× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανακοινώθηκε η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων

«Άγνωστος Χ», η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/4/2020

Ανακοινώθηκε η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων

Μείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω καθολικής αναστολής της λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων». Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις έχουν ήδη υπογραφεί.

«Άγνωστος Χ», η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών

Αν και τα σενάρια για την τελική απόφαση του υπουργείου για το πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις της τρέχουσας χρονιάς, η ηγεσία του υπουργείου επαναλαμβάνει συνεχώς ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι και ότι η όποια απόφαση παρθεί, θα γίνει μετά από εισήγηση ειδικών. «Καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών», διαβεβαίωσε και σήμερα το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας», επεσήμανε.

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η δημιουργία όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκών συνθηκών για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέσα σ’ ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης

«Θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους», ανέφερε σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την ανακοίνωση του επανακαθορισμού της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μέσα σ' ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία», τόνισε.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Ζαχαράκη έχει ως εξής:

«Όσοι έχουμε δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις, γνωρίζουμε καλά ότι αποτελούν μια δύσκολη κι απαιτητική δοκιμασία - είναι, άλλωστε, η τελική δοκιμασία ενός μαθητή. Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν, πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μέσα σ'ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία. Η απόφαση που προβλέπει ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι ανάλογη με όσα οι μαθητές διδάχθηκαν στη φυσική τάξη, έως ότου να κλείσουν τα σχολεία, ελήφθη ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή. Εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στηρίζοντάς τους σε αυτή τη διαδικασία με κάθε δυνατό μέσο και πάντα φυσικά έχοντας ως βάση τις εισηγήσεις των ειδικών που διαχειρίζονται αυτή την πρωτόγνωρη κρίση».

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια