× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όνειρα Χριστουγεννιάτικης Μυτιλήνης με δέντρο, χωριό και εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν

Επίσημη παρουσίαση του γιορτινού προγράμματος εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2024

Όνειρα Χριστουγεννιάτικης Μυτιλήνης με δέντρο, χωριό και εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φέτος στη Μυτιλήνη υπόσχεται να είναι πιο μαγευτική από ποτέ, καθώς ο Δήμος προετοιμάζεται να προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες και εκδηλώσεις που θα γεμίσουν τις γιορτινές ημέρες με χαρά, μουσική και πολιτισμό. Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εριφύλη Χιωτέλλη, ανακοίνωσαν το πλήρες πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου, το οποίο περιλαμβάνει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις που θα φωτίσουν την πόλη.

«Είναι ομορφο να μοιράζεσαι χαρούμενες στιγμές»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Χριστόφας, εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή των γιορτινών εκδηλώσεων όπως το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη, ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας. «Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να μοιράζεσαι με τον κόσμο ευχάριστες στιγμές, και αυτή είναι μια τέτοια στιγμή, αφού σήμερα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης για την περίοδο των Χριστουγέννων», δήλωσε ο κ. Χριστόφας, αναφερόμενος στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

9 Δεκεμβρίου ανάβει το δέντρο - 11 Δεκεμβρίου ανοίγει το χωριό 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χιωτέλλη, η οποία είναι υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις του Δήμου, ανέφερε ότι στόχος των φετινών Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων είναι να δημιουργηθεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη χαρά και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους. «Πέραν της ψυχαγωγίας, αυτές οι εκδηλώσεις θα μας φέρουν πιο κοντά και θα μας επιτρέψουν να γιορτάσουμε μαζί την αγάπη και την ελπίδα που μας ενώνουν», σημείωσε η Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε όλη την πόλη, με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό να αποτελεί το κεντρικό σημείο συνάντησης.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που επιστρέφει φέτος μετά από αρκετά χρόνια, θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, με μια μεγάλη γιορτή που θα περιλαμβάνει συναυλία από τα Χάλκινα της Γουμένισσας και τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα επισκεφθεί το Χωριό για να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Δύο μέρες νωρίτερα, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, μια παράδοση που επαναλαμβάνεται για να φωτίσει την πόλη με τη γιορτινή της ατμόσφαιρα. Όπως σημείωσε η κ. Χιωτέλλη το άναμμα του δέντρου θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό σόου έκπληξη που απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Χιωτέλλη αναφέρθηκε και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις του προγράμματος, όπως η παράσταση "Η Σφραγίδα", η οποία θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση που συνδυάζει παραδοσιακή μουσική, χορό και αφήγηση και θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή περίπου 130 καλλιτεχνών από τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της παράστασης είναι εμπνευσμένο από τα Χριστούγεννα στη Χερσόνησο της Ερυθραίας και την παράδοση της ξύλινης φραγίδας, που αποτέλεσε για χρόνια σύμβολο της εποχής.

Άλλες σημαντικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τη συναυλία "Καλά Χριστούγεννα" στις 21 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών από την Κρατική ορχήστρα της ΕΡΤ, αλλά και τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Κερλίδου, μιας μοναδικής μουσικού που παίζει μουσική με τα μάτια λόγω μιας σπάνιας αναπηρίας. Η συναυλία θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες μελωδίες και υπόσχεται να προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους θεατές.

Η κ. Χιωτέλλη ανέφερε επίσης τη διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι για παιδιά με αναπηρίες, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης. "Η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σε όλους, και ειδικά στα παιδιά με αναπηρίες," δήλωσε η κ. Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Σε ότι αφορά στην λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού με τον τίτλο Christmas Dream, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ποικιλία από  αγαπημένες δραστηριότητες. Ανάμεσα στις πιο συναρπαστικές είναι το πλανητάριο, το οποίο θα βρίσκεται στο χώρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα μυστικά του διαστήματος και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Παράλληλα, το τρενάκι θα προσφέρει χαρούμενες βόλτες στους μικρούς επισκέπτες, ενώ το παγοδρόμιο, που προετοιμάζεται τώρα, θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους λάτρεις του πατινάζ. Δεν λείπει και το παραδοσιακό καρουζέλ, που θα διασκεδάζει τους μικρούς μας φίλους σε όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Στο Σπίτι του Άγιου Βασίλη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον αγαπημένο τους ήρωα, να του γράψουν το γράμμα τους και να φωτογραφηθούν μαζί του. Το εργαστήρι των Ξωτικών θα προσφέρει δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ θα υπάρχει και ομάδα ανιματέρ για να διατηρεί την ατμόσφαιρα ζωντανή με γέλιο και διασκέδαση.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευγενία Κλειδαρά θα προσφέρει διαδραστικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για τα παιδιά, ενώ στον χώρο της δημιουργικής απασχόλησης θα λειτουργεί σπιτάκι με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής  και κεραμικής. Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα πραγματοποιηθούν επίσης ξεχωριστές παραστάσεις και δράσεις, όπως το κυνήγι του χαμένου σκούφου, μια συναρπαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

Τα κάλαντα θα ηχήσουν σε όλη την περιοχή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας και τον Χορευτικό Σύλλογο Αιολίς, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το «ΑRTοποιώ», το ΚΔΑΠ Oxygen Academy, το 14ο Νηπιαγωγείο και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, τον Σκακιστικό Όμιλο Μυτιλήνης, και το βιβλιοπωλείο Book and Art.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

Εκδηλώσεις και στα χωριά 

 Παράλληλα η κ. Χιωτέλλη ανακοίνωσε ότι η αντιδημαρχία Πολιτισμού  σε συνεργασία με τις Δημοτικές Ενότητες θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε πολλά χωριά του Δήμου Μυτιλήνης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα χωριά 

6 Δεκεμβρίου

17:00 - Φωταγώγηση  χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού στον Μεσαγρό.

18:00 - Στολισμός δέντρου, διαγωνισμός μελομακάρονων και μπαζάρ στην Πηγή.

7 Δεκεμβρίου

17:00 - Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις Νέες Κυδωνίες.

18:00 - Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σκόπελο.

8 Δεκεμβρίου

19:00 - Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου σε Πλωμάρι, Μιστεγνά και Λουτρόπολη Θερμής.

Την ίδια μέρα θα γίνει φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Παπάδο.

14 Δεκεμβρίου

16:00 - Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Πάρκο Παλαιόκηπου.

(14/12 4μμ) (15/12 11πμ)

15 Δεκεμβρίου

11:00 - Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Πάρκο Παλαιόκηπου.

11:00 - Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες για όλα τα παιδιά στο Πολύκεντρο Σκοπέλου.

18:00 - Έλευση Αϊ Βασίλη στα Μιστεγνά.

20 Δεκεμβρίου

17:00 - 21:00 - Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Πλωμάρι.

21-22 Δεκεμβρίου:

17:00 - Χριστουγεννιάτικο χωριό από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο δημοτικό σχολείο Σκοπέλου.

17:00 - 21:00 - Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά στο Πλωμάρι.

22 Δεκεμβρίου

11:30 - Μοίρασμα τροφίμων στις ευπαθείς ομάδες στα Μιστεγνά.

18:00 - Υποδοχή Αϊ Βασίλη στο Πλωμάρι

27-28 & 29 Δεκεμβρίου

17:00 - 21:00 - Φωτογραφίες και γράμματα με τον Αϊ Βασίλη και Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Πλωμάρι.

30 Δεκεμβρίου

19:30 - Φιλανθρωπική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου.

31 Δεκεμβρίου

18:00 - Κοπή πίτας στο Γηροκομείο Πλωμαρίου

1 Ιανουαρίου

16:00 - Σπάσιμο ροδιού στην Πλατεία Μεσαγρού.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης

Από τις 9:45 το βράδυ έως τις 11.30 την Κυριακή 12 Ιουλίου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας

Παραδοσιακοί χοροί, κόκορας με χυλοπίτες και μεγάλο γλέντι το Σάββατο 18 Ιουλίου στον Κάτω Τρίτος
Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe

Δήμοι και περιφέρειες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο SPACE4Cities και να διεκδικήσουν δωρεάν τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή με δορυφορικά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη
Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»

Τέσσερις βουλευτές της Νέας Αριστεράς καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων απέναντι στις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού
«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Μπαίνει τάξη στη ΔΕΥΑΛ με GPS και σύγχρονα υδρόμετρα»

Δεν μπορούν άλλο οι κάτοικοι της Μυτιλήνης να σηκώνουν το βάρος των λογαριασμών ολόκληρης της Λέσβου, δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Βάλεσης
«Μπαίνει τάξη στη ΔΕΥΑΛ με GPS και σύγχρονα υδρόμετρα»
ΧΩΡΙΑ

«Σήμα κινδύνου» για την καμινάδα του ελαιοτριβείου Ζερμπίνη

Ρηγματώσεις και αποκόλληση τούβλων προκαλούν ανησυχία στη Μόρια – Στο τραπέζι η αγορά του ιστορικού κτιρίου από τον Δήμο Μυτιλήνης
«Σήμα κινδύνου» για την καμινάδα του ελαιοτριβείου Ζερμπίνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή τραχανά στην Ανεμώτια

Την Κυριακή 9 Αυγούστου με δωρεάν διανομή του παραδοσιακού εδέσματος, ζωντανή μουσική και λαχειοφόρο αγορά
Γιορτή τραχανά στην Ανεμώτια
LIVE ΕΛΛΑΔΑ

«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι

Live ο ανοιχτός διάλογος των πολιτών με τον Αλέξη Τσίπρα
«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
ΧΩΡΙΑ

Καθάρισαν το αρχοντικό Καλλιπολίτη, όμως οι αντιδράσεις συνεχίζονται!

Μετά το δημοσίευμα του «Ν» συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου βρέθηκαν στον χώρο, όμως ο Χαράλαμπος Κουλίκας κάνει λόγο για πρόχειρη παρέμβαση και συνεχιζόμενη εγκατάλειψη ενώ έκοψαν και δέντρα
Καθάρισαν το αρχοντικό Καλλιπολίτη, όμως οι αντιδράσεις συνεχίζονται!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταγγέλλει ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τον αφθώδη πυρετό το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης κτηνοτρόφων, συνδικαλιστών και στελέχους του κόμματος μετά τις κλήσεις για παροχή εξηγήσεων
Καταγγέλλει ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τον αφθώδη πυρετό το ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο κρούσμα αφθώδους στα Μυστεγνά

Αρνητικά τα δείγματα από 38 εκτροφές
Νέο κρούσμα αφθώδους στα Μυστεγνά