× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές γίνεται μέλος της Ολομέλειας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ

Πέταξε στο δρόμο 20 εργαζόμενους,τους άφησε απλήρωτους και τώρα φιγουράρει στο πανελλαδικό όργανο του Τομέα Οικονομίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 3/4/2025

Καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές γίνεται μέλος της Ολομέλειας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ
' χρόνος ανάγνωσης

Πριν από λίγες ημέρες, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη νέα του οργανωτική δομή, παρουσιάζοντας στελέχη που θα αναλάβουν κομβικούς τομείς του κόμματος. Η κίνηση αυτή επιχειρεί να σηματοδοτήσει μια πολιτική ανανέωση και να δείξει ότι το κόμμα προχωρά σε μια νέα πορεία. Ωστόσο, η επιλογή του Γιώργου Κονδυλούδη ως μέλους της Ολομέλειας του Τομέα Οικονομίας όχι μόνο αναιρεί κάθε έννοια ηθικής και πολιτικής συνέπειας, αλλά αποτελεί και πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Ο κ. Κονδυλούδης είναι γνωστός από τη θητεία του ως εκδότης της εφημερίδας «Αιολικά Νέα» της Λέσβου, η οποία το 2010 έκλεισε αιφνιδιαστικά, αφήνοντας 20 εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με τον ίδιο- η επιχείρηση ήταν οικονομικά υγιής. Λίγο αργότερα, επανήλθε στο χώρο του Τύπου με τη νέα εφημερίδα «Συνήγορος του Βορείου Αιγαίου», αφήνοντας πίσω του απλήρωτους και διωκόμενους πρώην εργαζομένους. Όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, αλλά προχώρησε και σε δικαστικές διώξεις εναντίον των εργαζομένων που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους, δείχνοντας μια πρωτοφανή περιφρόνηση απέναντι στη δικαιοσύνη και τα εργασιακά δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ιστορικό του Κονδυλούδη περιλαμβάνει πολλαπλές καταδίκες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τον Μάρτιο του 2011 καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για μη καταβολή νόμιμων αποδοχών σε δημοσιογράφο, ενώ τον Απρίλιο του ίδιου έτους του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους για άρνηση μαρτυρίας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών καθώς δεν κατέβαλε τις νόμιμες αποδοχές σε πέντε τεχνικούς εργαζόμενους. Τον Απρίλιο του 2013, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή έξι μηνών για προσπάθεια εξαναγκασμού σε παραίτηση της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου. Στις 6 Νοεμβρίου 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση δεκαοκτώ μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, μετά από ψευδή δημοσιεύματα που είχε κάνει εναντίον πρώην εργαζομένων του.

Παρά τις δικαστικές αποφάσεις, ο ίδιος δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα τις αποζημιώσεις που οφείλει στους πρώην υπαλλήλους του, αδιαφορώντας πλήρως για τις έννομες συνέπειες των πράξεών του. Η προκλητική στάση του δείχνει ότι όχι μόνο δεν έχει μετανοήσει, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει την πορεία του ανενόχλητος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τοποθέτηση ενός ατόμου με τόσο επιβαρυμένο παρελθόν στον Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις αξίες που πρεσβεύει πλέον το κόμμα. Είναι αδιανόητο ένα κόμμα που διακηρύσσει την προσήλωσή του στα εργασιακά δικαιώματα να τοποθετεί σε ηγετική θέση έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί επανειλημμένως για κατάφωρες παραβιάσεις αυτών των δικαιωμάτων.

 Παρά τις καταδίκες, αρνείται να πληρώσει τους πρώην εργαζομένους του, συνεχίζοντας την προκλητική του συμπεριφορά. Και αντί να βρίσκεται στο περιθώριο της δημόσιας ζωής, επιβραβεύεται με θέση στον Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ!

Τι μήνυμα στέλνει το κόμμα με αυτήν την επιλογή; Ότι οι καταδικασμένοι εργοδότες που καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορούν όχι μόνο να ξεφεύγουν από τις συνέπειες, αλλά και να λαμβάνουν πολιτικές θέσεις; Ότι η ατιμωρησία είναι το νέο δόγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ; Είναι αδιανόητο ένα κόμμα που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τους εργαζομένους να επιλέγει για καίρια θέση στον Τομέα Οικονομίας έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί για τις χειρότερες εργοδοτικές πρακτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η απόφαση είναι μια απροκάλυπτη προσβολή στους εργαζομένους και σε όλους όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Είναι η απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την ιστορία του και ότι συνεχίζει να λειτουργεί ως καταφύγιο για πρόσωπα που δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται στον δημόσιο βίο.

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις. Ποιος και γιατί αποφάσισε να τοποθετήσει τον Κονδυλούδη σε αυτήν τη θέση; Το κόμμα θεωρεί πως ένας καταδικασμένος εργοδότης που έχει καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου μπορεί να σχεδιάζει την οικονομική πολιτική του; Ποιες ακριβώς αξίες υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ;

Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Αν το κόμμα δεν αποσύρει άμεσα την τοποθέτησή του και δεν δώσει εξηγήσεις, τότε θα είναι συνυπεύθυνο για την ηθική και πολιτική κατάπτωση που εκπροσωπεί αυτή η επιλογή.

Αν αυτή είναι η «πολιτική ανανέωση» που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ, τότε η κοινωνία έχει κάθε λόγο να ανησυχεί.Το ερώτημα παραμένει και απαιτεί άμεση απάντηση. Είναι αυτή η «πολιτική ανανέωση» που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ; Και αν όχι, πώς εξηγεί αυτήν την επιλογή στους πολίτες που το εμπιστεύονται;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ροζ φως ελπίδας πάνω από τη Μυτιλήνη

Συμβολική φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου από τον Δήμο Μυτιλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – Μήνυμα ευαισθητοποίησης από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα.
ΧΩΡΙΑ

Αξιοποιείται σε νέο ρόλο ο Κώστας Ρούσσας μετά την απόφαση για την Αγιάσο

Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης αναγνωρίζει το έργο και τη στάση του πρώην προέδρου της Αγιάσου – Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ρούσσα λόγω ασυμβίβαστου, δικαιώνοντας τον Μιχάλη Κουταλέλλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» το Πλωμάρι μετά τις κατολισθήσεις

Η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί άμεσα μηχανισμούς αποκατάστασης – Ο Δήμος Μυτιλήνης προχωρά σε έργα οδοποιίας και ζητά πρόσθετη χρηματοδότηση
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ