× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μπέρδεψε το Βελόπουλο με… το ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωση του αποδίδει σε «συριζαίικα fake news» την ανάρτηση… Βελόπουλου. Σε «αυτοσεβασμό» τον καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/5/2020

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μπέρδεψε το Βελόπουλο με… το ΣΥΡΙΖΑ
' χρόνος ανάγνωσης

Για άφιξη 200 προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη έκανε λόγο με σημερινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Αναπαράγοντας είδηση του…. 2019!

Κι ενώ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου έσπευσε να τον διαψεύσει, ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, έσπευσε με ανακοίνωση του το απόγευμα Πρωτομαγιάς να ανακαλύψει «Συριζαϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων και, επιχειρώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδουν ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Χαράλαμπο Αθανασίου έσπευσε να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία καλώντας τον να ενστερνιστεί την αναφορά του σε «αυτοσεβασμό στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες».

Πρωί πρωί σήμερα Πρωτομαγιά και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι αφίχθησαν μέσα σε τρεις ώρες στη Μυτιλήνη 200 μετανάστες από κλειστές δομές της Τουρκίας.
Έγραφε συγκεκριμένα: «ΤΡΟΜΟΣ! ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΦΙΞΗ 200 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ! Η Νέα Δημοκρατία λέει όλα καλά! Αύξηση των μεταναστευτικών ροών τα ξημερώματα. Προέρχονται από "κλειστές δομές" (τους αμόλησε ο Ερντογάν) που λειτουργούσαν στην Τουρκία αλλά "εγκαταλείφθηκαν"! ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεσα με ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, διαψεύστηκε ο ισχυρισμός Βελόπουλου, καθώς ανέφερε ότι οι αφίξεις μεταναστών κατά τον Απρίλιο ήταν μόλις 39! «Αφίξεις στα νησιά Απρίλιος 39 άτομα (4/2019: 2773). 1ο Τετράμηνο 2020 μείωση ροών 20%. Διαρκής προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων μας» έγραψε ο Νότης Μηταράκης. Άμεσα ο Κυριάκος Βελόπουλος έσπευσε να κατεβάσει από τον λογαριασμό του τη ψευδή του ανάρτηση.

Κι ο Αθανασίου
Και ξαφνικά το όλο θέμα έσπευσε να σχολιάσει ο βουλευτής Λέσβου και Αντιπρόεδρος της βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο οποίος ανακάλυψε fake news που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σε δήλωση του λοιπόν ο κ. Αθανασίου ανέφερε:
«Φαίνεται ότι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με την ολοκληρωτική επικράτηση του Πρωθυπουργού, ενόχλησε τα Συριζαϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων και, επιχειρώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδουν ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατανοούμε την νευρική αμηχανία στην οποία περιήλθαν τα διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης της αντιπολίτευσης, λόγω των επιτυχιών της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεταναστευτικού.
Αυτό που εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε είναι ο αυτοσεβασμός στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες.

Όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα, απαλλαγμένο από τους περιορισμούς του παρελθόντος, ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στη φύλαξη των συνόρων μας».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
Άμεση και ειρωνική ως όφειλε, ήταν η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο «πρωτομαγιάτικο» δελτίο τύπου του Χαράλαμπου Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό αναφέρεται:
«Πρωτομαγιά σήμερα και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου ανακάλυψε … τα fakenews.
Φαντασιώθηκε «Συριζαιϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων που επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδοντας ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία».
Πλην όμως «άνθρακες ο θησαυρός» κ. Αθανασίου.

Το δημοσίευμα περί της άφιξης των 200 που φυσικά δεν έγινε ποτέ, ήταν ανακοίνωση του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» κ. Βελόπουλου. Ο οποίος έσπευσε μάλιστα να την «κατεβάσει» από το μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης στο οποίο την είχε αναρτήσει μετά από σχετική απάντηση του αρμόδιο Υπουργού μετανάστευσης που τον διέψευδε».

Με την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προτείνει τον κ. Αθανασίου να ξαναδιαβάσει τη δήλωση του και «ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο καλείτε σε «αυτοσεβασμό στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες». Σας προτείνουμε να το ενστερνιστείτε. Θα σας κάνει καλό» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, θα τον βρίσκεστε μπροστά σας. Συνέχεια. Θέτοντας σας προ και τω ν προσωπικών σας ευθυνών για το ότι μετατρέψατε τη Λέσβο σε μια ανοιχτή φυλακή 20.000 προσφύγων και μεταναστών υποθηκεύοντας το μέλλον της».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζουρη μετά από ατυχημα στην είσοδο του αερολιμένα Οδυσσέας Ελύτης
«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης με φόντο τον φετινό βροχερό χειμώνα, μιλά για την κατάσταση στην ύδρευση του νησιού, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις καθώς και τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν
Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές