× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δώρισε υλικό εκτύπωσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συνάντηση της προέδρου του διαδημοτικού συνδέσμου Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού Λέσβου, Βάσως Χοχλάκα, με τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου PrivaSI Lab, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καλλονιάτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2020

Δώρισε υλικό εκτύπωσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το εργαστήριο PrivaSI Lab του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου επισκέφτηκε χθες, Τρίτη 21 Απριλίου 2020, η Πρόεδρος του διαδημοτικού συνδέσμου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού Λέσβου κα. Βάσω Χοχλάκα. Εκεί ξεναγήθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Χρήστο Τελωνιάτη, συνάντησε τα μέλη του εργαστηρίου και είδε από κοντά τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε σχέση με τη δημιουργία υποστηρικτικού υλικού, μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, για τις δομές υγείας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου PrivaSI Lab , κ. Χρήστος Καλλονιάτης, αφού ενημέρωσε την κ. Χοχλάκα για τα αντικείμενα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και τις ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου PrivaSI Lab, της παρουσίασε τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την ομάδα HELLAS COVID 3D Supplies και το Υπουργείο Υγείας. Μια συνεργασία που έχει σκοπό τη δημιουργία ασπίδων προσώπου για την καλύτερη προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Τα μέλη του εργαστηρίου παρουσίασαν αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής των ασπίδων, τη συναρμολόγησή τους καθώς και την αυστηρή διαδικασία απολύμανσης που ακολουθείται, σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Από τη μεριά της η κ. Χοχλάκα δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του εργαστηρίου στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Είναι τιμή μας που ο βασικός ερευνητικός φορέας του τόπου μας μπορεί και προσφέρει αυτή τη δύσκολη στιγμή και είναι αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των μελών του εργαστηρίου σας» δήλωσε σχετικά, συμπληρώνοντας: «Ως Σύνδεσμος Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού θα θέλαμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, δωρίζοντας στο εργαστήριό σας αναλώσιμα για τους εκτυπωτές σας, ώστε να συνεχίσετε όσο περισσότερο μπορείτε αυτή σας την προσπάθεια».

Ο κ. Καλλονιάτης με χαρά αποδέχθηκε τη δωρεά της Προέδρου του Νομικού Προσώπου, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή ενδυναμώνει την ψυχολογία όλων των μελών του εργαστηρίου, ώστε να συνεχίσουμε τη δράση μας με όλες μας τις δυνάμεις για την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όλη αυτή την περίοδο, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»