× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

6η μέρα απεργίας στην υπηρεσία Ασύλου και συνεχίζουν

«Το υπουργείο αρνείται να μας πει τι θα γίνει με τις απολύσεις και μας υποδέχεται με σώματα ασφαλείας» λένε οι εργαζόμενοι- Διαμαρτυρία και στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2020

6η μέρα απεργίας στην υπηρεσία Ασύλου και συνεχίζουν
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζουν για 6η ημέρα σήμερα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Ασύλου που κάνουν λόγο για απεργία διαρκείας σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι απολύσεις 17 συναδέλφων τους. Τη Δευτέρα το πρωί το υπουργείο τους «υποδέχτηκε» με σώματα ασφαλείας, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης αρνείται να τους συναντήσει, καταγγέλλουν.

Αύριο, Τετάρτη το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Ασύλου στη Λέσβο παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα εξιστορούν τι συνέβη

«Διανύουμε την 5η ημέρα (σ.σ. χτες) της απεργίας διαρκείας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (Σ.Ε.Σ.Υ.Α.) εναντιούμενο στην αναιτιολόγητη απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη να εξαιρέσει από την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας και άρα να απολύσει 17 συναδέλφους και συναδέλφισσές μας, στους/ις οποίους περιλαμβάνονται οι παλαιότεροι/ες και πιο έμπειροι/ες συμβασιούχοι και πρώην και νυν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ίδια ημέρα για τους/ις μόνιμους/ες της Υπηρεσίας Ασύλου από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Σ.Υ.Α., μαζί με αντίστοιχη του Συλλόγου Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών και αντιπροσώπους εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητώντας εκ νέου συνάντηση με τον κ. Μηταράκη.

Στις 23 Απριλίου, κατόπιν της συνάντησης με τον Υπουργό, το Σ.Ε.Σ.Υ.Α. είχε υποβάλει έγγραφο αίτημα για να μας γνωστοποιηθούν οι λόγοι στους οποίους στηρίζει την απόφασή του το Υπουργείο να αποκλείσει στοχευμένα 17 συναδέλφους/ισσες από την ανανέωση των συμβάσεων της ΣΟΧ1/2017. Σήμερα, για ακόμη μία φορά δεν λάβαμε απάντηση,  παρά μόνο την κλειστή πόρτα του Υπουργείου.

Στην αντιπροσωπεία των απεργών εργαζόμενων το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου επιφύλαξε υποδοχή με 6 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε απόλυτη συνέπεια με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη τακτική εκφοβισμού των απεργών! Στη συνέχεια το Υπουργείο υιοθέτησε μία στάση εμπαιγμού των διαμαρτυρόμενων, αφήνοντάς τους στην αναμονή για περίπου δύο ώρες, μέχρι να τους/ις ανακοινώσουν οριστικά ότι δε θα τους/ις δεχτούν και ότι οποιαδήποτε συνάντηση τελεστεί στο μέλλον, θα πραγματοποιηθεί μόνο με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού και όχι με τον ίδιο τον Υπουργό. Η υποδοχή με σώματα ασφαλείας και η εμμονική άρνηση του Υπουργείου να δώσει απαντήσεις σε συναδέλφους/ισσες που θα καταστήσει άνεργους/ες εν μέσω πανδημίας, δεν αρμόζει στους ανθρώπους που έχουν στηρίξει το έργο της Υπηρεσίας Ασύλου τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και την Απεργία Διαρκείας ταυτόχρονα με άλλες δράσεις μέχρι την ανάκληση των απολύσεων των 17 συναδέλφων και συναδελφισσών μας.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου

Ανοιχτή δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κιάλια και τηλεσκόπια στις Αλυκές Καλλονής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου