× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προβληματισμός «Πυξίδας» για τις εκ περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ζητούν να εξεταστεί η δυνατότητα συνεδριάσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2020

Προβληματισμός «Πυξίδας» για τις εκ περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Τον προβληματισμό τους για τις εκ περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης κατάθεσαν στον πρόεδρο του συμβουλίου αλλά και στα μέλη αυτού οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη». Παράλληλα οι Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού, Δημήτρης Μαλλιαρός και Εριφύλη Χιωτέλλη προτείνουν να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής των συμβουλίων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας «όπως η Υπουργός Παιδείας ζήτησε από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Αναλυτικά η παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων της «Πυξίδας» έχει ως εξής:

Είναι γεγονός πως η περίοδος που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη.
Έτσι όλοι μας βρεθήκαμε μπροστά σε καταστάσεις που δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε.

Στα πλαίσια αυτά έχουν προκύψει προβλήματα και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου των επιτροπών και των Νομικών προσώπων που διαχειρίζονται υποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του Δήμου Μυτιλήνης.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν γρήγορα και ευέλικτα να προσαρμοστούμε σ’ αυτές τις συνθήκες, όπως έκαναν και άλλες μεγάλες κοινωνικές ομάδες με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το χώρο της εκπαίδευσης.

Είναι όμως ταυτόχρονα εξίσου σημαντικό να προσαρμοστούμε χωρίς να καταστρατηγούμε δικαιώματα ή να κάνουμε εκπτώσεις στην ουσία και στην ποιότητα λειτουργίας της κοινωνίας και των κοινωνικών ομάδων. Γιατί αλίμονο αν το «έκτακτο των συνθηκών» αποτελέσει άλλοθι για κάτι τέτοιο.

Στα πλαίσια αυτής της συλλογιστικής θεωρούμε πως δεν είναι μια καλή πρακτική, η εκ περιφοράς λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων γιατί στερούν τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, αλληλεπίδρασης και διεξοδικής διερεύνησης των υπό συζήτηση θεμάτων.

Η εκ περιφοράς συνεδρίαση μπορεί να επιλεγεί για τη «συζήτηση» λίγων εκτάκτων θεμάτων, δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με 36 θέματα. Για το λόγο αυτό εκφράσαμε με επιστολή μας στον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου και στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους αυτό τον προβληματισμό .

Ταυτόχρονα ζητήσαμε από το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό που η Υπουργός Παιδείας ζήτησε από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τη δημιουργία δυνατότητας σύγχρονης συνεδρίασης μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα. Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή πόσο θα κρατήσουν αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει εμπόδιο στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ευτυχώς σήμερα δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική, η τεχνολογία μας δίνει τέτοιες δυνατότητες , εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
Ελπίζουμε λοιπόν πως ο Δήμαρχος θα φροντίσει ώστε αυτό να είναι το πρώτο και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που γίνεται με αυτό τον τρόπο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το παγωτό από τον Μεσότοπο είναι γεγονός!

Από σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου έβγαλε στην αγορά το εξαιρετικό παγωτό από πρόβειο γάλα σε διάφορες γεύσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη εκδήλωση από την ΚΝΕ Λέσβου

Εν όψει του «Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου»-Κατασκήνωσής που θα πραγματοποιηθεί στα Τσαμάκια στις 9-10-11 Ιουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδιαφορία και εγκατάλειψη της Βρίσας από την κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για τα τέσσερα χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

«Η καθαριότητα του χωριού σε προτεραιότητα για το Μόλυβο»

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κοινότητα Μήθυμνας αναφέρεται ο πρόεδρος Θανάσης Ανδριώτης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Τέσσερα χρόνια μετά το σεισμό στη Βρίσα

Θλιβερός απολογισμός του τι έγινε στο χωριό που βρέθηκε στο μάτι στου Εγκέλαδου στις 12 Ιουνίου του 2017
ΧΩΡΙΑ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Σκαλοχώρι

Συζήτησε με την πρόεδρο και τους κατοίκους για τα προβλήματα του χωριού
ΧΩΡΙΑ

«Η Λουτρόπολη Θερμής περιμένει να ανοίξουν τα ιαματικά λουτρά»

Στο έργο των ιαματικών λουτρών και σε άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Σγουρέλλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «Δυτική Λέσβος» κατά Αθανασίου για το Μουσικό Καλλονής

«Αυτόκλητο πάτρωνα» χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό η Δημοτική Αρχή και διαψεύδει οποιαδήποτε «αυτοπαρουσιαζόμενη παρέμβασή του» για την ίδρυση του σχολείου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συζήτηση με spot και συναυλία σήμερα στην Πλατεία Σαπφούς

Δράσεις της ΚΝΕ για το 30ο διήμερό της στα Τσαμάκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδείες και σύσκεψη από το ΚΚΕ

Εντείνει την πολιτική δραστηριότητα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος
ΧΩΡΙΑ

Σε Μανταμάδο και Κλειώ ο Μπουρνούς

Αυτοψία στις καταστροφές της μεγάλης κακοκαιρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Λεφτά υπάρχουν»! Συμβάσεις «κάτω από το άχυρο»

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών χωρίς προκηρύξεις από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ