× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Λήμνο

Να φτιαχτεί σοβαρός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός ζήτησε η βουλεύτρια του ΚΚΕ στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του «Ν»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2024

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Λήμνο
Φωτο - βίντεο: Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Τη Δευτέρα 2/12, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλεύτρια του ΚΚΕ του νομού Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, επισκέφθηκε τις πλημμυρισμένες περιοχές της Λήμνου, Μύρινας, Κοντιά και Αγίου Ιωάννη Κάσπακα.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από την Μύρινα, και συνεχίστηκε στην περιοχή του Εβγάτη και στον Κοντιά, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, με σκοπό να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και να διεκδικηθούν άμεσες αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνομίλησε με κατοίκους, επαγγελματίες και αγροτοκτηνοτρόφους των περιοχών.
«Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι ευθύνες του αστικού κράτους που άφησε το λαό, τη ζωή του και τις περιουσίες του απροστάτευτο. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, εφαρμόζοντας πιστά τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θεωρεί κόστος και μη επιλέξιμες δαπάνες τα αντιπλημμυρικά έργα, δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης της καταστροφής από τις πλημμύρες, ούτε και αντιμετώπισής της μετά.
Επίσης, συναντήθηκε με την πρόεδρο του φιλοζωϊκού συλλόγου Λήμνου, όπου αναδείχτηκαν οι απώλειες και στον πληθυσμό των ζώων του νησιού, καθώς και η περιβαλλοντική καταστροφή στον κόλπο του Μούδρου.
Στη συνέχεια συνάντησε την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λήμνου, στην οποία κατήγγειλε την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, που, αγνοώντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οικογένειες των μαθητών του νησιού, επιβάλλουν την λεγόμενη τηλεκπαίδευση, αντί να συμβάλουν στη βοήθειά τους.
Τέλος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λήμνου κατά την οποία εκφράστηκε από τους κτηνοτρόφους και αγρότες, η αγανάκτηση από τις καταστροφές που ακόμα είναι δύσκολο να υπολογιστούν, αφού πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι είτε είναι αποκλεισμένοι στις μάντρες είτε δεν μπορούν να προσεγγίσουν ακόμα τις περιουσίες τους. Καταστροφές που προστίθενται στις απώλειες του εισοδήματός τους από τη νόσο της ευλογιάς των αιγοπροβάτων που εξαπλώθηκε στο νησί με ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, αφού δε λήφθηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου και πρόληψης, παρόλο που είχαν προειδοποιήσει οι κτηνοτρόφοι του νησιού.
Τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης πλήρως και στο 100% όλων των πληγέντων. Αντιπλημμυρικά έργα, (ολοκληρωμένοι καθαρισμοί των ρεμάτων σε όλο το μήκος τους, επέκταση του δικτύου φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων στην πόλη της Μύρινας, επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων φραγμάτων όπως αυτό του Κοντιά, κατασκευή νέων φραγμάτων που θα συγκρατούν τους όγκους νερού προς αποφυγή πλημμυρών και θα συμβάλλουν στην επάρκεια νερού στο νησί, όπως το φράγμα Κάσπακα), στελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου και αύξηση της χρηματοδότησης τους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Εδώ στον Κοντιά η καταστροφή είναι τεράστια οι κάτοικοι βαρύ τίμημα της πολιτικής που εδώ και δεκαετίες έχει αφήσει τα ρέματα ακαθάριστα. Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες, είναι επιτακτική ανάγκη να βγουν ότι μηχανήματα υπάρχουν για να καθαριστούν οι δρόμοι για να μην έχουμε δεύτερη καταστροφή. Ζητούμε να υπάρξει καταγραφή και αποκατάσταση των πληγέντων στο 100%. Γιατί δεν αρκούν τα λόγια συμπάθειας. Θα πρέπει να αποζημιωθούν πλήρως οι κάτοικοι για τις ζημιές που έχουν υποστεί στα σπίτια τους, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που είδαν να καταστρέφεται σπαρμένα χωράφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά δεν μπορούν να αποκατασταθούν οι απώλειες των ανθρώπων. Η συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θανόντων είναι δεδομένη.

Αυτό που εδώ και τώρα χρειάζεται είναι να δυναμώσει ο αγώνας για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων. Αλλά και για να υπάρξει σοβαρός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για να μην είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές μετά από λίγο καιρό» δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα που σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου βρίσκεται στην Λήμνο και επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές του νησιού συνοδευόμενη από στελέχη του ΚΚΕ στη Λήμνο, όπως είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Λήμνου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Μαδυτινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις της κ. Κομνηνάκα:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη

Με οδύνη για την απώλεια του φιλολόγου, ποιητή και δοκιμιογράφου από την Καλλονή, ο Σύνδεσμος αναφέρεται στην προσφορά του στην εκπαίδευση και τα γράμματα
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου αποχαιρετά τον Γιάννη Κωνσταντέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Γιάννης Γκιόκας θα μιλήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα

Η βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ κάνει λόγο για περιορισμό της προστασίας των εργαζομένων και νέα εμπόδια στη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση ζητά η Κομνηνάκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ποιοτικός τουρισμός και προστασία των παραμεθόριων περιοχών στο επίκεντρο της δήλωσης του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μετά την παρέλαση για την 114η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού
Δουδωνής: «Ισχυρή Λήμνος σημαίνει ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 15:00, λόγω εργασιών
Κλείνει προσωρινά τμήμα της Αγίου Παντελεήμονος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

Δωρεάν δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στις 9 και 10 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους, με εξοπλισμό και καθοδήγηση από ειδικευμένα στελέχη
Νέες εξορμήσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Αλυκές Καλλονής
ΧΩΡΙΑ

Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8.30 το πρωί από την πλατεία Αγίου Βασιλείου για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Δωρεάν μετακίνηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στη Μόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 114 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού και αναφέρθηκε στην οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την προστασία των παραμεθόριων περιοχών
Δουδωνής από τη Λήμνο «Πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή ακριτική Ελλάδα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης

Περιοδείες σε χωριά, συναντήσεις με φορείς και κεντρική ομιλία στην Καλλονή περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης
Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;

Ο Παλλεσβιακός Φορέας ζητά ημερομηνίες και έγγραφα για την εφαρμογή των ελέγχων στον πρώην Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας — Οι παραγωγοί δικαιούνται καθαρές απαντήσεις και η παραίτηση δεν σβήνει την υποχρέωση λογοδοσίας
Κύριε Τσομπανέλλη, πότε ελέγχθηκε η δική σας εκτροφή;
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Λέσβου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές
Μαθήματα ετοιμότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές
ΕΡΓΑΣΙΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό

Το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου καταγγέλλει την υπόθεση εργαζόμενης και απαντά στις δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη για την «πίεση» που δέχονται οι εργοδότες.
Στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγελία για 700 απλήρωτες ώρες στην Ερεσό