× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση»

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2024

«Το στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Μοιρασγεντής, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Καλημέρα στο Νησί και τον Θράσο Αβραάμ. Αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις που διαμόρφωσαν το πρόσφατο πολιτικό σκηνικό, τις εσωτερικές αναταράξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική οργάνωση του κόμματος στη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στα γεγονότα του τελευταίου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίστηκε από κάποιους αποχωρήσαντες συνέδρους ως "πραξικόπημα". Ο ίδιος, παραδεχόμενος πως υπήρχαν οργανωτικές αδυναμίες, τόνισε:«Ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος και πολλοί εκλεγμένοι σύνεδροι έμειναν εκτός. Παρ' όλα αυτά, η συνολική εικόνα έδειχνε μια δεδομένη πλειοψηφία υπέρ της επικύρωσης των τεσσάρων υποψηφιοτήτων και του αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασελάκη για προσπάθεια υπονόμευσης του συνεδρίου, μέσω αντισυγκεντρώσεων και δημιουργίας εντυπώσεων για αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο, υποστήριξε ότι υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης και ψηφοφορίας, έστω και μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Μιλώντας για την τοπική εικόνα στη Λέσβο, ο Δημήτρης Μοιρασγεντής περιέγραψε μια κατάσταση προβληματισμού και "μουδιάσματος" στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά το κύμα αποχωρήσεων. Παρ' όλα αυτά, σημείωσε:«Υπάρχει ήδη μια διαδικασία ανασυγκρότησης. Τρία νέα μέλη έχουν ενταχθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή,η Σταυρούλα Πετρέλλη,ο Στρατής Μπουλμπούλης,η Βασιλική Ανδρεαδελλη ενώ το ενδιαφέρον επιστροφής ή προσέγγισης ανθρώπων που ήταν αποστασιοποιημένοι στο παρελθόν είναι ενθαρρυντικό.». Επισήμανε ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο είναι η ενεργοποίηση των οργανώσεων που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε κατάσταση αδράνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση για τη φημολογούμενη διγλωσσία στο κόμμα, ιδιαίτερα σε θέματα όπως η διαχείριση της  Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Μοιρασγεντής υποστήριξε ότι οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις είναι υγιές στοιχείο σε ένα δημοκρατικό κόμμα, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη για ενιαία πολιτική γραμμή προς τα έξω:«Δεν έχουμε την πολυτέλεια για διφορούμενες θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπέμπει μια κοινή, ξεκάθαρη πολιτική θέση, η οποία εκφράζεται μέσα από τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή.»

Ο ίδιος αναγνώρισε το ρεύμα υποστήριξης του Παύλου Πολάκη μέσα στο κόμμα, αλλά υπογράμμισε ότι όλες οι απόψεις πρέπει να υποτάσσονται στην πλειοψηφική απόφαση των οργάνων.Όσον αφορά τη σχέση με στελέχη που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με το κόμμα "Νέα Αριστερά", ο κ. Μοιρασγεντής εξέφρασε την αισιοδοξία του για δυνατότητες επαναπροσέγγισης. Ανέφερε την πρόσφατη επιστροφή του Ανδρέα Νεφελούδη, σημειώνοντας πως:«Το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί μπορεί να λειτουργήσει ενοποιητικά για την αριστερά, καθώς πολλοί βλέπουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον βασικό φορέα της προοδευτικής παράταξης.»

Ολοκληρώνοντας, ο Δημήτρης Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στην ανάγκη για στήριξη της νέας ηγεσίας και επανασύνδεση με την κοινωνική βάση:«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει την καθοδική του πορεία και κοιτάζει μπροστά. Η συγκρότηση, η ενότητα και η σύνθεση ιδεών είναι τα κλειδιά για να ανακτήσει το κόμμα τη θέση του στον πολιτικό χάρτη.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής