× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι κάμερες στα σχολεία»

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Λέσβου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2020

«Όχι κάμερες στα σχολεία»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

«Η τροπολογία για την on-line παρακολούθηση του μαθήματος επιστρέφεται ως απαράδεκτη» τονίζει σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου το οποίο με πλειοψηφία αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Μαίου στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίο.Για το σκοπό αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Λέσβου επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:
«εν μέσω πανδημίας και υποχρεωτικού εγκλεισμού, με συστάσεις για ατομική ευθύνη και αυτοσυγκράτηση, η Κυβέρνηση (έχοντας πάρει καλά μαθήματα από ανάλογες προηγούμενες κυβερνήσεις), αποδεικνύεται ασυγκράτητη!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προχωρά στη θεσμοθέτηση μέτρων για την παιδεία που έχουν στο στόχαστρο τη δομή, το περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου, μέτρα που εναρμονίζονται με τις κατευθυντήριες, εδώ και χρόνια επεξεργασμένες, της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ.

Ένα προς ένα τα άρθρα που διατρέχουν τις σελίδες του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, που τέθηκε σε διαβούλευση (αύξηση του μέγιστου και ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, εργαστήρια δεξιοτήτων, εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, αποκλεισμός και τιμωρία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ηλικιακό όριο εγγραφής σε ΕΠΑΛ, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση…), καταδεικνύουν κατάφωρα τη στρατηγική της Κυβέρνησης για κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών, χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, στενό πλέγμα ελέγχου του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, λειτουργία των σχολικών μονάδων με ιδιωτικο – οικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, των οποίων το όποιο «παραγόμενο προϊόν» θα μετριέται με τη μεζούρα της ανταγωνιστικότητας, για να συνεχίζουν να υπάρχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τροπολογία που ψηφίστηκε και προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοση από την τάξη, δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).

Η κυβέρνηση δε δίστασε να εκμεταλλευτεί την -πραγματική- ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους να διατηρήσουν μια επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ανάγκη που δεν εκπορευόταν προφανώς από εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, αλλά απαντούσε στην ανασφάλεια μπροστά σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας και το φόβο για το μέλλον της κοινωνίας. Και βέβαια, δε δίστασε να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τη συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στα τηλεμαθήματα εισάγοντας την κάμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα ταξικό εξετασιοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα ήταν φυσικό κι επόμενο να πεταχτούν απ΄ έξω οι μαθητές που δεν πληρούσαν τα οικονομικά κριτήρια, οι μαθητές που δεν είχαν την κατάλληλη βοήθεια σε γνώσεις και εξοπλισμό, οι μαθητές που το σχολείο παλεύει να κρατήσει όταν βρισκόμαστε σε κανονική λειτουργία και εδώ φέρει αποκλειστική και ακέραιη την ευθύνη το Υπουργείο και η Κυβέρνηση.

Το προηγούμενο είναι ένα ακόμα δείγμα της ασύδοτης πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου. Καμία ολιγωρία, από τη μεριά των εκπαιδευτικών και γονιών, καμία ανοχή, πάμε κόντρα στην παραίτηση και στη λογική του «…ό,τι κι αν κάνουμε, έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστούν τα πάντα» ….Στο χέρι μας είναι να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ακυρώσουμε την τροπολογία που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι!

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, όλων των ειδικοτήτων, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας δυναμώνουμε τη φωνή μας, δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας»!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα

Με σακούλες και διάθεση προσφοράς, οι εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας ανέλαβαν δράση για καθαρότερους δημόσιους χώρους
Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο

Οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα και ζητούν ασφαλείς χώρους, επαρκές προσωπικό και μόνιμες λύσεις
Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η φροντίδα των ηλικιωμένων στο επίκεντρο συνεδρίου στη Μυτιλήνη

Η Αλληλεγγύη Λέσβου παρουσιάζει τα αποτελέσματα του «ΦροντίΖΩ» και ανοίγει τη συζήτηση για τη στήριξη των ανθρώπων που φροντίζουν καθημερινά τους δικούς τους
Η φροντίδα των ηλικιωμένων στο επίκεντρο συνεδρίου στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια πόλη γεμάτη γρίφους περιμένει τους μικρούς της εξερευνητές

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προσκαλεί παιδιά από 5 έως 17 ετών σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι στην καρδιά της Μυτιλήνης
Μια πόλη γεμάτη γρίφους περιμένει τους μικρούς της εξερευνητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος υποδέχεται για πρώτη φορά μια μεγάλη προσκοπική συνάντηση

Περίπου 200 ενήλικα στελέχη από Ελλάδα και Κύπρο στη Μυτιλήνη στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου για την 77η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους
Η Λέσβος υποδέχεται για πρώτη φορά μια μεγάλη προσκοπική συνάντηση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Από την Ερεσό μήνυμα αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας

Συμμετέχουσες στο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών ύψωσαν πανό ενάντια στο μίσος, την ώρα που οι τουρκικές αρχές εντείνουν τις συλλήψεις, τις διώξεις ακτιβιστών και τις εφόδους σε οργανώσεις
Από την Ερεσό μήνυμα αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους

Η 1η Μαθητική Αστική Ποδηλατάδα γέμισε το κέντρο της πόλης με παιδικές φωνές και έστειλε ηχηρό μήνυμα για ασφαλείς δρόμους και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων
Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης

Η Ένωση Γονέων καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να προγραμματίσουν έγκαιρα τις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες τους
Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής

Φέρεται να αφαίρεσε περίπου 2.700 ευρώ, πορτοφόλι και δύο τραπεζικές κάρτες
Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια

«Η σεξουαλική υγεία αποτελεί μέρος της συνολικής μας υγείας και δεν είναι ταμπού» τονίζει στο «Ν» ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Γιώργος Μπανταβάνης, μιλώντας για πρόληψη, εμβολιασμό κατά του HPV και τα μεγάλα κενά ενημέρωσης
HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καλεί παιδιά, νέους, γονείς και φίλους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο
Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη