× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τροπολογία για πρόωρη λήξη των φετινών πρωταθλημάτων

Την κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο νομοσχέδιο κύρωσης της ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2020

Τροπολογία για πρόωρη λήξη των φετινών πρωταθλημάτων
' χρόνος ανάγνωσης

Τη δυνατότητα στις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, να τροποποιήσουν με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20), δίνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Αυγενάκης, η διάταξη αυτή προβλέπει ότι επιτρέπεται η κατ΄εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα της κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στην ίδια τροπολογία, περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τη μεταβατική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), έως ότου ολοκληρωθεί η στελέχωση και διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του διαδόχου φορέα, ήτοι του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβλέπεται ότι, μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που σηματοδοτεί την παύση λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ, το τελευταίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως προς τα επείγοντα ζητήματα, όπως η διαδικασία διενέργειας ελέγχων ντόπινγκ και διαχείρισης των αποτελεσμάτων τους.

Το μεταβατικό στάδιο θα διαρκέσει μέχρι την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμόδιου υπουργού, με την οποία θα βεβαιώνεται η λειτουργική ετοιμότητα του νέου φορέα (ΕΟΚΑΝ).

Η διαπιστωτική πράξη θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο εντός εξαμήνου, από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος στο ΦΕΚ, και με την έκδοσή της θα παύσει αυτόματα η λειτουργία του ΕΣΚΑΝ, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταβιβάζονται στον ΕΟΚΑΝ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρώτη στην έμμεση φορολογία

Τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά ΦΠΑ και ειδικούς φόρους ενώ το κράτος αυξάνει τα έσοδά του -Δείτε τι αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ