«Κορόιδα στο χωριό μας δεν θα βρείτε»
Μήνυμα προς «πολιτικάντηδες» από την Κοινότητα Συκαμνιάς
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2020

Για αιρετούς που θέλουν να φτιάξουν πολιτική καριέρα στην πλάτη των Κατοίκων της Συκαμνιάς κάνει λόγο η ανακοίνωση της Κοινότητας Συκαμνιάς που τάσσεται «ξεκάθαρα στο πλευρό των αδυνάτων και απέναντι στις λογικές των πολιτικάντηδων».
Θυμίζουμε και τη χτεσινή δήλωση του προέδρου της Συκαμνιάς, Γιώργου Σαρόγλου, με αφορμή τη δήλωση υπέρ του ανοίγματος Stage 2 του επιικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου με τη ΝΔ, Νίκου Χήρα. Αλλα και το ότι συμφωνήθηκε να ανοίξει νέα δομή, όπως αποκλειστικά ανέδειξε το «Ν»
Ειδικότερα η τοπική κοινότητα αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Συκαμιάς και της Σκάλας από την πρώτη στιγμή των προσφυγικών ροών «δείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους και στις κατατρεγμένες αυτού του κόσμου.
Σιωπηρά μα με συνέπεια βοηθήσαμε τους ανθρώπους που έφταναν στα χώματα που μεγαλώσαμε και ζούμε σαν να ήταν δικοί μας άνθρωποι.
Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε αλλιώς. Ξέρουμε τι θα πει προσφυγιά. Ξέρουμε πως η σωστή μεριά της ιστορίας δεν ήταν ποτέ η πλευρά του μαύρου.
Ήμασταν αντίθετοι στο κλείσιμο του stage 2. Άλλοι το κλείσανε, άλλοι το κάψανε σε μια πράξη μισαλλοδοξίας , βάζοντας μάλιστα σε κίνδυνο ανθρώπους και περιουσίες
Όταν όμως κάποιοι αποφάσισαν να εκλάβουν την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας ως ευκαιρία να μας εκμεταλλευτούν για τα δικά τους πολιτικά σχέδια είπαμε ένα μεγάλο ΌΧΙ.
Όταν οι ίδιοι που το κλείσανε είπανε ότι θα το ξανανοίξουν με άλλους όρους , όχι ως πρώτη υποδοχή και βοήθεια αλλά ως δομή καραντίνας νόμιζαν ότι βρήκανε πιόνια στο παιχνίδι τους...
Η Σκαμνιά και Σκάλα δεν θα λοιδορούνται την μια μέρα ,και θα γίνονται θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης την επόμενη.»