× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τους πυροβολισμούς

«Βρισκόμουν σε άμυνα- ζητώ συγγνώμη» η υπερασπιστική του γραμμή σε Εισαγγελέα και ανακρίτρια

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/4/2020

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τους πυροβολισμούς

Σχεδόν τέσσερις ώρες διήρκησε η απολογία του 55χρονου, κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, μπροστά σε ανακρίτρια και Εισαγγελέα το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 55χρονος με καταγωγή από τον Αφάλωνα την περασμένη Τετάρτη πυροβόλησε κατά 4 αιτούντων άσυλο που βρίσκονταν σε κτήματά του στην περιοχή, συνελήφθη, πέρασε από την αυτόφωρη διαδικασία το μεσημέρι της Παρασκευής όταν και πήρε προθεσμία για σήμερα και κρατούνταν.

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στην αστυνομία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να μην προσέρχεται στα κτήματά του και να καταβάλλει την χρηματική  εγγύηση των 1000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί από το χωριό του Αφάλωνα βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση, παρά την παραίνεση του δικηγόρου του 55χρονου, Παναγιώτη Κουφέλου για το αντίθετο, λόγω των σε ισχύ ακόμα μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

«Ζητώ συγνώμη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 55χρονος, παντρεμένος με δύο παιδιά, βοηθός ξυλουργού ανέφερε κατά την απολογία του ότι βρίσκονταν σε άμυνα. Συγκεκριμένα εξιστορώντας τα γεγονότα, σύμφωνα με τον ίδιο, την Κυριακή του Πάσχα, τα ίδια άτομα (σ.σ. τα οποία πυροβόλησε τις επόμενες ημέρες) βρίσκονταν στα κτήματά του και του έκλεψαν δύο ζώα. Το σκηνικό, επεσήμανε ότι επαναλήφθηκε την Τρίτη του Πάσχα με την αρπαγή πέντε κατσίκων και την Τετάρτη τους είδε εκ νέου. «Βρισκόμουν σε άμυνα και ήθελα να προστατέψω τη ζωή και την περιουσία μου, με έχουν κλέψει κι άλλες φορές», τόνισε και ζήτησε συγνώμη, ενώ τόνισε ότι μπορεί να ζητήσει συγγνώμη και κατ’ ιδίαν στα θύματα.

Πολύ θετικό έκρινε το ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο δικηγόρος του 55χρονου, Παναγιώτης Κουφέλος, ο οποίος τόνισε στο «Ν» ότι «Συνεκτιμήθηκαν από Εισαγγελέα και Ανακρίτρια το ήθος του κατηγορούμενου, το ότι δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει, ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, ο πρότερος έντιμος βίος, ο χαρακτήρας και το λευκό του ποινικό μητρώο. Ευχαριστούμε τη δικαιοσύνη.». Δικηγόρος του κατηγορούμενου είναι και η Ανθίππη Τσορβά.

Θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το ΕΕΕΕΚ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυσαν το Μαγειρείο των Μυστεγνών

Πρωτοβουλία αγάπης από το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες‑μητέρες

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου ζητά να δοθεί 9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς