× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όταν βγάζεις τα μάτια σου με τα δάχτυλα σου

Αντιδράσεις κατά της διαμονής σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου με επιχειρήματα από… τη Μυτιλήνη. Προς αδιέξοδο η επιχείρηση μεταφοράς εκτός Λέσβου 1500 αιτούντων άσυλο που έπεσαν στους… 400!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2020

Όταν βγάζεις τα μάτια σου με τα δάχτυλα σου

Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην άλλη Ελλάδα σχετικά με τους 20.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που διαμένουν στη Λέσβο οδηγεί στον εγκλωβισμό τους στο νησί. Αυτό αποδεικνύει σήμερα η γνωστοποίηση της αναβολής της μετακίνησης 1500 από τους ευάλωτους της Μόριας προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σε περίπτωση που η πανδημία του κορονοϊού «μπει» στον καταυλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό παρά το ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι τουλάχιστον προετοιμάζονταν οι πάντες για την υλοποίηση της μεταφοράς. Πρώτο το «Ν» μετέδωσε την είδηση της αναβολής της μεταφοράς τουλάχιστον στο εύρος που είχε ανακοινωθεί.

Ακολούθησε η σταδιακή μείωση του αριθμού των μεταφερομένων που έφτασε νωρίς το απόγευμα στους 400. «Χωρίς ακόμα να είναι σίγουρο πόσοι τελικά θα φύγουν μεθαύριο από τη Λέσβο».

Βέβαια κανείς δεν περιμένει στην άλλη Ελλάδα να μην αντιδράσουν στην προοπτική της μετακίνησης αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο και της στέγασης τους σε εκεί ξενοδοχεία όταν η δημοτική αρχή Μυτιλήνης αρνείται την ενοικίαση δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα όπως από άλλο ρεπορτάζ στο «Ν» μπορείτε να ενημερωθείτε η Δημοτική Αρχή που εκλέχτηκε με τη στήριξη του κυβερνητικού κόμματος αντιτίθεται στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και της Ύπατης Αρμοστείας να ενοικιασθούν στα όρια του Δήμου κλειστά ξενοδοχεία για να στεγάσουν ευάλωτες ομάδες. Ακριβώς όπως και αυτοί που θα μετακινηθούν στην άλλη Ελλάδα και οι οποίοι φαίνεται πως τελικά δεν θα μετακινηθούν λόγω αντιδράσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικότερη όλων των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί στην άλλη Ελλάδα για την μεταφορά των ευάλωτων είναι αυτή στο Μεσολόγγι σε ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μετακινηθούν 250 άτομα από την Λέσβο. Και το οποίο είχε νοικιαστεί από τους ιδιοκτήτες του για να φιλοξενηθούν εκεί ευπαθείς ομάδες για τις οποίες τηρήθηκε το πρωτόκολλο εξέτασης, δεν αντιμετωπίζουν δεν προβλήματα υγείας.

Ας σημειωθεί ότι αργά χθες το βράδυ ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων του Μεσολογγίου συγκεντρώθηκαν στην Πύλη της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο αυτό. Απέκλεισαν δε με βαρύ όχημα το χώρο προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος. Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα  agriniosite.gr ο κυβερνητικός βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό νετανάστευσης και ασύλου  Νότη Μηταράκη, ενημερώνοντάς τον για τις αντιδράσεις του Μεσολογγίου και τις πληροφορίες που υπάρχουν για εγκατάσταση και άλλων μεταναστών. Ο κ. Καραγκούνης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είπε στον κ. Μηταράκη ότι «δεν είναι δυνατόν δύο ξενοδοχεία που υπάρχουν στο Μεσολόγγι να καταληφθούν με πρόσφυγες-μετανάστες και να μην υπάρχουν διαθέσιμα για τουρίστες που καταφθάνουν στην περιοχή»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο