× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάσχα στο σπίτι χωρίς... αυτοκίνητο!

Σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ εξετάζει η κυβέρνηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/4/2020

Πάσχα στο σπίτι χωρίς... αυτοκίνητο!
' χρόνος ανάγνωσης

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" επισημαίνει πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα, προκειμένου να τηρηθούν απαρεγκλίτως τα μέτρα. Εάν το μέτρο τελικώς υιοθετηθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και κλείνουν τα καταστήματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε πως «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δείξαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο πόλεμος όμως δεν κερδήθηκε ακόμα. Η παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό αποτέλεσμα», τόνισε στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» από την ΕΛ.ΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ θέτει σε εφαρμογή όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τρια ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση του μέτρου περιορισμού των μετακινήσεων. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένες περιπολίες σε καταστήματα τροφίμων.

Στα κρεοπωλεία, τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ θα υπάρξει αύξηση των περιπολιών για την τήρηση των αποστάσεων και την αποτροπή των ληστειών καθώς θα υπάρχει συσσώρευση μεγάλων χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων.

Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή θα τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση ναός, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται «αντάρτικο» στις απαγορεύσεις της περιφοράς του Επιταφίου και της λήψης της Θείας Κοινωνίας, όπως συνέβη πρόσφατα σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Έτσι προβλέπονται αυξημένες περιπολίες έξω από ναούς και έλεγχοι διαδικτυακών συνδέσμων για μαζικά καλέσματα πιστών όπως είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα λάβει χώρα η επιχείρηση… οβελίας και θα περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους για μεγάλες οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιδιώκουν να αποτρέψουν μία μεγάλη πασχαλινή έξοδο εντός της πόλης και θα γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις με συστάσεις για συγκεντρώσεις σε αυλές και ταράτσες.

Ενδεικτική του προβληματισμού που αναπτύσσεται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο οποίος αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε πως «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί».

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών από τα μέτρα και εάν η απόφαση ληφθεί, θα είναι η τελευταία πριν από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών από τον Μάιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με αλληλεγγύη ολοκληρώνει τη χρονιά η «Ελιά σε δράση»

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες και στήριξη του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο στόχαστρο οι αγρότες της Λέσβου για τον αποκλεισμό του λιμανιού Μυτιλήνης

Εισαγγελική παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και αστυνομικές έρευνες για ταυτοποίηση των αγροτικών οχημάτων αντί για απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

16 Δεκέμβρη απεργιακή απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Ανακοίνωση της ΔΑΣ για κοινό αγώνα μισθωτών και αγροτών απέναντι στη φτώχεια τον πόλεμο και την καταστολή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα ενάντια στον προϋπολογισμό του πολέμου και της αφαίμαξης με στήριξη στον αγώνα των αγροτών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική οικονομία σε πρώτο πλάνο

Στους χώρους του μοναδικού δημοσιογραφικού συνεταιρισμού στο Αιγαίο ξεναγήθηκαν Visit Agiasos, Καλοτρόπιο, ViModo και Business Incubator Gotse Delchev στο πλαίσιο του έργου ELCSEE
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών