× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Το απόγευμα της Πέμπτης από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 20/3/2025

Πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
' χρόνος ανάγνωσης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαρτίου η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου στην πλατεία Σαπφούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας. Η εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε πορεία με πικετοφορία στους δρόμους της Μυτιλήνης, αποτέλεσε κραυγή συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό, μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Σε μια ομιλία με έντονες αναφορές στην κλιμακούμενη πολεμική ένταση και τον ρόλο των διεθνών δυνάμεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, Νάσος Γαλής, απηύθυνε κάλεσμα για αντίσταση απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Γαλής κατήγγειλε τη «συνεχιζόμενη και ενεργό δράση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση, πέρα από τη στήριξη που παρέχει, «έχει στα σχέδιά της να αποκτήσει και ένα κομμάτι της λείας», μετά το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων και των εμπορικών δρόμων της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πρόσφατη «Λευκή Βίβλο για την Άμυνα» της Ε.Ε., την οποία χαρακτήρισε ως επίσημη μετάβαση σε «πολεμική οικονομία». «Οι κυρίαρχες δυνάμεις, όπως η Γερμανία, μετατρέπουν τις παραγωγικές αλυσίδες από αυτοκίνητα σε βόμβες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έχουμε ειρήνη, ο λαός ματώνει με αντιλαϊκά μέτρα. Όταν έχουμε πόλεμο, οδηγείται στο σφαγείο», υπογράμμισε, κάνοντας παραλληλισμό με τραγωδίες όπως των Τεμπών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, που θα σταθεί στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών που πλήττονται από τον πόλεμο. Παράλληλα, ζήτησε την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα «σφαγεία» και τις «γενοκτονικές επιθέσεις», καθώς και τη στήριξη του αιτήματος για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Πρέπει να ανατρέψουμε το σύστημα που καθοδηγεί αυτές τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που δεν είναι άλλο από το κέρδος», σημείωσε, καλώντας τον λαό της Λέσβου και ολόκληρης της χώρας σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας από την αγορά της Μυτιλήνης και την προκυμαία. Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν το αίτημα για άμεσο τερματισμό της βίας και στήριξη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα καταδίκης των επιθέσεων και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους Παλαιστινίους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίσθηκε οδηγός Ι.Χ. φορτηγού που ανατράπηκε

Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Καλλονής – Μυτιλήνης
Τραυματίσθηκε οδηγός  Ι.Χ. φορτηγού που ανατράπηκε
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στην Αγιάσο για Πασχαλινές μπαλοθιές...

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και διατάραξη ησυχίας
Σύλληψη στην Αγιάσο για Πασχαλινές μπαλοθιές...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση κράνους σε μια εβδομάδα

Ούτε το Πάσχα δεν μειώθηκαν οι έλεγχοι από την Αστυνομία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση κράνους σε μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Στην τελική ευθεία η σχολική χρονιά
Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
ΑΓΡΟΤΕΣ

Και οι κτηνοτρόφοι της Γέρας στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα από τον αγροτοκτηνοτροφικού Σύλλογο
Και οι κτηνοτρόφοι της Γέρας στο συλλαλητήριο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί οδηγήθηκαν στη διακοπή λειτουργίας εξηγούν οι τυροκόμοι

Οι επτά «αλήθειες» των τυροκομείων
Γιατί οδηγήθηκαν στη διακοπή λειτουργίας εξηγούν οι τυροκόμοι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο πάνω από το γήπεδο της Μυτιλήνης

Τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα
Θανατηφόρο τροχαίο πάνω από το γήπεδο της Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης 14 Απριλίου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το Εργατικό Κέντρο Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πάσχα αλληλεγγύης στον «Μωριά»

Στήριξη στους κτηνοτρόφους της Λέσβου μέσα από το πασχαλινό αντάμωμα του Συλλόγου Πελοποννησίων Λέσβου στο Κάτω Τρίτος
Πάσχα αλληλεγγύης στον «Μωριά»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέσεις βεγγαλικών σε Σάμο και Χίο

Στο πλαίσιο των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. στο Βόρειο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης βεγγαλικών
Κατασχέσεις βεγγαλικών σε Σάμο και Χίο