× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η στήριξη στα τοπικά ΜΜΕ θα έπρεπε να είναι καθολική»

Παρέμβαση Νίκης Τσιριγώτη για τη δαπάνη της δημοτικής Αρχής υπέρ «επίλεκτων» και απόφασης που ελήφθη κατόπιν… ανάθεσης!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/5/2020

«Η στήριξη στα τοπικά ΜΜΕ θα έπρεπε να είναι καθολική»
' χρόνος ανάγνωσης

Σχετικά με τη δια περιφοράς «συζήτηση» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Μυτιλήνης της περασμένης Τρίτης για τη δαπάνη 8,5 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ, που αφορά στη δαπάνη ενημέρωσης των πολιτών - δημοτών της Μυτιλήνης για θέματα προστασίας από τον covid – 19 μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων προφύλαξης και διασποράς του ιού, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών αδυναμίας κάλυψης της ενημέρωσης αυτής από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, έκανε παρέμβαση η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Μυτιλήνης, Νίκη Τσιριγώτη διευκρινίζοντας τους λόγους καταψήφισης από την παράταξη της εν λόγω εισήγησης.

«Καταψηφίσαμε όχι γιατί διαφωνούμε με την στήριξη των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά γιατί η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει και την οικονομική επιτροπή ως διεκπεραιωτικό όργανο και όργανο εκ των υστέρων έγκρισης και νομιμοποίησης των απευθείας αναθέσεων στις οποίες έχει ήδη προβεί χωρίς να μας έχει ενημερώσει και κυρίως χωρίς να έχει λάβει προσφορές από όλους αυτούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό (των ΜΜΕ) ώστε να κρίνει και να καταλήξει στις συμφέρουσες, όπως αναφέρει η μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σποτ (οπτικά και ακουστικά) έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και προβάλλονται από όσο γνωρίζουμε από τρεις ιστοσελίδες και τουλάχιστον ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Επομένως για ποιο λόγο έρχεται τώρα (αρχές Μάη) στην οικονομική επιτροπή; Δηλαδή ενάμιση περίπου μήνα μετά τη σύνταξη της μελέτης;

Η μελέτη, από τη στιγμή που δεν ελήφθησαν προσφορές από όλους, δεν προσδιορίζει κανένα επιπλέον κριτήριο (πχ επισκεψιμότητα, ακροαματικότητα κλπ ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ευρείας ενημέρωσης του κοινού που θέτει η εισήγηση) χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετούμε την άποψη ότι μόνο όσοι έχουν επισκεψιμότητα/ακροαματικότητα μπορούν να προβάλλουν αυτά τα ενημερωτικά σποτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που λέμε με λίγα λόγια είναι ότι θα μπορούσε η δημοτική αρχή να συμπεριλάβει και άλλα, επιπλέον δηλαδή, τοπικά μέσα (ραδιόφωνα, εφημερίδες ή ιστοσελίδες) χωρίς ανεξήγητους αποκλεισμούς. Άλλωστε δεν είναι και πάρα πολλά αυτά που υπολείπονται.

Αδιαμφισβήτητα τα τοπικά μέσα (ειδησεογραφικά site, έντυπες εφημερίδες, ραδιόφωνα κλπ) χρειάζονται τη στήριξη όλων μας, αλλά η στήριξη αυτή δεν πρέπει να είναι επιλεκτική, αλλά καθολική.

Η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να βρει τρόπο να πληρώσει τους ανθρώπους στους οποίους ανέθεσε τις εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη μιας και η ανάθεση έγινε χωρίς προηγούμενη απόφαση, όπως επίσης οφείλουμε όλοι να βρούμε τρόπους να στηριχθούν ποικιλοτρόπως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που πλήττονται, ενδεχομένως με καμπάνιες προβολής πχ του νησιού μας, με απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλπ» καταλήγει η κ. Τσιριγώτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον