× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων»

Στο πλευρό των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου η ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/4/2020

«Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων»
Καταυλισμός Μόριας
' χρόνος ανάγνωσης

Ψήφισμα συμπαράστασης, στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου, που έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 24 Απριλίου απεργία διαρκείας, με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων σε 16 εργαζόμενους εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου.


Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εν μέσω πανδημίας η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επικαλούμενο έωλα «κωλύματα» σχετικά με την παράταση συμβάσεων εργασίας, προετοιμάζει την απόλυση εργαζομένων της σειράς ΣΟΧ 1/2017 της Υπηρεσίας Ασύλου. Πρόκειται για τη «σειρά» των πιο παλιών και έμπειρων εργαζόμενων (οι οποίοι είχαν ιδρύσει και το αντίστοιχο σωματείο του χώρου), των οποίων οι συμβάσεις λήγουν από τις 30/04/2020 και έπειτα.

Την ίδια στιγμή, απαιτεί από τους/ις εργαζόμενους/ες αύξηση της παραγωγικότητας και εντατικοποίηση της εργασίας, προκειμένου να περιφέρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αριθμούς αποδοτικότητας στο προσφυγικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και την θεσμική του μνήμη.

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου από την ίδρυσή του, βρίσκεται σε διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ανανέωσης των εκάστοτε συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα.

Για μία ακόμη φορά προχωρά στη κήρυξη προειδοποιητικής Απεργίας την Πέμπτη 23 Απριλίου, με εξαγγελία συνέχισης των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δε λάβει δέσμευση του Υπουργείου για την ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των Συμβάσεων της ΣΟΧ 1/2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στεκόμαστε στο πλάι των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και παλεύουμε μαζί τους.

– Άμεση ανανέωση - παράταση των συμβάσεων εργασίας. Καμία απόλυση, ούτε τώρα ούτε μετά. Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτιές από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Μια χρονιά με δυσκολίες, στερήσεις και όνειρα για το μέλλον περιγράφουν απόφοιτοι του σχολείου που ετοιμάζουν βαλίτσες για υψηλόβαθμες σχολές σε όλη την Ελλάδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν πάει άλλο με τις διακοπές ρεύματος!»

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να δώσει λύση στο πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων διακοπών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάλεσμα ομάδας δασοπυρόσβεσης Πολιχνίτου για άμεση δράση

Πρωτοβουλία για ανοιχτή συνάντηση την Κυριακή 27 Ιουλίου στο Πολύκεντρο, με στόχο τη συλλογική διεκδίκηση λύσεων για το νερό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αντίο με σεβασμό στη Νίκη Γεωργή

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποχαιρετά ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπητά του μέλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από τα ΕΠΑΛ της Λέσβου ολοταχώς για Ιατρική, Κοινωνικές επιστήμες και Πολυτεχνεία

Δείτε που πέρασαν τα χρυσά παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πίστη στον εαυτό σου αντικαθιστά όλα τα εμπόδια

Μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος και μοναδική υποψήφια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καλλονής γράφει τη δική της ιστορία επιτυχίας και ελπίδας – Από τη βραδινή αίθουσα διδασκαλίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΥΓΕΙΑ

«Αγαπώ τον εαυτό μου, προσέχω το σώμα μου»

Ενημερωτική δράση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΕΔΔΥΠΠΥ, με ομιλίες ειδικών για την πρόληψη, δωρεάν εξετάσεις και συμβουλές για υγιεινή ζωή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου ευχαριστεί

Την φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την προσφορά ρούχων στον Σύνδεσμο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πλώρη για τα μεγάλα Πανεπιστήμια βάζουν οι αριστούχοι των χωριών της Λέσβου

Δείτε αναλυτικά σε ποιες σχολές πέρασαν τα παιδιά που αρίστευσαν στα Λύκεια των χωριών του νησιού μας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συμμετοχή από την Λέσβο στη Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης

Μέλη του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού μετέβησαν στην Σκύρο για να πάρουν μέρος στη δράση
ΕΡΓΑΣΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική

Ο συνδικαλιστής Χριστόφορος Ζερδελής μίλησε στους ΠΕΚ-τες για τα προβλήματα των πυροσβεστών