκινα αυγά χωρίς χημικές βαφές, με ριζάρι!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοιξιάτικη περιήγηση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους

Η δράση προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας με τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς δέντρων, αλλά και με τον πλούτο της ανοιξιάτικης χλωρίδας
Ανοιξιάτικη περιήγηση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέο γήπεδο μπάσκετ κατασκευάζεται στην Παναγιούδα

Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας
Νέο γήπεδο μπάσκετ κατασκευάζεται στην Παναγιούδα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινή γιορτή στην Αγιάσο

Παράδοση, χαρά και συλλογικότητα για μικρούς και μεγάλους
Πασχαλινή γιορτή στην Αγιάσο