× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το νέο Κολυμβητήριο!

Ολοκληρώνει τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες ο Δήμος Μυτιλήνης, με... χείρα βοηθείας από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου - Τον Ιούνιο προκηρύσσεται ο διαγωνισμός

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 15/5/2020

Στην τελική ευθεία μπαίνει το νέο Κολυμβητήριο!

Το νέο Κολυμβητήριο Μυτιλήνης στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας έχει περάσει από πολλά... κύματα, ωστόσο όλα δείχνουν πως μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, περνώντας σε λίγες εβδομάδες σε φάση διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε ο Δήμος Μυτιλήνης να συνεργαστεί με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Παρότι σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, οι δημοτικές αρχές Κύτελη και Βέρρου έχουν... πολλά να τις χωρίζουν, κυρίως σε ότι αφορά τον τρόπο που χειρίζονται το προσφυγικό - μεταναστευτικό, το Κολυμβητήριο αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Η... χείρα βοηθείας

Συγκεκριμένα, μετά τη διάσπαση των δύο δήμων, οι δύο ηλεκτρολόγοι - μηχανικοί που είχαν αναλάβει στον ενιαίο Δήμο Λέσβου να ολοκληρώσουν τη σχετική Η/Μ μελέτη του νέου κολυμβητηρίου, μετακινήθηκαν στη Δυτική Λέσβο. Η δημοτική αρχή Κύτελη θεώρησε ως καλύτερη λύση, από τη στιγμή που οι πέντε εναπομείναντες ηλεκτρολόγοι μηχανικοί του Δήμο Μυτιλήνης δεν είχαν ασχοληθεί με το φάκελο του νέου Κολυβητηρίου στα Θέρμα, να ζητήσει από τη δημοτική αρχή Βέρρου να της παραχωρήσει τους δύο ηλεκτρολόγους μηχανικούς της προκειμένου να ολοκληρώσουν τη Η/Μ μελέτη του έργου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από διάφορες συζητήσεις και έχοντας προκύψει η πανδημία του κορονοϊού, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έδωσε τη συγκατάθεσή του, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να χαθεί το έργο. Αποτέλεσμα ήταν στο μεσοδιάστημα να προχωρήσει η σχετική ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και σε λίγες ημέρες ο Δήμος Μυτιλήνης να είναι σε θέση να τρέξει τον Διαγωνισμό για την ανάδειξη του εργολάβου.

Ένα χρόνο παράταση με ενέργειες Τζιμή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Έργων Στρατής Τζιμής, με προσωπικές του ενέργειες προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζήτησε και πέτυχε να εξασφαλίσει την παράταση της σχετικής πίστωσης των €5.000.000 έως το τέλος του 2021. Πρακτικά, η ενός έτους παράταση που δόθηκε από τη ΓΓΑ, εξασφαλίζει στον Δήμο Μυτιλήνης πως δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ν», ο χρόνος που θα μεσολαβήσει από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και μέχρι την ανάδειξη του εργολάβου, αλλά και την εξέταση των πιθανών ενστάσεων, δεν θα ξεπερνά τους 6 μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020 και από τις αρχές του 2021 ο εργολάβος θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τα πρώτα έργα στα Θέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα είναι έτοιμο το νέο Κολυμβητήριο;

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για ένα έργο που θα ολοκληρωθεί άμεσα. Πέρα της ολυμπιακής 50άρας πισίνας, συνολικά 10 διαδρομών ή της παιδικής πισίνας που θα δημιουργηθεί, προβλέπεται η ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων που θα περιλαμβάνουν τα αποδυτήρια, η δημιουργία κερκίδων, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου για θέσεις πάρκινγκ, καθώς και η διασύνδεση των εγκαταστάσεων με τις ιαματικές πηγές της περιοχής, που θα εξοικονομεί ενέργεια θερμαίνοντας το νερό της πισίνας. Και φυσικά, η δημιουργία σχετικού κόμβου στον οδικό άξονα Μυτιλήνης-Καλλονής, που θα επιτρέπει την ασφαλή είσοδο και έξοδο οχημάτων από και προς τους χώρους του νέου κολυμβητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν», ο Αντιδήμαρχος Έργων Στρατής Τζιμής διευκρίνισε πως «θα είναι μια μακρά διαδικασία», επισημαίνοντας πως «το νέο Κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση σε 2-3 χρόνια. Από τη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο ως δημοτική αρχή να προκηρύξουμε τον διαγωνισμό, θα πρέπει να υπολογίζουμε ένα διάστημα περίπου 6 μηνών, έως το τέλος του 2020, μέχρι να μπορεί ο εργολάβος να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες ως προς τη διαμόρφωση του χώρου. Από κει και μετά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται, μέχρι να μπορέσει να παραδοθεί προς χρήση και να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση προς όφελος της κοινωνίας, που την έχει στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια».  

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Κολυμβητήριο στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας θα είναι ανοικτό, όπως οι περισσότεροι αντίστοιχοι χώροι άθλησης υγρού στίβου στη χώρα μας. Η θερμαινόμενη πισίνα, εξάλλου, εξασφαλίζει την ορθή χρήση της κάθε πισίνας χειμώνα - καλοκαίρι. Ωστόσο, υπάρχει η σκέψη στο μέλλον το Κολυμβητήριο να καλυφθεί με ειδικό σκέπαστρο, εφόσον αυτό κριθεί τελικά απαραίτητο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή