× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσκεψη Μηταράκη στη Μόρια

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατά τα εγκαίνια του ιατρείου της Ύπατης Αρμοστείας. Την ίδρυση αυτόνομου αστυνομικού τμήματος στη Μόρια ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/5/2020

Επίσκεψη Μηταράκη στη Μόρια
' χρόνος ανάγνωσης

Η Μόρια προκειμένου να διαπιστώσει την ιατρική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού covid 19 ήταν η πρώτη στάση της επίσκεψης του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη σήμερα.

Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε τις ιατρικές υποδομές που έχουν στηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αλλά και την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου. Επίσης επισκέφθηκε την ιατρική δομή των «Γιατρών χωρίς Σύνορα».
Σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Υγείας για το ότι «μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα κρούσμα κορονοϊού σε δομές που λειτουργεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε νησιά του Αιγαίου και ευτυχώς σε όλη την επικράτεια δεν έχουμε κανένα θάνατο που να συνδέεται με τον κορονοϊό στις μεταναστευτικές δομές». Και τόνισε πως «αυτό απαιτεί ακόμη περισσότερη εγρήγορση καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη φάση όπου χρειάζεται να αναπτυχθούν πολλά περισσότερα τεστ στις δομές για να επιβεβαιώσουμε ότι παραμένουν καθαρές από τον κορονοϊό»
Σε σχέση με τους χώρους που ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «οι Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, οι ένοπλες δυνάμεις αλλά και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δώσανε μια πολύ μεγάλη μάχη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, στη ΒΙΑΛ, στο Βαθύ, στη Κω και στη Λέρο για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και των τοπικών κοινωνιών και των μεταναστών. Στη δεύτερη φάση χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για να διατηρήσουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δηλώσεις Αθανασίου
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος συνόδευσε τον κ. Μηταράκη στη Μόρια ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία για τις προσπάθειες που έκανε αλλά και τον Υπουργό που όπως είπε «ζητούσε επίμονα όλον αυτόν τον καιρό να επισπευσθούν οι εργασίες για να λειτουργήσει αυτό το κέντρο».

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα μέτρα που θα υπάρξουν «για την αποσυμφόρηση του νησιού. Όπως βλέπετε η φύλαξη των συνόρων έχει φέρει αποτελέσματα και αυτό οφείλεται στις προσεκτικές και αποτελεσματικές προσπάθειες που κάνει το λιμενικό σώμα. Πιστεύω ότι με μια σειρά μέτρων που θα πάρουμε αυτές τις μέρες θα περιορισθούν και τα κρούσματα βίας που προέρχονται είτε από τις συμπεριφορές των μεταναστών είτε από παραβατικές ενέργειες των πολιτών της περιοχής που έχουν δίκιο, έχουν αγανακτήσει από τις προκλήσεις τους» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ κατέληξε κάνοντας γνωστό ότι τις επόμενες μέρες από το υπουργείο προστασίας του πολίτη θα ανακοινωθεί η ίδρυση «αυτόνομου αστυνομικού τμήματος και με αυτό τον τρόπο να ηρεμήσει και να νιώσουν ασφάλεια οι πολίτες της Μόριας και των διπλανών χωριών και από την άλλη πλευρά να αποτρέπονται παραβατικές ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου με τη Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς για τις θέσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα διακίνησης ξεσκεπάστηκε στη Μυτιλήνη

26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως μέλος ομάδας οκτώ ατόμων που φέρονται να οργάνωναν μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά του νησιού

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στον υγρότοπο Καλλονής με δράσεις παρατήρησης και ενημέρωσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση των στρατιωτικών της Λέσβου με τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Στο επίκεντρο οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας και οι επιπτώσεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
ΥΓΕΙΑ

Ενημέρωση για τον καρκίνου του μαστού στη Μυτιλήνη

Δράση στην αγορά της Μυτιλήνης από την 1η ΤΟΜΥ Λέσβου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλευρό της Χίου μετά τις πυρκαγιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς συνεχάρη την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές