× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσκεψη Μηταράκη στη Μόρια

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατά τα εγκαίνια του ιατρείου της Ύπατης Αρμοστείας. Την ίδρυση αυτόνομου αστυνομικού τμήματος στη Μόρια ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/5/2020

Επίσκεψη Μηταράκη στη Μόρια
' χρόνος ανάγνωσης

Η Μόρια προκειμένου να διαπιστώσει την ιατρική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού covid 19 ήταν η πρώτη στάση της επίσκεψης του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη σήμερα.

Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε τις ιατρικές υποδομές που έχουν στηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αλλά και την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου. Επίσης επισκέφθηκε την ιατρική δομή των «Γιατρών χωρίς Σύνορα».
Σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Υγείας για το ότι «μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα κρούσμα κορονοϊού σε δομές που λειτουργεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε νησιά του Αιγαίου και ευτυχώς σε όλη την επικράτεια δεν έχουμε κανένα θάνατο που να συνδέεται με τον κορονοϊό στις μεταναστευτικές δομές». Και τόνισε πως «αυτό απαιτεί ακόμη περισσότερη εγρήγορση καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη φάση όπου χρειάζεται να αναπτυχθούν πολλά περισσότερα τεστ στις δομές για να επιβεβαιώσουμε ότι παραμένουν καθαρές από τον κορονοϊό»
Σε σχέση με τους χώρους που ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «οι Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, οι ένοπλες δυνάμεις αλλά και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δώσανε μια πολύ μεγάλη μάχη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, στη ΒΙΑΛ, στο Βαθύ, στη Κω και στη Λέρο για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και των τοπικών κοινωνιών και των μεταναστών. Στη δεύτερη φάση χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για να διατηρήσουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δηλώσεις Αθανασίου
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος συνόδευσε τον κ. Μηταράκη στη Μόρια ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία για τις προσπάθειες που έκανε αλλά και τον Υπουργό που όπως είπε «ζητούσε επίμονα όλον αυτόν τον καιρό να επισπευσθούν οι εργασίες για να λειτουργήσει αυτό το κέντρο».

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα μέτρα που θα υπάρξουν «για την αποσυμφόρηση του νησιού. Όπως βλέπετε η φύλαξη των συνόρων έχει φέρει αποτελέσματα και αυτό οφείλεται στις προσεκτικές και αποτελεσματικές προσπάθειες που κάνει το λιμενικό σώμα. Πιστεύω ότι με μια σειρά μέτρων που θα πάρουμε αυτές τις μέρες θα περιορισθούν και τα κρούσματα βίας που προέρχονται είτε από τις συμπεριφορές των μεταναστών είτε από παραβατικές ενέργειες των πολιτών της περιοχής που έχουν δίκιο, έχουν αγανακτήσει από τις προκλήσεις τους» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ κατέληξε κάνοντας γνωστό ότι τις επόμενες μέρες από το υπουργείο προστασίας του πολίτη θα ανακοινωθεί η ίδρυση «αυτόνομου αστυνομικού τμήματος και με αυτό τον τρόπο να ηρεμήσει και να νιώσουν ασφάλεια οι πολίτες της Μόριας και των διπλανών χωριών και από την άλλη πλευρά να αποτρέπονται παραβατικές ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας

Αυτοψία σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που κατέγραψε η διεύθυνση του σχολείου
Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone
Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης

Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο
Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027

Μέχρι 26 Μαρτίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή μέσω gov.gr
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν συνδέσμους και να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 18:00 στη Πλατεία Σαπφούς
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου