Περίπατος κατά των διακρίσεων στη Λέσβο
Ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης με την εγγύηση και την ξενάγηση της «Παρέας»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2025

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, φορείς και πολίτες της Λέσβου ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία. Ο περίπατος κατά των διακρίσεων, μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται εδώ και 10 χρόνια από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, έρχεται και φέτος στη Μυτιλήνη, προσκαλώντας όλους όσοι αγωνίζονται για μια κοινωνία συμπερίληψης.
Η δράση συνδιοργανώνεται από την Αλληλεγγύη Λέσβου (LESOL), το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (GCR), την Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο (RSA) και την HIAS – Ελλάδος, με στόχο να αναδείξει τη σημασία της αλληλεγγύης και του σεβασμού απέναντι σε όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις: ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ+, Ρομά, μετανάστριες/ες, πρόσφυγες, οροθετικούς, ηλικιωμένους, χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές κοινότητες και άλλες ευάλωτες ομάδες.
Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής 21 Μαρτίου από το Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα και θα ακολουθήσει μια διαδρομή με συμβολικούς σταθμούς στη Μυτιλήνη, φωτίζοντας τοπόσημα της πόλης που έχουν συνδεθεί με την αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη. Η περιπατητική ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την ΚοινΣΕΠ Παρέα, προσφέροντας μια ξεχωριστή οπτική στην κοινωνική ιστορία της πόλης.
Η δράση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση στην Κοινωνική Κουζίνα Nan, στην οδό Κομνηνάκη 30, έναν χώρο που αποτελεί σημείο συνάντησης και στήριξης για όσους αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ένα κάλεσμα για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις
Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές ανισότητες και οι διακρίσεις συνεχίζουν να πλήττουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ο Περίπατος κατά των Διακρίσεων στη Λέσβο αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η αλληλεγγύη είναι η απάντηση. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης να συμμετάσχουν, να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να διαδώσουν το μήνυμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.