× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κι όμως υπήρχε λύση αποδεκτή από όλους!

Και τα Λαδάδικα πεζοδρομούνται, και oι δρόμοι πρόσβασης των κατοίκων στα σπίτια τους μένουν ανοιχτοί και ο δημόσιος χώρος προστατεύεται. Συναπόφαση των εμπλεκόμενων φορέων στην προοπτική μόνιμης λύσης από την επόμενη χρονιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2020

Κι όμως υπήρχε λύση αποδεκτή από όλους!

Ευρεία σύσκεψη στο παλιό Δημαρχείο, της Μυτιλήνης, με θέμα τον καθορισμό του τρόπου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των κέντρων εστίασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν ενόψει της λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την ερχόμενη Δευτέρα, σε σχέση με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και της ανάγκης αποφυγής συγχρωτισμού που επιβάλλεται, καθώς και των πρωτοβουλιών για πεζοδρομήσεις οδών.

Σε γόνιμο κλίμα συναίνεσης επιγραμματικά αποφασίστηκαν:

- Η πεζοδρόμηση συγκεκριμένων οδών του ιστορικού κέντρου με έμφαση στα Λαδάδικα. Η διατήρησης της απρόσκοπτης κυκλοφορίας οχημάτων προς τις περιοχές Κουλμπάρα και Κιόσκι δια των οδών Χίου και Βερναρδάκη και Επάνω Σκάλας δια των οδών Χίου και Μητροπόλεως. Η ύπαρξη των συγκεκριμένων ανοιχτών δρόμων επιτρέπει την κίνηση στις περιοχές αυτές αυτοκινήτων της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και φυσικά επαγγελματικών αυτοκινήτων όπως ΤΑΧΙ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Η μέριμνα για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους, σε συνάρτηση με την σωστή ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων.

Ας σημειωθεί ότι αναλυτικά παρουσιάσθηκαν όλες οι δράσεις και οι ενέργειες που πρέπει να ανά περιοχή, με ιδιαίτερη αναφορά σε κάθε ένα από τα καταστήματα που πρόκειται να λειτουργήσουν σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν. Μάλιστα όπως αποφασίστηκε, ο Δήμος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη, θα δρομολογήσει τις αναγκαίες δράσεις για την υλοποίηση των συμφωνημένων σε όφελος όλων των εμπλεκόμενων, κατοίκων και επιχειρηματιών, ντόπιων και επισκεπτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κώστας Κουνέλλης, ο Γραμματέας του Δήμου Ηρακλής Κουντουρέλλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» Νίκος Γιαννάκας μαζί με μέλη του Συμβουλίου,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι «Το Κιρκινέτσι» Στρατής Μπαλάσκας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η λήψη απόφασης από το Συμβούλιο της Κοινότητας την ερχόμενη Τετάρτη, η συζήτηση και η λήψη απόφασης επί αυτής από την Επιτροπή Ποιότητας ζωής και η υλοποίηση της απόφασης από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ας σημειωθεί ότι κοινή απόφαση όλων είναι η εφαρμογή των μέτρων σύμφωνα με το καθεστώς που επιβάλει για το θέμα ο νόμος που ψηφίζεται από τη Βουλή και θα έχει εφαρμογή έως τις 31 Δεκεμβρίου φέτος.

Στη σύσκεψη υπήρξε επίσης δέσμευσης από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει η μελέτη για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οργάνωση της στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο και το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα από την επόμενη κιόλας χρονιά. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ