Οι τέσσερις γύρω από τη Μόρια διαμαρτύρονται
Συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για τα προβλήματα από τους 18.500 του ΚΥΤ
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2020

Για μια ακόμα φορά συνεδρίασε χθες η ομάδα των τεσσάρων Πρόεδρων των χωριών που βρίσκονται κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας. Και σήμερα οι Πρόεδροι των χωριών της Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης, Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης, Αφάλωνα Κώστας Κουρογένης, Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος και ο Αντιπρόεδρος Παμφίλων Βαγγέλης Λυκιαρδόπουλος συναντήθηκαν με τη Δημοτική Αρχή.
Και έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:
1. Αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας με απώτερο σκοπό το κλείσιμο του, κάτι που συνάδει με την προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.
2. Άμεση ενημέρωση των Κοινοτήτων από τον Διευθυντή του ΚΥΤ για τις όποιες ενέργειες πρόκειται να ακολουθήσουν και επηρεάζουν την περιοχή.
3. Παράταση του ελέγχου κυκλοφορίας προσφύγων και μεταναστών με σκοπό την αποφυγή της ανεξέλεγκτης μετακίνησης τους μέσα και γύρω από τα χωριά, προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών λόγω κορωνοϊού.
4. Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή του ΚΥΤ και γύρω από αυτή, για αποτελεσματικότερη φύλαξη ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο ή να εξαλειφθούν παραβατικές πράξεις.
Επιπλέον, οι Πρόεδροι των χωριών τόνισαν την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή της Μόριας με το κατάλληλο προσωπικό και μέσα.
Παράλληλα ζήτησαν την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας κατά 1.500 άτομα μηνιαίως, ενώ επανέλαβαν την ανάγκη επαναλειτουργίας της Δομής στη Δυτική Λέσβο στη περιοχή της Συκαμιάς.
«Είμαστε αποφασισμένοι», τόνισαν, «να παρακολουθούμε την τήρηση όλων αυτών που μας υποσχέθηκε το αρμόδιο Υπουργείο και σε περίπτωση μη εκπλήρωσης αυτών, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση».
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης για ακόμα μια φορά εξέφρασε τη… συμπαράσταση του.