× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μπέρδεψε το Βελόπουλο με… το ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωση του αποδίδει σε «συριζαίικα fake news» την ανάρτηση… Βελόπουλου. Σε «αυτοσεβασμό» τον καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/5/2020

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μπέρδεψε το Βελόπουλο με… το ΣΥΡΙΖΑ

Για άφιξη 200 προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη έκανε λόγο με σημερινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Αναπαράγοντας είδηση του…. 2019!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου έσπευσε να τον διαψεύσει, ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, έσπευσε με ανακοίνωση του το απόγευμα Πρωτομαγιάς να ανακαλύψει «Συριζαϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων και, επιχειρώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδουν ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία».

Στο Χαράλαμπο Αθανασίου έσπευσε να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία καλώντας τον να ενστερνιστεί την αναφορά του σε «αυτοσεβασμό στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες».

Πρωί πρωί σήμερα Πρωτομαγιά και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι αφίχθησαν μέσα σε τρεις ώρες στη Μυτιλήνη 200 μετανάστες από κλειστές δομές της Τουρκίας.
Έγραφε συγκεκριμένα: «ΤΡΟΜΟΣ! ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΦΙΞΗ 200 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ! Η Νέα Δημοκρατία λέει όλα καλά! Αύξηση των μεταναστευτικών ροών τα ξημερώματα. Προέρχονται από "κλειστές δομές" (τους αμόλησε ο Ερντογάν) που λειτουργούσαν στην Τουρκία αλλά "εγκαταλείφθηκαν"! ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεσα με ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, διαψεύστηκε ο ισχυρισμός Βελόπουλου, καθώς ανέφερε ότι οι αφίξεις μεταναστών κατά τον Απρίλιο ήταν μόλις 39! «Αφίξεις στα νησιά Απρίλιος 39 άτομα (4/2019: 2773). 1ο Τετράμηνο 2020 μείωση ροών 20%. Διαρκής προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων μας» έγραψε ο Νότης Μηταράκης. Άμεσα ο Κυριάκος Βελόπουλος έσπευσε να κατεβάσει από τον λογαριασμό του τη ψευδή του ανάρτηση.

Κι ο Αθανασίου
Και ξαφνικά το όλο θέμα έσπευσε να σχολιάσει ο βουλευτής Λέσβου και Αντιπρόεδρος της βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο οποίος ανακάλυψε fake news που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σε δήλωση του λοιπόν ο κ. Αθανασίου ανέφερε:
«Φαίνεται ότι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με την ολοκληρωτική επικράτηση του Πρωθυπουργού, ενόχλησε τα Συριζαϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων και, επιχειρώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδουν ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατανοούμε την νευρική αμηχανία στην οποία περιήλθαν τα διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης της αντιπολίτευσης, λόγω των επιτυχιών της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεταναστευτικού.
Αυτό που εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε είναι ο αυτοσεβασμός στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες.

Όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα, απαλλαγμένο από τους περιορισμούς του παρελθόντος, ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στη φύλαξη των συνόρων μας».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
Άμεση και ειρωνική ως όφειλε, ήταν η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο «πρωτομαγιάτικο» δελτίο τύπου του Χαράλαμπου Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό αναφέρεται:
«Πρωτομαγιά σήμερα και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου ανακάλυψε … τα fakenews.
Φαντασιώθηκε «Συριζαιϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων που επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδοντας ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία».
Πλην όμως «άνθρακες ο θησαυρός» κ. Αθανασίου.

Το δημοσίευμα περί της άφιξης των 200 που φυσικά δεν έγινε ποτέ, ήταν ανακοίνωση του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» κ. Βελόπουλου. Ο οποίος έσπευσε μάλιστα να την «κατεβάσει» από το μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης στο οποίο την είχε αναρτήσει μετά από σχετική απάντηση του αρμόδιο Υπουργού μετανάστευσης που τον διέψευδε».

Με την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προτείνει τον κ. Αθανασίου να ξαναδιαβάσει τη δήλωση του και «ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο καλείτε σε «αυτοσεβασμό στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες». Σας προτείνουμε να το ενστερνιστείτε. Θα σας κάνει καλό» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, θα τον βρίσκεστε μπροστά σας. Συνέχεια. Θέτοντας σας προ και τω ν προσωπικών σας ευθυνών για το ότι μετατρέψατε τη Λέσβο σε μια ανοιχτή φυλακή 20.000 προσφύγων και μεταναστών υποθηκεύοντας το μέλλον της».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συζήτηση για τον υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Πολλές ενστάσεις για το έργο εκφράστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό