× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναγκαία τα τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους και Λαδάδικα»

Οι προτάσεις Αστυρακάκη με κατάλογο μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών που δεν εισακούστηκε από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2020

«Αναγκαία τα τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους και Λαδάδικα»

Την πολιτική βούληση όλου του αυτοδιοικητικού κόσμου, ώστε να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στους υπαίθριους χώρους και να λειτουργήσουν και τα Λαδάδικα με τον υποδειγμένο τρόπο, επισημαίνει ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης, επικεφαλής της «Επανεκκίνησης» στον Δήμο Μυτιλήνης- ανακουφίζοντας τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ανακοίνωση της «Επανεκκίνησης» αναφέρει ότι έχει αποστείλει στην Δημοτική Αρχή ένα κατάλογο μέτρων ανακούφισης για τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις  τουρισμού,  καταστημάτων  εστίασης κλπ., προκειμένου να ψηφιστούν από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων και να εφαρμοστούν - αυτά τουλάχιστον που η υλοποίησή τους εξαρτάται από τον Δήμο Μυτιλήνης.

«Δυστυχώς όμως μας πληροφόρησε όμως η Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι (προφανώς της πλειοψηφίας) αρνήθηκαν τη συζήτηση των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, με την δικαιολογία ότι «και εμείς θα τα κάναμε και τα «παραπέμπουμε» στις υπηρεσίες προκειμένου να τα επεξεργαστούν» απέτρεψαν μια ομόφωνη έκφραση της πολιτικής βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, να σταθεί αταλάντευτα και χωρίς εκπτώσεις στο πλευρό των επαγγελματιών και των εργαζομένων που εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και από την βιωσιμότητά τους. Είναι κρίμα γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ομοφωνία, τι σημαίνει πολιτική βούληση, τι σημαίνει αποφασιστικότητα.

Επανερχόμενοι, επιμένοντας δίνουμε έμφαση στη δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε υπαίθριους χώρους από τους καταστηματάρχες καφέ και εστίασης, αφού από 1ης Ιουνίου ισχύει το μέτρο περιορισμού για τους εσωτερικούς χώρους λόγω κορονοϊού. Σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας και στα χωριά με την συναίνεση, την ευθύνη  και την αρωγή αποκλειστικά των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, οι μαγαζάτορες θα πρέπει να έχουν αυτή την ευχέρεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Τηρουμένων των συνθηκών, τυπικές διαδικασίες νομιμοποίησης τέτοιων δραστηριοτήτων, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και αυτό που προέχει είναι η ομόφωνη και συναινετική έκφραση πολιτικής βούλησης από το σύνολο του αυτοδιοικητικού κόσμου του νησιού.  Κάνοντας ειδική αναφορά για την περιοχή Λαδάδικα Μυτιλήνης, η άτυπη και δοκιμαστική λειτουργία των μαγαζιών με αυτό τον τρόπο πριν 2 χρόνια, λειτούργησε υποδειγματικά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις - και για το αισθητικό αποτέλεσμα- σε ντόπιους και τουρίστες και μπορεί να επαναληφθεί και φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σεβόμενοι τις ανασφάλειες των κατοίκων της περιοχής, προτείνουμε  να μείνει ανοιχτός ο δρόμος σύνδεσης της προκυμαίας με την Κουλμπάρα (οδός Χίου) και οι καταστηματάρχες της περιοχής κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων να αφήνουν διαδρόμους για τους πεζούς.

Η μελέτη που αφορά την περιοχή, με τις αλλαγές χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις πεζοδρομήσεις πρέπει να ολοκληρωθεί νομιμοποιώντας το όλο εγχείρημα,  αλλά ως τότε με αποφασιστικότητα για φέτος υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί τη λειτουργία του, τους μαγαζάτορες και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους» καταλήγουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Επανεκκίνησης». Κώστας Αστυρακάκης, Θοδωρής Ψωμάς και Γιώργος Κατζανός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια