× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΛΜΕ Λέσβου:Όλοι, πλην Λακεδαιμόνιων!

Δεν υπέγραψε η ΔΑΚΕ το ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους της Υπηρεσίας Ασύλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2020

ΕΛΜΕ Λέσβου:Όλοι, πλην Λακεδαιμόνιων!

Αρνήθηκαν να πάρουν θέση και να στηρίξουν το ψήφισμα συμπαράστασης ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου. Καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ δεν έχει προεδρείο το ψήφισμα υπογράφεται από τα μέλη όλων των παρατάξεων και συγκεκριμένα από τους Γιάννη Συκά, Μαρίνο Ηλιόπουλο,Κώστα Ντουράκη,Μαρία Περδικούρη, πλην αυτών της ΔΑΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντύπωση προκαλεί αυτή η στάση των μελών της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στους καθηγητές Δ.Ε. καθώς ως κόμμα υπερθεματίζουν υπερ της γρήγορης διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλων προσφύγων και μεταναστών. Αναπάντητο, παραμένει το ερώτημα,που έθεσαν εκπαιδευτικοί για το πως θα γίνει η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, όταν απολύονται εργαζόμενοι που βγάζουν εις πέρας αυτή την δουλειά και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που έχουν την παραπάνω αντίληψη αρνούνται να τους στηρίξουν;

Αναλυτικά το ψήφισμα συμπαράστασης έχει ως εξής:

«Συμπαραστεκόμαστε στους συμβασιούχους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου και στο δίκαιο αίτημα του σωματείου τους για ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου που επρόκειτο να λήξουν από τέλη του Απριλίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την προκλητική ενέργεια ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ εξαιρώντας από την ανανέωση των συμβάσεων δεκαέξι από τους περίπου εξακόσιους εργαζόμενους.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ενεργά μέλη του σωματείου – ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η πρόεδρος του σωματείου - και από τους παλαιότερους συμβασιούχους, με την υπηρεσία τους να ξεκινά το 2014 και το 2015.Η κυβέρνηση φυσικά γνωρίζει πως με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό.

Προχωρά όμως σε μια κίνηση ρεβανσισμού απέναντι στη δράση του ίδιου του σωματείου, το οποίο έχει προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων στα τρία έτη λειτουργίας του για πραγματοποίηση των στόχων του, επίσχεση εργασίας ενός μήνα για την διεκδίκηση των πολύμηνων στερούμενων μισθών, αλλά και απεργία στις 11 Μαρτίου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ίδιων των αιτούντων άσυλο και εναντίον του νόμου που πρόσφατα ψήφισε και προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση που καταστρατηγεί διεθνείς συνθήκες και διαδικαστικές εγγυήσεις των προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα που η κυβέρνηση δήθεν απαγορεύει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα εν μέσω πανδημίας ο ίδιος ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Μηταράκης γίνεται ο σταυροφόρος των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ .

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου απάντησε στην πρόκληση αυτή με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης για απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 23 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν την αλληλεγγύη!Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα τους.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ - ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Καμία απόλυση συμβασιούχων, ούτε τώρα ούτε μετά! Η απόλυση εν μέσω πανδημίας αποτελεί πρόκληση. Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων.

– Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω προγραμμάτων.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες κι όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

– Προσλήψεις και στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

– Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων.

– Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής