× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση»

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2024

«Το στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Μοιρασγεντής, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Καλημέρα στο Νησί και τον Θράσο Αβραάμ. Αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις που διαμόρφωσαν το πρόσφατο πολιτικό σκηνικό, τις εσωτερικές αναταράξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική οργάνωση του κόμματος στη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στα γεγονότα του τελευταίου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίστηκε από κάποιους αποχωρήσαντες συνέδρους ως "πραξικόπημα". Ο ίδιος, παραδεχόμενος πως υπήρχαν οργανωτικές αδυναμίες, τόνισε:«Ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος και πολλοί εκλεγμένοι σύνεδροι έμειναν εκτός. Παρ' όλα αυτά, η συνολική εικόνα έδειχνε μια δεδομένη πλειοψηφία υπέρ της επικύρωσης των τεσσάρων υποψηφιοτήτων και του αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασελάκη για προσπάθεια υπονόμευσης του συνεδρίου, μέσω αντισυγκεντρώσεων και δημιουργίας εντυπώσεων για αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο, υποστήριξε ότι υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης και ψηφοφορίας, έστω και μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Μιλώντας για την τοπική εικόνα στη Λέσβο, ο Δημήτρης Μοιρασγεντής περιέγραψε μια κατάσταση προβληματισμού και "μουδιάσματος" στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά το κύμα αποχωρήσεων. Παρ' όλα αυτά, σημείωσε:«Υπάρχει ήδη μια διαδικασία ανασυγκρότησης. Τρία νέα μέλη έχουν ενταχθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή,η Σταυρούλα Πετρέλλη,ο Στρατής Μπουλμπούλης,η Βασιλική Ανδρεαδελλη ενώ το ενδιαφέρον επιστροφής ή προσέγγισης ανθρώπων που ήταν αποστασιοποιημένοι στο παρελθόν είναι ενθαρρυντικό.». Επισήμανε ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο είναι η ενεργοποίηση των οργανώσεων που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε κατάσταση αδράνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση για τη φημολογούμενη διγλωσσία στο κόμμα, ιδιαίτερα σε θέματα όπως η διαχείριση της  Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Μοιρασγεντής υποστήριξε ότι οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις είναι υγιές στοιχείο σε ένα δημοκρατικό κόμμα, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη για ενιαία πολιτική γραμμή προς τα έξω:«Δεν έχουμε την πολυτέλεια για διφορούμενες θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπέμπει μια κοινή, ξεκάθαρη πολιτική θέση, η οποία εκφράζεται μέσα από τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή.»

Ο ίδιος αναγνώρισε το ρεύμα υποστήριξης του Παύλου Πολάκη μέσα στο κόμμα, αλλά υπογράμμισε ότι όλες οι απόψεις πρέπει να υποτάσσονται στην πλειοψηφική απόφαση των οργάνων.Όσον αφορά τη σχέση με στελέχη που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με το κόμμα "Νέα Αριστερά", ο κ. Μοιρασγεντής εξέφρασε την αισιοδοξία του για δυνατότητες επαναπροσέγγισης. Ανέφερε την πρόσφατη επιστροφή του Ανδρέα Νεφελούδη, σημειώνοντας πως:«Το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί μπορεί να λειτουργήσει ενοποιητικά για την αριστερά, καθώς πολλοί βλέπουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον βασικό φορέα της προοδευτικής παράταξης.»

Ολοκληρώνοντας, ο Δημήτρης Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στην ανάγκη για στήριξη της νέας ηγεσίας και επανασύνδεση με την κοινωνική βάση:«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει την καθοδική του πορεία και κοιτάζει μπροστά. Η συγκρότηση, η ενότητα και η σύνθεση ιδεών είναι τα κλειδιά για να ανακτήσει το κόμμα τη θέση του στον πολιτικό χάρτη.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης