× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση»

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2024

«Το στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Μοιρασγεντής, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Καλημέρα στο Νησί και τον Θράσο Αβραάμ. Αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις που διαμόρφωσαν το πρόσφατο πολιτικό σκηνικό, τις εσωτερικές αναταράξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική οργάνωση του κόμματος στη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στα γεγονότα του τελευταίου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίστηκε από κάποιους αποχωρήσαντες συνέδρους ως "πραξικόπημα". Ο ίδιος, παραδεχόμενος πως υπήρχαν οργανωτικές αδυναμίες, τόνισε:«Ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος και πολλοί εκλεγμένοι σύνεδροι έμειναν εκτός. Παρ' όλα αυτά, η συνολική εικόνα έδειχνε μια δεδομένη πλειοψηφία υπέρ της επικύρωσης των τεσσάρων υποψηφιοτήτων και του αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασελάκη για προσπάθεια υπονόμευσης του συνεδρίου, μέσω αντισυγκεντρώσεων και δημιουργίας εντυπώσεων για αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο, υποστήριξε ότι υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης και ψηφοφορίας, έστω και μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Μιλώντας για την τοπική εικόνα στη Λέσβο, ο Δημήτρης Μοιρασγεντής περιέγραψε μια κατάσταση προβληματισμού και "μουδιάσματος" στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά το κύμα αποχωρήσεων. Παρ' όλα αυτά, σημείωσε:«Υπάρχει ήδη μια διαδικασία ανασυγκρότησης. Τρία νέα μέλη έχουν ενταχθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή,η Σταυρούλα Πετρέλλη,ο Στρατής Μπουλμπούλης,η Βασιλική Ανδρεαδελλη ενώ το ενδιαφέρον επιστροφής ή προσέγγισης ανθρώπων που ήταν αποστασιοποιημένοι στο παρελθόν είναι ενθαρρυντικό.». Επισήμανε ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο είναι η ενεργοποίηση των οργανώσεων που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε κατάσταση αδράνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση για τη φημολογούμενη διγλωσσία στο κόμμα, ιδιαίτερα σε θέματα όπως η διαχείριση της  Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Μοιρασγεντής υποστήριξε ότι οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις είναι υγιές στοιχείο σε ένα δημοκρατικό κόμμα, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη για ενιαία πολιτική γραμμή προς τα έξω:«Δεν έχουμε την πολυτέλεια για διφορούμενες θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπέμπει μια κοινή, ξεκάθαρη πολιτική θέση, η οποία εκφράζεται μέσα από τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή.»

Ο ίδιος αναγνώρισε το ρεύμα υποστήριξης του Παύλου Πολάκη μέσα στο κόμμα, αλλά υπογράμμισε ότι όλες οι απόψεις πρέπει να υποτάσσονται στην πλειοψηφική απόφαση των οργάνων.Όσον αφορά τη σχέση με στελέχη που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με το κόμμα "Νέα Αριστερά", ο κ. Μοιρασγεντής εξέφρασε την αισιοδοξία του για δυνατότητες επαναπροσέγγισης. Ανέφερε την πρόσφατη επιστροφή του Ανδρέα Νεφελούδη, σημειώνοντας πως:«Το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί μπορεί να λειτουργήσει ενοποιητικά για την αριστερά, καθώς πολλοί βλέπουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον βασικό φορέα της προοδευτικής παράταξης.»

Ολοκληρώνοντας, ο Δημήτρης Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στην ανάγκη για στήριξη της νέας ηγεσίας και επανασύνδεση με την κοινωνική βάση:«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει την καθοδική του πορεία και κοιτάζει μπροστά. Η συγκρότηση, η ενότητα και η σύνθεση ιδεών είναι τα κλειδιά για να ανακτήσει το κόμμα τη θέση του στον πολιτικό χάρτη.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

25 αθλητές, 20 μετάλλια και πολύτιμες εμπειρίες στο κλειστό στάδιο Άνω Λιοσίων
Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
ΧΩΡΙΑ

Η αληθινή Όλγα από το ΡΙΦΙΦΙ ανοίγει την καρδιά της

Η Γεωργία Πιτσιλάδη, μιλά για το θάνατο του γιου της εξαιτίας της γραφειοκρατίας, Παναγιώτη Bασιλέλη και συγκλονίζει
Η αληθινή Όλγα από το ΡΙΦΙΦΙ ανοίγει την καρδιά της