× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε Μητάρακη και Αθανασίου

Με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη των δυο στο ΚΥΤ Μόριας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2020

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε Μητάρακη και Αθανασίου

Χωρίς ουσία και αποτέλεσμα, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, την χτεσινή επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου στο ΚΥΤ της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της επίσκεψης και κυρίως στο γεγονός ότι ο κ.Μηταράκης, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά, στην ανάγκη αποσυμφόρησης της Λέσβου αλλά και ούτε στις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών αγροτεμαχιών στην περιοχή γύρω από το ΚΥΤ.Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ότι το ΚΥΤ Μόριας δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και εγκαινιάστηκε επί Υπουργίας Νίκου Δένδια.

Αναλυτικά η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έχει ως εξής:

«Ο κύριος Μηταράκης, δεν έδειξε να προβληματίζεται καθόλου για τους 20.000 πρόσφυγες του καταυλισμού. Αντίθετα καυχήθηκε ότι «η πολιτεία έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη» για να προστατέψει τη δημόσια υγεία ντόπιων και προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως όλοι γνωρίζουμε, ότι η πολιτεία και το υπουργείο Υγείας ήταν πάντα απόντες από το ΚΥΤ της Μόριας. Ειδικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα της καραντίνας. Καμία στήριξη και καμία συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν υπήρξε από τη μεριά της κυβέρνησης. Όλα αφέθηκαν στον αυτόματο πιλότο.

Εάν σήμερα δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στη Μόρια, αυτό οφείλεται στην αυτοοργάνωση των προσφύγων, στην παρουσία των ΜΚΟ, στους λίγους εναπομείναντες εργαζόμενους στο ΚΥΤ, καθώς είχαν λήξει οι περισσότερες συμβάσεις και βέβαια στην καλή μας τύχη.

Ο κύριος υπουργός, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ανάγκη αποσυμφόρησης, γεγονός που επιβεβαιώνει τη βούληση της κυβέρνησης, η Μόρια να παραμείνει χώρος εγκλωβισμού για χιλιάδες ανθρώπους. Άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, το ΚΥΤ της Μόριας δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κύριος Δένδιας το εγκαινίασε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κύριος Μηταράκης δεν έκανε καμία νύξη, για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων. Εκείνων που στα ελαιοκτήματα τους, έγινε τον τελευταίο καιρό, η επέκταση του προσφυγικού καταυλισμού. Θυμίζουμε ότι όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε δοθεί σχετική αποζημίωση.

Ο κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου, γενικώς και αορίστως ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει και άλλα μέτρα για την «αποσυμφόρηση», ουσιαστικά όμως με τις δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι η Μόρια θα παραμείνει τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων προσφύγων.

Για τον λόγο αυτό εξήγγειλε και την δημιουργία νέου αστυνομικού τμήματος στην Μόρια. Διευρύνουν τις συνθήκες μονιμότητας της παρούσας κατάστασης, χρυσώνοντας το χάπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι λοιπόν, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προτάσεις, χωρίς πρόγραμμα, ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Έδωσαν παράσταση και αποχώρησαν.

Για τους κατοίκους της Λέσβου και τους πρόσφυγες, η επόμενη μέρα θα είναι μια ίδια μέρα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση