× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις 6 Ιουνίου η μάχη των Δημοσίων Υπαλλήλων για 13ο και 14ο μισθό

Αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης αν και η μάχη είναι δύσκολη, δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/1/2025

Στις 6 Ιουνίου η μάχη των Δημοσίων Υπαλλήλων για 13ο και 14ο μισθό
' χρόνος ανάγνωσης

Στην κρίσιμη διεκδίκηση της επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Αλεξίου, στη συνέντευξή του στον Ρ/Σ   «ΝΗΣΙ» 99 fm. Όπως τόνισε, η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση αυτής της δικαστικής μάχης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου, η επιστροφή των δύο επιπλέον μισθών αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις του δημοσίου τομέα μετά τα μνημονιακά χρόνια. Υπενθύμισε ότι τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής περιόδου, που καταργήθηκαν αντισυνταγματικά, αποτελούσαν μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για τους εργαζομένους, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους. "Ήταν δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και κόπο και η αφαίρεσή του προκάλεσε σημαντική επιβάρυνση στους εργαζομένους," τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πορεία της υπόθεσης στα δικαστήρια
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, η υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση αίτησης από δημόσιο υπάλληλο, διεκδικώντας την επιστροφή των μισθών αυτών, αλλά και αναδρομικά για τα έτη 2023 και 2024. Μετά από σχετική επεξεργασία από τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση έγινε δεκτή και η υπόθεση προγραμματίστηκε να εκδικαστεί στις 6 Ιουνίου 2025.

"Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη," δήλωσε ο κ. Αλεξίου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να κινητοποιείται δυναμικά, προγραμματίζοντας δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις, με στόχο τη στήριξη της διεκδίκησης. Ένα παράδειγμα αποτελεί η πανελλαδική κινητοποίηση που έχει οριστεί για τις 4 Φεβρουαρίου έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αντιρρήσεις της κυβέρνησης και οι προκλήσεις
Παρά τις θετικές εξελίξεις, η κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητική ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξίου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι η επιστροφή των δύο μισθών δεν είναι εφικτή λόγω του μεγάλου οικονομικού κόστους. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι μισθολογικές αυξήσεις των τελευταίων ετών για τους δημοσίους υπαλλήλους ήταν ελάχιστες, ενώ το κόστος ζωής αυξάνεται δραματικά λόγω της ακρίβειας στα καύσιμα, τα τρόφιμα και την ενέργεια.

«Ο δημόσιος υπάλληλος έχει να δει ουσιαστική αύξηση εδώ και 12-13 χρόνια. Είναι η στιγμή να ενωθούμε όλοι, να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε,» υπογράμμισε.

Ενημέρωση και συμμετοχή για ένα καλύτερο αύριο
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου προγραμματίζει εκδήλωση για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και τη σημασία της συμμετοχής. "Είναι αγώνας για όλους μας, για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές δημοσίων υπαλλήλων," δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διεκδίκηση της επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού αποτελεί ζήτημα που αφορά χιλιάδες εργαζομένους του δημόσιου τομέα, με τον κ. Αλεξίου να τονίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται. "Η δικαιοσύνη πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να δικαιώσει αυτούς που προσφέρουν καθημερινά στις δημόσιες υπηρεσίες," κατέληξε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της «Αλήθεια» Χίου για μεταφορά ΜΑΤ στη Λέσβο

Πληροφορίες για αναχώρηση του «Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ» με διμοιρίες
Δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της «Αλήθεια» Χίου για μεταφορά ΜΑΤ στη Λέσβο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμούς στη Μυτιλήνη

Παράσυρε 63χρονη σε διάβαση πεζών ένας νεαρός οδηγός δικύκλου. Στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και οι δύο
Τροχαίο με τραυματισμούς στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύλληψη κτηνοτρόφου στη Λέσβο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έβγαλε το κοπάδι του βόσκηση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 16 Απριλίου
Σύλληψη κτηνοτρόφου στη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού με δράσεις στη Μυτιλήνη

Επίδειξη εξοπλισμού και εκπομπές από τον ΣΥΡΑΛ το Σάββατο 18 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς
Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού με δράσεις στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώνει η ΟΛΣΑ

Αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου στις 10.00 το πρωί
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώνει η ΟΛΣΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου

Συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες της 28ης Μαρτίου
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για καύση κλαδιών στον Σταυρό της Λέσβου

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.546 ευρώ
Σύλληψη για καύση κλαδιών στον Σταυρό της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγαλειώδης κινητοποίηση στη Λέσβο με λουκέτο παντού και το βλέμμα στην Αθήνα

Καθολική συμμετοχή στην παλλεσβιακή δράση και πίεση για άμεσες λύσεις. Κρίσιμη η σύσκεψη με τον Υπουργό Μαργαρίτη Σχοινά και τους φορείς του νησιού την Παρασκευή 17 Απριλίου στην Αθήνα
Μεγαλειώδης κινητοποίηση στη Λέσβο με λουκέτο παντού και το βλέμμα στην Αθήνα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κοντά στους κτηνοτρόφους της Λέσβου η ΠΟΕ ΟΤΑ

Στήριξη στις κινητοποιήσεις και αιχμές για την κυβερνητική πολιτική
Κοντά στους κτηνοτρόφους  της Λέσβου  η ΠΟΕ ΟΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μαζί με τους κτηνοτρόφους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ

Συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση και μήνυμα στήριξης στον πρωτογενή τομέα
Μαζί με τους κτηνοτρόφους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ
ΥΓΕΙΑ

«Ένα μεγαλο ευχαριστώ στον γιατρό Στέλιο Τσόχατζη»

Δημόσιο ευχαριστήριο από την Αναστασία Τσιλίκη προς τον χειρουργό του Βοστάνειου νοσοκομείου για την άμεση επέμβαση και την ανθρώπινη στάση του
«Ένα μεγαλο ευχαριστώ στον γιατρό Στέλιο Τσόχατζη»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήριξη των εργαζομένων ΕΛΤΑ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Λέσβου
Στήριξη των εργαζομένων ΕΛΤΑ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου