× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομμα αρχηγών, αλλά κόμμα συλλογικής δουλειάς»

Ο Γιώργος Μήλιος, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου , δηλώνει ικανοποιημένος από την συμμετοχή στις εκλογές αν και σημειώνει ότι θα μπορούσαν να αποφευγθχούν στην παρούσα φάση

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/10/2024

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομμα αρχηγών, αλλά κόμμα συλλογικής δουλειάς»
' χρόνος ανάγνωσης

Ικανοποιημένος από την συμμετοχή των φίλων και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ της Λέσβου στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, δήλωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Μήλιος σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι». 

Ο κ. Μήλιος σημείωσε ότι οι πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη νέου αρχηγού και μάλιστα στη Λέσβο όπως είπε είχαμε μικρή αύξηση των ψηφοφόρων σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του κόμματος. Ιδιαίτερη αύξηση είχαμε στη Γέρα και στην Πέτρα όπως σημείωσε ενώ οριακή αύξηση σημειώθηκε και στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες που απευθύνονται στη βάση των ψηφοφόρων μας, επισήμανε, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και σημαντικές για ένα δημοκρατικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα κατά την άποψή μου, η παρούσα διαδικασία έπρεπε να γίνει μετά από ένα χρόνο όπως ορίζεται στο καταστατικό κόμματος. Προφανώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επιτάχυνε την διαδικασία αφού κρίθηκε ότι ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι το κόμμα δεν πήρε τη δεύτερη θέση.

Η άποψή μου είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αφορά το πρόσωπο του Ανδρουλάκη αλλά την συλλογική δουλειά που έπρεπε να γίνει κυρίως στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν μελετήσει κανείς τα αποτελέσματα θα δει ότι στην περιφέρεια της χώρας και φυσικά και στο δικό μας νησί, είχαμε ικανοποιητικά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ. Εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Θεωρώ ότι απαιτείται συγκέντρωση και προσπάθεια εκεί που πονάμε. Αν στις περιοχές αυτές πηγαίναμε λίγο καλύτερα η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές ήταν εξασφαλισμένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μήλιος δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι το κόμμα παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν σε μια περίοδο εσωκομματικών εκλογών, την επόμενη μέρα βγαίνει ενωμένο και δυνατό. «Η κοινωνία μας χρειάζεται όλους και αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι το πρόσωπο του αρχηγού αλλά η συλλογική δουλειά που γίνεται και φυσικά το πρόγραμμα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η οποία βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και την ανάπτυξη της κοινωνίας. Την διαφορά την κάνουν οι πολιτικές, τα προγράμματα και η στόχευση και όχι τα πρόσωπα».

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στα οχτώ εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν την προηγούμενη Κυριακή. Ο κ. Μήλιος κάλεσε τους φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να δώσουν δυναμικό παρών και αυτή την Κυριακή και να πάρουν την τύχη του κόμματος στα χέρια τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης