× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο τζίρος μας χάθηκε, δεν ανεστάλη»

Για το γεγονός πως κακώς γίνεται συζήτηση περί αναστολής υποχρεώσεων από πλευράς Κυβέρνησης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας, Στο Νησί 99FM

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 14/5/2020

«Ο τζίρος μας χάθηκε, δεν ανεστάλη»

Για τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της αγοράς και το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας τόσο από τους καταστηματάρχες όσο και από το καταναλωτικό κοινό, μίλησε στην εκπομπή «99 και σήμερα», Στο Νησί 99FM, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος σε αυτές τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Παπαρίσβας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η οικονομία, επισημαίνοντας πως ο κόσμος βρέθηκε από τις πρώτες ημέρες εντός των καταστημάτων, πραγματοποιώντας τις αγορές του ή καλύπτοντας άλλες υποχρεώσεις.

Ως προς τα μέτρα ατομικής προστασίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης διευκρίνισε πως οι καταστηματάρχες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ και οι καταναλωτές συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Ο κ. Παπαρίσβας δεν παρέλειψε να σχολιάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο, επισημαίνοντας πως «ειδικά τους δύο τελευταίους μήνες, ο κόσμος αναγκάστηκε να στραφεί στο διαδίκτυο κι αυτούς τους καταναλωτές πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να έρθουν πίσω στα φυσικά καταστήματα», παραθέτοντας τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο κλάδων, εστιάζοντας περισσότερο στην εξυπηρέτηση, στους έμπειρους πωλητές, αλλά και στο γεγονός πως ο καταναλωτής μπορεί να δει το προιόν που αγοράζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον εμπορικό κόσμο, ο κ. Παπαρίσβας ήταν σαφής και απόλυτος: «Μιλάμε για χαμένο τζίρο. Δύο μήνες τα καταστήματα ήταν κλειστά και κάποια ακόμα θα παραμείνουν με κατεβασμένα ρολά και αυτόν τον μήνα. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αναστολή πληρωμών. Εμάς ο τζίρος μας δεν ανεστάλη. Χάθηκε. Το ξενοδοχείο που μένει κλειστό, δε σημαίνει ότι εφόσον ανοίξει τον Αύγουστο θα βάλει στα δωμάτιά του το διπλάσιο κόσμο για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Επομένως, κακώς μιλάμε για αναστολή. Αυτό που χρειάζεται είναι κούρεμα υποχρεώσεων.»

Τέλος, δεν έμεινε ασχολίαστο και το άλλο μεγάλο «αγκάθι», τα χρήματα που φεύγουν από το νησί και πέφτουν στην αγορά της Τουρκίας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης τόνισε: «Στόχος μας ως φορέας είναι υπάρχει ισορροπία. Δηλαδή τα χρήματα που φεύγουνε να είναι ανάλογα αυτών που έρχονται στο νησί. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση των καταναλωτών. Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις εξάλλου. Εκτιμώ πως πρέπει να επικρατήσει ο καλώς εννούμενος πατριωτισμός. Να στηρίξουμε δηλαδή το σπίτι μας, γιατί αλλιώς θα πέσει να μας πλακώσει». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ντόπια αγορά είναι οι ανεξέλεγκτα πλέον επιχειρήσεις μη τοπικών συμφερόντων», εστιάζοντας στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαρίσβας εκπροσώπησε τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνη Βαρουφάκη, παρουσία κι άλλων φορέων από το Βόρειο Αιγαίο, σε μια κουβεντα για την οικονομία, την αγορά και τους προβληματισμούς που επικρατούν μετά την πανδημία του Covid-19.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα