× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κανονικότητα και στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια

Πάντα κατόπιν ραντεβού και μέτρων προστασίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/5/2020

Κανονικότητα και στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Λειτουργούν πλέον κανονικά τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια στο νησί, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου.

Πλέον οι ιδιώτες γιατροί εξυπηρετούν κανονικά τους ασθενείς κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι και τα τακτικά ιατρεία του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν ξεκινήσει την λειτουργιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία φορώντας μάσκα,  ενώ προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής, ενώ προτείνεται τα ιδιωτικά ιατρεία να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού, με ρυθμό ένας ασθενής ανά τουλάχιστον 30 λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια.

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα ιατρεία δεν θα πρέπει να έχουν συνοδό, παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή μόνο ένας συνοδός,  ενώ για τα παιδιά επίσης μόνο ένας γονέας. Σε ό,τι αφορά στους γιατρούς οι οποίοι λόγω της φύσεως της ειδικότητας τους πραγματοποιούν ενδοσκοπήσεις, αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια ανά ώρα. Τα ίδια προληπτικά μέτρα θα ισχύουν και για την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου υπενθυμίζει ότι οι ασθενείς και κυρίως οι χρονίως πάσχοντες , θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους μετά το πολυήμερο lockdown, κατά το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ιατρικούς δείκτες.

Να σημειωθεί ότι τα ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας  βάσει των προδιαγραφών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ , ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου έχει διαθέσει στους γιατρούς ατομικά μέσα προστασίας όπως μάσκες και ποδιές.

Όσον αφορά στην άυλη συνταγογραφηση αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνεκτιμώντας την ανάγκη του περιοδικού έλεγχου των παθήσεων των ασθενών, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε ανασταλεί. Στο πλαίσιο αυτό, οι θεράποντες κατά την κρίση τους, μπορούν να συστήνουν επανεξέταση εφόσον είναι αναγκαία,  όταν έχουν αιτήματα άυλης συνταγογραφησης ασθενών που δεν έχουν ελεγχτεί επί μακρόν. Όσον αφορά στην αμοιβή των ιδιωτών  ιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αυτοί θα πρέπει να γίνεται μέσω τραπέζης (χορήγηση iban στους ασθενείς) ή  προσωπικά αν αυτό είναι δυνατόν, γιατί οι γιατροί θα πρέπει - εκ του νόμου-  να εκδίδουν  φορολογικό παραστατικό (απόδειξη) κάθε φορά που πραγματοποιούν άυλη συνταγογραφηση.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ενας απέναντι σε 40 σκακιέρες στα Τσαμάκια

Ο FIDE Master Ανέστης Μιχαηλίδης στη Μυτιλήνη την Πέμπτη 27 Αυγούστου
Ενας απέναντι σε 40 σκακιέρες στα Τσαμάκια
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Η απαγόρευση των social media στους ανηλίκους δεν λύνει το πρόβλημα»

Η καθηγήτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μαντώ Ραχωβίτσα εξηγεί γιατί η συζήτηση πρέπει να στραφεί στους αλγορίθμους, στις ευθύνες των πλατφορμών και στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας
«Η απαγόρευση των social media στους ανηλίκους δεν λύνει το πρόβλημα»
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ψάχνεις τα Λαδάδικα στη Μυτιλήνη;

Τις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, το ελαιόλαδο έδινε πολύ καλό εισόδημα στους παραγωγούς και τους εμπόρους
Ψάχνεις τα Λαδάδικα στη Μυτιλήνη;
ΓΕΥΣΗ

Τα 10 πιο ωφέλιμα φρούτα του καλοκαιριού

Οι «βασιλιάδες» των βιταμινών
Τα 10 πιο ωφέλιμα φρούτα του καλοκαιριού
ΓΕΥΣΗ

Γυναικείοι Συνεταιρισμοί: Η άλλη πλευρά του επιχειρείν και της χειραφέτησης

Οι γυναίκες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, προβάλλουν προϊόντα της Λέσβου και τον τόπο αλλά χρειάζονται αναγνώριση και ενδυνάμωση.
Γυναικείοι Συνεταιρισμοί: Η άλλη πλευρά του επιχειρείν και της χειραφέτησης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δυναμικό ξεκίνημα για τη 46η Γιορτή του Ούζου

Με τη συμμετοχή διαφόρων και πολλών πολιτιστικών φορέων και ποτοποιίων του νησιού και με τον κόσμο να κατακλύζει το παρκάκι, για να περάσει καλά
Δυναμικό ξεκίνημα για τη 46η Γιορτή του Ούζου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το μπάσκετ πήρε θέση στην πλατεία «Μηλένα Κοντού»

Το Mytilene 3on3 άρχισε με αγώνες μικρών αθλητριών και αθλητών και συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα
Το μπάσκετ πήρε θέση στην πλατεία «Μηλένα Κοντού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στο Απολιθωμένο Δάσος της Πλάκας υπό το φως του φεγγαριού

Διαδρομή σε 50 απολιθωματοφόρες θέσεις
Στο Απολιθωμένο Δάσος της Πλάκας υπό το φως του φεγγαριού
ΓΕΥΣΗ

Πώς φτιάχνουμε γαύρο μαρινάτο

Ένας καταπληκτικός μεζές για το ούζο της παρέας
Πώς φτιάχνουμε γαύρο μαρινάτο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης τον Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη

Από τους «γείτονες» συλλόγους «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίου» και «Ege Barış ve İletişim Derneği»
Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης τον Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στο Κεράμι

Ακολουθούν Σκαλοχώρι και Δάφια
Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στο Κεράμι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Αυγουστιάτικη φεγγαράδα από την «Ηλιαχτίδα»

Μουσικό αντάμωμα την Πέμπτη 27 Αυγούστου
Αυγουστιάτικη φεγγαράδα από την «Ηλιαχτίδα»