× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ημέρα Βουνού 2024

Ποδηλατοβόλτα στην Αμαλή της Μυτιλήνης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2024

Ημέρα Βουνού 2024
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στις 15 Δεκεμβρίου 2024 ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού διοργανώνοντας βόλτα όπως κάθε χρόνο, στην Αμαλή. Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται, παγκοσμίως ως Ημέρα Βουνού. Για 14η χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορεινή ποδηλασία στη Λέσβο.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου για αυτή την δράση σημειώνει: «Η Παγκόσμια ημέρα Βουνού έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρηση και προστασία του βουνού αλλά και την ανάδειξή του ζωτικού ρόλου που παίζει στη ζωή των ανθρώπων. Η Αμαλή είναι δίπλα μας και πάντα μας χαρίζει ατέλειωτες ώρες προπόνησης, αναψυχής, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Για αυτό κάθε χρόνο είμαστε εκεί να την τιμούμε και να την προστατεύουμε από τις ανθρώπινες ασυνείδητες παρεμβάσεις που μπορεί να βλάψουν το βουνό και το δάσος ανεπανόρθωτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10:30 πμ ξεκινάμε με τα ποδήλατα από την Αγία Μαρίνα (κάτω από το γήπεδο) με προορισμό πρώτα την είσοδο του πρώτου πιστοποιημένου ποδηλατικού μονοπατιού της Λέσβου "Το μονοπάτι των Βοτάνων - Herb" όπου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του με κόψιμο κορδέλας, παρουσία επισήμων και τελικό προορισμό το εκκλησάκι της Παναγίας της Αμαλής όπου θα γιορταστεί η Παγκόσμια ημέρα.

Μετά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν βόλτες στο νέο ποδηλατικό μονοπάτι των βοτάνων "Herb", στα πλαίσια των εγκαινίων της πρώτης πιστοποιημένης ποδηλατικής διαδρομής στο νησί, που θα καταλήξουν στο εκκλησάκι της Παναγίας Αμαλής. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα μοιραστούν αναμνηστικά μετάλλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εκκλησάκι στις 12:00 θα βρεθούμε με όσους επιθυμούν να έρθουν στην εκδήλωση, με τις οικογένειές τους που θ' ανέβουν με αυτοκίνητο. Θα προσφέρονται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, ζεστά ροφήματα και γλυκά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα με συνοδεία μουσικής. Έτσι θα τιμήσουμε και φέτος τα μονοπάτια, το δάσος, το βουνό και τη φύση, που μας προσφέρουν τόσα πολλά και η αξία τους είναι ανεκτίμητη και θα τα προστατέψουμε από τους καταπατητές, τους καταστροφείς και τους ασυνείδητους που οι ζημιές που προξενούν είναι μη αναστρεψιμες!

Την ίδια ημέρα στο γύρω χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Αμαλής θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο πλέον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου. Ένα πευκάκι (από αυτά που έχουμε συμβάλει στη σπορά τους μερικά χρόνια πριν) θα στολιστεί συμβολικά, με οικολογικά στολίδια. Όσοι ανέβουν στο βουνό μπορούν αν θέλουν να φέρουν ένα στολίδι (από ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά) για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου του 2024. Ο στολισμός θα πραγματοποιηθεί μετά τις 12:30 στην Παναγία της Αμαλής.

Στην επιστροφή μας στο σημείο εκκίνησης θα πραγματοποιηθούν βόλτες σε 3 ακόμα μονοπάτια της περιοχής. Όσοι ανεβείτε με ποδήλατο, εφοδιαστείτε με νερό, καλά προετοιμασμένο ποδήλατο και όπως πάντα το κράνος σας».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Φεστιβάλ γεύσης με έξι γιορτές στον Δήμο Μυτιλήνης

Το Taste Lesvos ανοίγει αυλαία το Σάββατο 18 Ιουλίου από τη Σκάλα Μυστεγνών και αναμένεται να εξελιχθεί σε μια καλοκαιρινή διαδρομή γεύσεων, πολιτισμού και τοπικής φιλοξενίας
Φεστιβάλ γεύσης με έξι γιορτές στον Δήμο Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

PLAZ Coffee & Snack Bar για κάθε μέρα, όλη μέρα

Καλοκαιρινές στιγμές δίπλα στη θάλασσα, μόλις 300 μέτρα από το λιμάνι
PLAZ Coffee & Snack Bar για κάθε μέρα, όλη μέρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έρχεται ο 15ος κολυμβητικός διάπλους μικρασιατικής μνήμης στον κόλπο της Γέρας

Την Κυριακή 26 Ιουλίου η μεγάλη αθλητική και επετειακή διοργάνωση από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα
Έρχεται ο 15ος κολυμβητικός διάπλους μικρασιατικής μνήμης στον κόλπο της Γέρας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γευστική απόδραση με θέα το Αιγαίο στο Καγιάνι

Στο «Καφέ Ταξιάρχης»
Γευστική απόδραση με θέα το Αιγαίο στο Καγιάνι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Δυτικής Λέσβου

Ενημέρωση για την ασφάλεια στη θάλασσα, πρώτες βοήθειες και πρόληψη, με ενεργή συμμετοχή παιδιών και γονέων στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Δυτικής Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

HOLA Beach Bar Βατερά

Η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία δίπλα στο Αιγαίο
HOLA Beach Bar Βατερά
ΓΕΥΣΗ

Η γαστρονομία στο επίκεντρο της τουριστικής ταυτότητας της Λέσβου

Στο Σίγρι, φορείς, επιστήμονες, παραγωγοί και επιχειρηματίες ανέδειξαν τον δρόμο για έναν αυθεντικό τουριστικό προορισμό, με οδηγό τα τοπικά προϊόντα και τη φυσική κληρονομιά.
Η γαστρονομία στο επίκεντρο της τουριστικής ταυτότητας της Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα γενιά διαιτητών στο μπάσκετ της Λέσβου και της Λήμνου

Επτά νέοι διαιτητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη Σχολή Διαιτησίας του ΣΕΔΚΑΛ και εντάσσονται στην οικογένεια του Συνδέσμου
Νέα γενιά διαιτητών στο μπάσκετ της Λέσβου και της Λήμνου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΒΛΙΟ

Δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης

Ώστε: «η βιβλιοθήκη να μείνει στα παιδιά ως κάτι ευχάριστο»
Δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Αίολος Μυτιλήνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων ‑ Κορασίδων

Στη λίμνη της Καστοριάς θα διεκδικήσουν διακρίσεις οι Ντάβας, Κατσιάνος, Ντάβα και Καρούλη υπό την καθοδήγηση του προπονητή Θεόδωρου Πινάκη
Ο Αίολος Μυτιλήνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων ‑ Κορασίδων
ΓΕΥΣΗ

Η γεύση της παράδοσης επιστρέφει στα Μυστεγνά με την 5η Γιορτή Γκιουζλεμέ

Παραδοσιακοί χοροί, ζωντανή μουσική και το αγαπημένο τοπικό έδεσμα το Σάββατο 18 Ιουλίου στη Σκάλα Μυστεγνών, στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού
Η γεύση της παράδοσης επιστρέφει στα Μυστεγνά με την 5η Γιορτή Γκιουζλεμέ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γευσιγνωσία Ούζου στο Σίγρι

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2026
Γευσιγνωσία Ούζου στο Σίγρι