× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νέες γαλάζιες σημαίες, κέντρο για τα αδέσποτα και αρδευτικά έργα

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Mυτιλήνης Χρήστος Τσιβγούλης αναφέρθηκε σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του καθώς και στο καθεστώς διαχείρισης των κοιμητηρίων και τις ενέργειες που γίνονται

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 31/10/2024

Νέες γαλάζιες σημαίες, κέντρο για τα αδέσποτα και αρδευτικά έργα
' χρόνος ανάγνωσης

 Στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητές του σε σχέση με την διαχείριση των κοιμητηρίων, των αρδευτικών δικτύων, των παραλιών και των αδέσποτων ζώων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης Χρήστος Τσιβγούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσιβγούλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται διαχειρίζονται πολλά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μπει τάξη σε δραστηριότητες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές.

«Το ζήτημα των κοιμητηρίων, για παράδειγμα σημείωσε ο κ. Τσιβγούλης απασχολεί τον κόσμο και εμείς ως Δημοτική Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρήσουμε τη νομιμότητα».

Σχολιάζοντας το θέμα της διαχείρισης των κοιμητηρίων που ανήκουν αυτή τη στιγμή στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και στην Εκκλησία, ο κ. Τσιβγούλης υπογράμμισε ότι ο νόμος είναι πολύ ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. «Έχουμε στείλει έγγραφο στα Φιλανθρωπικά και περιμένουμε απάντηση και τις δικές τους ενέργειες ως το ζήτημα της παραχώρησης. Από εκεί και πέρα αναλόγως των εξελίξεων θα πράξουμε κι εμείς ως Δήμος Μυτιλήνης, αυτά που οφείλουμε να κάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο κ. Τσιβγούλης υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να μπει τάξη στα νεκροταφεία που έχει ο Δήμος υπό την διαχείρισή του και να γίνει καταγραφή των οστεοφυλακίων και συντήρηση – καθαρισμός των χώρων. «Δεν λέω ότι η κατάσταση στα νεκροταφεία του Δήμου είναι ιδανική αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα, προσπαθούμε όμως να βάλουμε μια τάξη τόσο με ευπρεπισμό των χώρων με τη βοήθεια των προέδρων των χωριών όσο και με την καταγραφή των οστών που φυλάσσονται στα οστεοφυλάκια για να μπορούν οι συγγενείς να πληρώνουν για την φύλαξή τους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παραλιών ο κ. Τσιβγούλης υπογράμμισε ότι από το 2025 μπαίνουν στο πρόγραμμα των γαλάζιων σημαιών δύο ακόμη δημοφιλείς παραλίες του Δήμου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα η παραλία «Φαρά» και η παραλία Νησέλια. Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι αυξάνονται και οι υποχρεώσεις του Δήμου αφού αυξάνεται ο αριθμός των πολυσύχναστος παραλιών στις οποίες υπάρχει υποχρέωση να καλύπτονται από ναυαγοσώστη.

«Πλέον εκτός από τα Τσαμάκια, πολυσύχναστες παραλίες χαρακτηρίζονται με απόφαση του Λιμεναρχείου η παραλία του Αγίου Ισιδώρου και η παραλία της Χαραμίδας. Οι δύο αυτές ακτές θα καλύπτονται με ναυαγοσωστικές υπηρεσίες. Ήδη ετοιμαζόμαστε για την προμήθεια του εξοπλισμού που απαιτείται καθώς και για τη διαδικασία του διαγωνισμού που αφορά την σύμβαση με εταιρεία ναυαγοσωστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσιβγούλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου Μυτιλήνης ως προς την διαχείριση των πληθυσμών αδέσποτων ζώων. Όπως τόνισε έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο μένουν ακόμη πολλά να γίνουν και κυρίως να προχωρήσει η δημιουργία Κέντρου φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων.

«Το ζήτημα με το κέντρο αυτό, σημείωσε, είναι η χωροθέτησή του σε κοντινή περιοχή με την πόλη της Μυτιλήνης. Αρχικά εξετάσαμε το ενδεχόμενο χωροθέτησης στο Κτήμα Βότση, όμως η Δασική Υπηρεσία δεν μπορεί να μας δώσει σχετική αδειοδότηση. Πλέον έχουμε στραφεί σε άλλες κατευθύνσεις αναζήτησης χώρου και πιστεύω γενικά ότι είμαστε πολύ κοντά στην εξεύρεσή του.

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέντρο φιλοξενίας ζώων, τουλάχιστον 20 στρεμμάτων το οποίο θα είναι επισκέψιμο για τους φιλόζωους και τους συμπολίτες μας και θα λειτουργεί και ως χώρος αναψυχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των αρδευτικών δικτύων της Θερμής, του Πλωμαρίου, του Ευεργέτουλα, των Λάμπου Μύλων και Αγιάσου. Όπως τόνισε αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια να βγουν άδειες χρήσεις για τα δίκτυα αυτά. Ήδη έχει βγει η άδεια της Αγιάσου και τώρα προχωράμε στους Λάμπου Μύλους.

«Γενικότερα το νερό και τα δίκτυα ποτέ δεν είναι αρκετά. Αυτό το διάστημα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το έργο του φράγματος Τσικνιά το οποίο εν μέρει θα λύσει πολλά προβλήματα. Από εκεί και πέρα έχουμε στα συρτάρια μας δύο μελέτες για τα αρδευτικά δίκτυα Θερμής και Λάμπου Μύλων ώστε να γίνουν παρεμβάσεις ενώ έχουμε βρει και κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση των έργων αυτών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες συσκευασίες ελαιολάδου παρουσιάζει ο Συνεταιρισμός Αντισσας

Συνεχίζει δυναμικά την τυποποίηση ο δραστήριος Συνεταιρισμός της Δυτικής Λέσβου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ασφαλτόστρωση στη Τζίθρα

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υλοποίησε την υπόσχεση του
ΧΩΡΙΑ

Έφυγε από την ζωή ο Μεσοτοπίτης Αρχαιολόγος Πάνος Βαλαβάνης

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 16 Μάη στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αγνωστοι έβαλαν μαύρες ταινίες στα φώτα της Κομνηνάκη

Καταγγελία από τον Σύλλογο Κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» προς τον Δήμο Μυτιλήνης, τους επικεφαλής των παρατάξεων και την Εισαγγελία Πρωτοδικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρέμβαση Μαρίας Κομνηνάκα για τις εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας εστιάζει στην υποχρηματοδότηση, την ανεπάρκεια κλινών και τις κακές κτιριακές υποδομές
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση του ΚΚΕ για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Ζητείται παράταση και αλλαγή των όρων του προγράμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο του Θεοφίλου στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 18 Μαΐου , με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις, με πρωτοβουλία του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Ημερίδα για τις μισθώσεις ακινήτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου στις 6 το απόγευμα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Χωρίς ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας ο Πολιχνίτος

Παράπονα και καταγγελείες από κατοίκους της περιοχής που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετική πρωτοβουλία Αθανασίου για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση κατατέθηκε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα απόσπασης σε δημόσιους υπαλλήλους τρίτεκνους ή πολύτεκνους, να υπηρετούν στην περιοχή όπου εργάζεται ο/η σύζυγος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

60 εκατομμύρια ευρώ για έργα θωράκισης των νησιών από την λειψυδρία

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η Περιφέρεια για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου. Θα προκριθούν τα έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα των 10 νησιών δηλώνει ο Κώστας Μουτζούρης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή από τη Δημοτική Κοινότητα Λουτρών

Μικροί και μεγάλοι ενώνουν δυνάμεις για να καθαρίσουν την αγαπημένη παραλία – Κάλεσμα συμμετοχής από πολίτες, φορείς και συλλόγους