× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθανασίου σε ρόλο «κυανόκρανου»

Με άρθρο του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής καλεί σε ενότητα δεδομένων των διαλυτικών καταστάσεων που προκαλεί η εντεινόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2020

Αθανασίου σε ρόλο «κυανόκρανου»
' χρόνος ανάγνωσης

Άγνωστο είναι αν έπαιξε ρόλο η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Ταξιάρχη Βέρρου ο οποίος «έδειξε» τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης για ηθοποιία στο θέμα της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα βουνά της δυτικής Λέσβου στο ΚΥΤ. Σίγουρο είναι ότι ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας με σημερινό του άρθρο με τίτλο «Δύση και Ανατολή» καλεί σε ενότητα με σκοπό την ανάπτυξη του νησιού. Σε κάποια σημεία διαφαίνεται μάλιστα και αυτοκριτική διάθεση ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει στους δυο Δήμους που έμμεσα αλλά σαφώς πρέπει να συνεργαστούν.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρεται επίσης και σε πιθανά λάθη ενώ τονίζει «φωτογραφίζοντας» τα γεγονότα της καράβας ότι με παρέμβαση του Πρωθυπουργού επήλθε τάξη πράγματα. Ήλεγξε δε «στο εσωτερικό, τις βιαστικές και άσκοπες ενέργειες αυτών που μας υποτίμησαν και έτσι έφερε την ηρεμία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αθανασίου με το άρθρο του καλεί σε ενότητα (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους, επαγγελματικούς και  κοινωνικούς φορείς)

Στο άρθρο του ο κ. Αθανασίου αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτήθηκα κάποιες φορές αν τελικά μας ωφέλησε αυτό που όλοι επιζητούσαμε.

Να διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος Λέσβου και τελικά διασπάστηκε σε δύο, Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου. Μία διάσπαση, που, ποιος το περίμενε, έκανε μερικούς να μιλάνε για ένα νησί χωρισμένο στα δύο.

Όχι γεωγραφικά, όχι κοινωνικά, όχι πολιτισμικά, ούτε ιδεολογικά. Απλά ψυχολογικά, λόγω του μεταναστευτικού και του εντεύθεν φόβου εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Λέσβιοι δεν διαχωριστήκαμε ποτέ σε ανθρωπιστές και λιγότερο ανθρωπιστές.

Ο ρατσισμός και τα σύνδρομα ξενοφοβίας ποτέ δεν μας χαρακτήρισαν. Το αποδείξαμε αυτό στα δύσκολα χρόνια «με την ηλικία της θάλασσας στα μάτια και με την υγεία του ήλιου στο κορμί», όπως θα έλεγε και ο Ελύτης.

Δεν μας άφησαν όμως να χαρούμε την αγνότητα της προσφοράς μας. Μόνοι εμείς που τη δικαιούμασταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι μείναμε μόνοι. Ολομόναχοι.

Με τις «Συνθήκες» και τα «Δουβλίνα» στα χαρτιά και πιο πάνω την υποκρισία των Εταίρων μας, που απλόχερα με χρήμα θέλησαν να εξαγοράζουν τη σιωπή και τη ζωή μας.

Φταίξαμε όμως και εμείς, όταν επιπόλαια και πρόχειρα θεωρήσαμε το νησί μας παρακατιανή γη και αλλάζαμε με προχειρότητα, χωρίς προγραμματισμό, σχεδιασμό και δυνατότητες, τοποθεσίες για τα Κέντρα Υποδοχής, λες και το νησί του Εφταλιώτη και του Μυριβήλη, του Πιττακού και του Ελύτη ήταν αποικία.

Και χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να βάλει τάξη στα πράγματα.

Να μιλήσει ωμά στους Ευρωπαίους εταίρους μας και να ελέγξει, στο εσωτερικό, τις βιαστικές και άσκοπες ενέργειες αυτών που μας υποτίμησαν και έτσι να επιφέρει την ηρεμία.

Η όμορφη Λέσβος μας, έχει πολλές προοπτικές να γίνει παγκόσμιος προορισμός και όλοι μαζί (Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, επαγγελματικοί και  κοινωνικοί φορείς) μπορούμε, οφείλουμε, να είμαστε ενωμένοι, για να την πάμε εκεί που της αξίζει και όπως την ονειρευόμαστε.

Εάν έγιναν λάθη, όποιοι και εάν τα κάναμε, από όποια αιτία και εάν προήλθαν, ήρθε η ώρα να τα διορθώσουμε και όλοι μαζί να πούμε : Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ανατρέψει τη ζωή μας. Η Λέσβος μας δεν είναι διχασμένη. Δεν υπάρχει Ανατολή και Δύση, αλλά ένα όμορφο «πλατανόφυλλο κατά μέσης του Πελάγους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν οι μαθητές δημιουργούν…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΙΩΤΑΣ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού μπήκαν στο παρκέ της Μυτιλήνης

Ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης με τη συνεργασία του Sports Club και της PAO BC Academy ASD
ΕΛΛΑΔΑ

«Ένα ενοίκιο» επιστρέφεται τον Νοέμβριο

8+1 μέτρα στέγασης ύψους 450 εκατ. ευρώ: τι αλλάζει για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες
ΧΩΡΙΑ

Ξεκίνησε το κατηχητικό στα Μιστεγνά

Με αγιασμό η έναρξη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκινά το κατηχητικό στον Αγιο Θεράποντα

Και συνάξεις στον ναό της Αγίας Θωμαϊδος
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Αγίου Δημητρίου

Πέτρινα γεφύρια, παλιοί νερόμυλοι σε ένα απαράμιλλο τοπίο που θα σας μαγέψει
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Στην πράξη πλέον το όνειρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Έπειτα από οκτώ χρόνια αναμονής, τα πρώτα συνεργεία έπιασαν σήμερα δουλειά – Ένα ιστορικό έργο μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκινά η ανακατασκευή της πλατείας Κάτω Χάλικα

Δημοπρατείται από τον Δήμο Μυτιλήνης έργο 70.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας και της παιδικής χαράς με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Λήμνου

Η Μαρία Κομνηνάκα και βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αργύριος Μοσχίδης”, ζητώντας άμεση κάλυψη κενών και αναστολή υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων
ΧΩΡΙΑ

Στο στάδιο της δημοπράτησης η παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε ότι το πολυπόθετο έργο προχωρά έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων, σε επίσκεψή του στην περιοχή του Πλωμαρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πρωτοπορία της θαλάσσιας προστασίας

Στο 7ο Φόρουμ Διαλόγου του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, παρουσιάστηκε η στρατηγική που σχεδιάζεται για τη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εξοπλισμό σε εθελοντικές ομάδες παρέδωσε ο Δήμος Μυτιλήνης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Παναγιώτγης Χριστόφα για την αγαστή συνεργασία με Πυροσβεστική και εθελοντές