× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην υπεράσπιση των γερόντων της Ίμβρου από τον κορονοϊό

Δράσεις της τοπικής Εκκλησίας και των μαθητών του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου για τους ευπαθείς συμπατριώτες τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/4/2020

Στην υπεράσπιση των γερόντων της Ίμβρου από τον κορονοϊό

Στην υπεράσπιση των ευπαθών κατηγοριών μελών της Ρωμαίικης Κοινότητας της Ίμβρου από την πανδημία του κορονοϊού έχει αποδοθεί το τελευταίο διάστημα η τοπική Εκκλησία. Σε συνεργασία με τα παιδιά του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου του νησιού. Ταυτόχρονα προσπάθεια γίνεται για τη υπεράσπιση της υγείας και της ασφάλειας των ελαχίστων Ρωμιών της Τενέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι στην Τουρκία έχει απαγορευθεί παντελώς η κυκλοφορία ατόμων άνω των 65 ετών είναι πολύ δύσκολο να προμηθευτούν τρόφιμα οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ιδιαίτερα των Ρωμαίικων χωριών. Από τις 25 Μαρτίου περίπου, λίγες μέρες μετά την άφιξη του στο νησί ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου κ. Κύριλλος φρόντισε για την αποστολή πακέτων με τρόφιμα στον καθένα από τους ηλικιωμένους Ρωμιούς που ζουν μέσα στα σπίτια τους. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των χριστιανικών ενοριών αλλά και αυτή που παρείχαν και οι μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου. Οι οποίοι παρέλαβαν και μοίρασαν τα πακέτα στους ηλικιωμένους στο ορεινό χωριό Αγρίδια όπου βρίσκεται το σχολείο τους. Δεδομένου ότι κάποια από τα παιδιά ζουν και στην πρωτεύουσα της Ίμβρου την Παναγιά,  φρόντισαν να παραλάβουν παραγγελίες και να προχωρήσουν στις αγορές ειδών που προώθησαν στη συνέχεια στους συμμαθητές τους ώστε να παραδοθούν. Πακέτα με τρόφιμα έστειλε επίσης στους ηλικιωμένους Ρωμιούς και ο Έπαρχος  του νησιού.

Ας σημειωθεί ότι η Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου προχώρησε στη δωρεά 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 1400 ευρώ) στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ίμβρου για την αγορά τροφίμων για τον τοπικό πληθυσμό ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Επίσης 5.000 τουρκικές λίρες δώρισε και στο κοινωνικό παντοπωλείο της Τενέδου. 5.000 τουρκικές λίρες εστάλησαν επίσης και στη Γενική Διεύθυνση των βακουφίων (ιδρυμάτων) στην Κωνσταντινούπολη. Ας σημειωθεί ότι χρηματικά ποσά στη Γενική Διεύθυνση βακουφίων της Τουρκίας απεστάλησαν και από τις υπόλοιπες Ρωμαιίκες Κοινότητες της χώρας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ