× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»

Καταγγελία από την «Αγωνιστική Παρέμβαση»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2020

«Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ανοίγουν τα σχολεία από τη Δευτέρα 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και από τις 18 του μήνα για το υπόλοιπο Λύκειο και το Γυμνάσιο, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, η οποία έχει καλέσει επίσης από την περασμένη Δευτέρα τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει για την Παιδεία «αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», επισημαίνει η συνδικαλιστική παράταξη εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Λέσβου, «Αγωνιστική Παρέμβαση», «εκμεταλλευόμενη τον φόβο και ευελπιστώντας σε μειωμένες αντιδράσεις» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Και προσθέτει: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός και αν δε διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, τα σχολεία δεν μπορεί να λειτουργήσουν. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα οποία δεν αποτελούν προϋπόθεση μόνο για το άνοιγμα των σχολείων άμεσα, αλλά και για τη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη με μέτρα που πρέπει να παρθούν από τώρα και είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί η υγεία του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Για τα άμεσα προβλήματα που προκύπτουν απαιτούμε:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

·        Να παρθούν από το κράτος όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Δωρεάν μαζική παροχή μασκών, αντισηπτικών, διαγνωστικών τεστ, θερμομετρήσεις, προσλήψεις καθαριστριών, τήρηση των αποστάσεων που καθορίστηκαν για όλους τους κλειστούς χώρους.

 

·        Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών τώρα, ανανέωση με 12μηνες συμβάσεις για τους αναπληρωτές στις 30/6, λιγότεροι μαθητές σε όλα τα τμήματα, εξασφάλιση αιθουσών και όλων των απαραίτητων σοβαρών σύγχρονων κτιριακών και άλλων υποδομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

·        Να παρθούν πίσω τώρα όλες οι άτυπες (ή τυπικές αν γίνουν) εντολές του ΥΠΑΙΘ για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος από τις σχολικές τάξεις από υπολογιστές, κινητά, κάμερες. Απαιτούμε παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων! Εφαρμόζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ για μη συμμετοχή.

 

·        Να δοθούν ειδικές άδειες ευπαθών ομάδων, οι οποίες πρέπει να διευρυνθούν και για άλλα νοσήματα (ΧΑΠ, άσθμα κ.ά.) και οι άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές χωρίς εξαίρεση.

 

·        Οι Σύλλογοι Διδασκόντων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ εξετάζουν αν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Σε περίπτωση που αυτά δεν επαρκούν να γίνουν διαμαρτυρίες από τους ΣΔ, γονείς, μαθητές και ΕΛΜΕ στις οικείες ΔΔΕ και ΠΔΕ.

 

·        Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, που θα δίνουν για πολύ καιρό ακόμα τη μάχη για τη Δημόσια υγεία. Καθοριστική ενίσχυση του ΕΣΥ, μαζικούς μόνιμους διορισμούς υγειονομικού προσωπικού, 2000 ΜΕΘ ΚΑΙ 1500 ΜΑΦ, επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας κ.ά.

 

Στην κατεύθυνση του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΟΟΣΑ, ΣΕΒ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έρχεται να σαρώσει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, αλλά και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει: Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων με βάση προαγωγής 10 για όλες τις τάξεις, τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές, νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων», αξιολόγηση σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης, εσωτερική και εξωτερική, από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, αύξηση του αριθμού των προτύπων, μείωση κατά το 1/3 των μαθητών των ΕΠΑΛ λόγω ηλικιακού ορίου 17 έτη στις εγγραφές, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Ποινές τουλάχιστον 2ετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές, άμεση μείωση μετεγγραφών και εισακτέων από του χρόνου στα ΑΕΙ, ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα κλπ.

 

Απαιτούμε:

 

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας. Οι ΕΛΜΕ παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους για να οργανώσουν την απάντηση του κλάδου ενιαία και συνολικά κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

 

Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, με συμμετοχή γονέων, μαθητών και φοιτητικών συλλόγων το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα έχει ήδη βγει στους δρόμους και απαιτεί να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό, οπισθοδρομικό, εξεταστικολάγνο  νομοσχέδιο των νέων ταξικών φραγμών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Έγιναν  διαμαρτυρίες στις 16/4 και ακολούθησαν μαζικές δράσεις στις 24/4 και 30/4 σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα πολλές ΕΛΜΕ συμμετείχαν στις μαζικές κινητοποιήσεις για την υγεία 7/4 και 28/4, τα εργασιακά 14/4 και την Εργατική Πρωτομαγιά, που προσπάθησε να απαγορεύσει η κυβέρνηση. 

 

Επιδιώκουμε, στη συνέχεια, μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε Βουλή, Υπουργεία, ΠΔΕ, ΔΔΕ κλπ με πολύμορφες δράσεις, συνεντεύξεις τύπου, ενημερώσεις, αφισοκολλήσεις, πανό κ.ά. κάθε βδομάδα σε όλη τη χώρα, με σαφή στόχο να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σε συντονισμό και με αγωνιστική αλληλεγγύη, μπορούμε να προχωρήσουμε πανεκπαιδευτικά στο δρόμο του παρατεταμένου αγώνα.

 

Γι΄ αυτό καλείται νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Παρασκευή 8/5, στη 1μμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και για να παρθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας και παιδαγωγικής ελευθερίας σε όλα τα σχολεία. Να συγκληθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της χώρας στα προαύλια των σχολείων από τις 11 έως τις 15 Μάη και ΓΣ των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στις 16 Μάη, για αποφάσεις κλιμάκωσης με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Τέλος, για το ζήτημα της αξιολόγησης τόσο των σχολείων, όσο και των εκπαιδευτικών, υπάρχουν αποφάσεις από 77 σωματεία, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που θα πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Συνολικά, με συντονισμένες κι οργανωμένες δράσεις μπορούμε να τα καταφέρουμε και να έχουμε νικηφόρους αγώνες για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση!

 

 

·  Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιλαϊκό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Όχι στο «Νέο Λύκειο»  και στα σχολεία της

 

επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, του εξεταστικού μαραθωνίου, της αποδόμησης των εργασιακών, δημοκρατικών, συλλογικών κατακτήσεων.

 

·  ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Κατηγοριοποίηση-Απόλυση. Όλοι και όλες Απεργία-Αποχή!

 

·  Κατοχύρωση της σταθερής δουλειάς και οργανικής θέσης για όλους.

 

·  Καμία μείωση μισθών στο Δημόσιο. Κάτω το μισθολόγιο της πείνας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!

 

·  Οι Συνδικαλιστικές και Πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες-Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα

Με σακούλες και διάθεση προσφοράς, οι εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας ανέλαβαν δράση για καθαρότερους δημόσιους χώρους
Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο

Οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα και ζητούν ασφαλείς χώρους, επαρκές προσωπικό και μόνιμες λύσεις
Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η φροντίδα των ηλικιωμένων στο επίκεντρο συνεδρίου στη Μυτιλήνη

Η Αλληλεγγύη Λέσβου παρουσιάζει τα αποτελέσματα του «ΦροντίΖΩ» και ανοίγει τη συζήτηση για τη στήριξη των ανθρώπων που φροντίζουν καθημερινά τους δικούς τους
Η φροντίδα των ηλικιωμένων στο επίκεντρο συνεδρίου στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια πόλη γεμάτη γρίφους περιμένει τους μικρούς της εξερευνητές

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προσκαλεί παιδιά από 5 έως 17 ετών σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι στην καρδιά της Μυτιλήνης
Μια πόλη γεμάτη γρίφους περιμένει τους μικρούς της εξερευνητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος υποδέχεται για πρώτη φορά μια μεγάλη προσκοπική συνάντηση

Περίπου 200 ενήλικα στελέχη από Ελλάδα και Κύπρο στη Μυτιλήνη στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου για την 77η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους
Η Λέσβος υποδέχεται για πρώτη φορά μια μεγάλη προσκοπική συνάντηση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Από την Ερεσό μήνυμα αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας

Συμμετέχουσες στο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών ύψωσαν πανό ενάντια στο μίσος, την ώρα που οι τουρκικές αρχές εντείνουν τις συλλήψεις, τις διώξεις ακτιβιστών και τις εφόδους σε οργανώσεις
Από την Ερεσό μήνυμα αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους

Η 1η Μαθητική Αστική Ποδηλατάδα γέμισε το κέντρο της πόλης με παιδικές φωνές και έστειλε ηχηρό μήνυμα για ασφαλείς δρόμους και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων
Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης

Η Ένωση Γονέων καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να προγραμματίσουν έγκαιρα τις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες τους
Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής

Φέρεται να αφαίρεσε περίπου 2.700 ευρώ, πορτοφόλι και δύο τραπεζικές κάρτες
Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια

«Η σεξουαλική υγεία αποτελεί μέρος της συνολικής μας υγείας και δεν είναι ταμπού» τονίζει στο «Ν» ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Γιώργος Μπανταβάνης, μιλώντας για πρόληψη, εμβολιασμό κατά του HPV και τα μεγάλα κενά ενημέρωσης
HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καλεί παιδιά, νέους, γονείς και φίλους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο
Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη