× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η φωνή της Παλαιστίνης ακούστηκε στην καρδιά της Μυτιλήνης

Συγκέντρωση και πορεία από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Lesvos Palestine Solidarity

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 27/3/2025

Η φωνή της Παλαιστίνης ακούστηκε στην καρδιά της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Μαρτίου, η Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη γέμισε με φωνές αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Lesvos Palestine Solidarity και αποτέλεσε μια δυναμική έκφραση υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά τη βία και τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του εκπροσώπου της Lesvos Palestine Solidarity, ο οποίος ανέφερε πως η κατάσταση στην Παλαιστίνη έχει εξελιχθεί σε μια ατελείωτη ανθρωπιστική καταστροφή, με το Ισραήλ να προχωρά σε πολιτικές «εθνοκαθαρτικών» προθέσεων και με θύματα όχι μόνο ενήλικες, αλλά και εκατοντάδες παιδιά. Αναφέρθηκε στην αμέριστη υποστήριξη που λαμβάνει το Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις, οι οποίες κλείνουν τα μάτια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ενθαρρύνουν τη συνέχιση αυτών των βίαιων ενεργειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, Ραφαήλ Ασπρολούπος, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεχείς παραβιάσεις από πλευράς Ισραήλ και στην πλήρη κατάλυση της εκεχηρίας, δηλώνοντας πως η πολιτική του Ισραήλ στοχεύει ξεκάθαρα στον ξεριζωμό και την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού. Ο κ. Ασπρολούπος υπογράμμισε ότι η σιωνιστική πολιτική και η αδιαφορία των δυτικών κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, ενώ τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η αντίσταση και η συνέχιση της μαχητικής δράσης από τον Παλαιστινιακό λαό, με την υποστήριξη όλων των ανθρώπων της διεθνούς κοινότητας.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε πορεία που διέσχισε την αγορά και την προκυμαία της Μυτιλήνης. Οι συμμετέχοντες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης, περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και τη σιωπή των διεθνών οργανισμών.

Η κινητοποίηση, η οποία αναγνώρισε τη δύναμη της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, έκλεισε με καλέσματα για ενίσχυση της διεθνούς αντίστασης κατά της σιωνιστικής γενοκτονίας και τη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα για τα δικαιώματά του. Οι συμμετέχοντες επανέλαβαν το αίτημα για άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας και την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Σε πλήρη εξέλιξη η σταδιακή στελέχωση και οργάνωση μιας δομής ζωτικής σημασίας για τη βορειοανατολική Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερωτική δράση για τη χρήση κράνους στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Αστυνομία, Τροχαία και Εκπαίδευση ενώνουν δυνάμεις για την οδική ασφάλεια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο της προσφοράς

Τρία γεμάτα καλάθια με τρόφιμα προσφέρθηκαν στο «ΣιτίΖω» από τα παιδιά της Γ Γυμνασίου Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ΑΙΟ Μυτιλήνης στο Ίδρυμα Θεομήτωρ Αγιάσου με μήνυμα προσφοράς πριν τις γιορτές

Η ποδοσφαιρική ομάδα απέδειξε ότι ο αθλητισμός μπορεί να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Αλέξης Ρίζος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 στις 13.30, για τα κενά στα σχολεία και τις συγχωνεύσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μικροί ραβδιστάδες και μαζώχτρες στη Θερμή

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής έζησαν από κοντά το λιομάζωμα και την παράδοση της λεσβιακής ελιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Γέρα

Οδηγός και συνεπιβάτης τραυματίστηκαν μετά από εκτροπή
ΥΓΕΙΑ

103 αιμοδότες στην τριήμερη αιμοδοσία του Δεκεμβρίου

Θετικός απολογισμός από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης εκθέτουν τα έργα τους

Παιδική έκθεση ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το κασκόλ του Αη Βασίλη» στον Λεπέτυμνο

Χριστουγεννιάτικο βιωματικό εργαστήριο πλεκτικής στο Νηπιαγωγείο Συκαμινέας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από ΕΛΜΕ και σωματεία για συγκέντρωση στα Δικαστήρια Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί απεργούν την Τρίτη- Δείτε όλες τις ανακοινώσεις των φορέων