× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκλονίζει η εισαγγελέας για την Ελένη Τοπαλούδη

Η Μαρία Λούκα παρακολουθεί τη δίκη και μεταδίδει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2020

Συγκλονίζει η εισαγγελέας για την Ελένη Τοπαλούδη

Συγκλονίζει η εισαγγελέας στη δίκη για το βιασμό και τη γυναικοκτονια της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρήκε τραγικό θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση που συγκλόνισε όλη την χώρα ξεκίνησε όταν το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018 ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής διαπίστωσε πως στην παραλία Φώκια στην Ρόδο επέπλεε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως η νεαρή γυναίκα πριν βρεθεί στο νερό έχει χτυπηθεί άσχημα, επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Η συναδέλφισσα, Μαρία Λούκα που έχει παρακολουθήσει όλη τη δίκη μετέδωσε από την αίθουσα:

«Η εισαγγελέας εμφανώς φορτισμένη, ξεκινώντας σήμερα να μιλάει μας έκανε λίγο να αισθανθούμε ότι σε αυτή την αίθουσα εκτός από τις ανάσες μας, ακούγεται και η φωνή μας: «Ήμουν σίγουρη ότι αυτή η υπόθεση θα ήταν δικη μου, έγινε δικη μου και θα μείνει μέχρι να πεθάνω. Χρεώνομαι 1500 υποθέσεις το μήνα. Αυτη με συγκλόνισε. Δεν πέρασε λεπτό που να μη με καταδιώκει. Ζω με αυτή την κοπέλα από τη στιγμή που την ανέλαβα. Ένιωθα ότι όταν πήγαινα να κάνω κάτι άλλο με σκούνταγε η κόρη σας. Η Ελένη που δεν είχα την τιμή να γνωρίσω, θα είναι κομμάτι της ζωής μου. Άκουσα τη φωνή της κυρίας Κουλας που έλεγε θέλω να μάθω τι έγινε. Κι εγώ αυτό ήθελα. Η αλήθεια βοα. Ας επικρατήσει η δικαιοσύνη κι ας χαλάσει ο κόσμος όλος. Η δικαιοσύνη όταν θέλει βλέπει πολύ καθαρά στο σκοτάδι, το σκοτάδι που οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να ρίξουν στην υπόθεση.»

«Ομιλείτε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα των βιαστών» είπε χτες η εισαγγελέας στη δίκη για το βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλουδη, απευθυνόμενη στους δράστες και το κύκλωμα κακοποιητών που δρούσε στη Ρόδο. Μ' αυτή την κρυστάλλινη κ κοφτερή κατάφαση της εισαγγελικής αρχης, βγαλμένη από τη συλλογική εμπειρία της εμφυλης βίας, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων γεμάτες αντιφάσεις, ψεύδη και victim blaming. Κι έτσι έπρεπε να γίνει. Η τελευταία λέξη δεν έπρεπε να έχει το σχήμα της ντροπής αλλά της οργής.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία