× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι μαθητές του Μανταμάδου μαθαίνουν για την ιππασία

Εποικοδομητικές δράσεις στο πλαίσιο της ημέρας του σχολικού αθλητισμού πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2024

Οι μαθητές του Μανταμάδου μαθαίνουν για την ιππασία
' χρόνος ανάγνωσης

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί μια ευκαιρία για τα σχολεία να προωθήσουν τη φυσική δραστηριότητα και να ενισχύσουν τη σύνδεση των μαθητών με τον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή. Φέτος, το Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου αποφάσισε να συνδυάσει την αθλητική εκπαίδευση με ένα τοπικό στοιχείο της κουλτούρας του, επιλέγοντας την ιππασία ως το κεντρικό θέμα των δραστηριοτήτων του. 

Η ημέρα ξεκίνησε με μια παρουσίαση που στόχευε να ενημερώσει τους μαθητές για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στη ζωή μας. Μέσα από παραδείγματα και στατιστικά, οι μαθητές έμαθαν πώς η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική φυσική δραστηριότητα συμβάλλουν στην καλή υγεία, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και προάγουν την πνευματική διαύγεια. Η παρουσίαση αυτή έβαλε τις βάσεις για τις επόμενες δράσεις της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς το χωριό Μανταμάδος έχει βαθιές ρίζες στην ιππασία, το σχολείο επέλεξε να παρουσιάσει αυτό το Ολυμπιακό άθλημα στους μαθητές. Ένα βίντεο σχετικό με την ιππασία βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία του αθλήματος και τη σχέση ανθρώπου-αλόγου.

Μετά την προβολή, δύο πανέμορφα άλογα, η Φλόγα και η Γκαμπριέλα, βρέθηκαν στο προαύλιο του σχολείου. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν καθώς παρακολούθησαν μια επίδειξη πεταλώματος και σελώματος των αλόγων από δύο γονείς μαθητών, με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου, κ. Δημητρίου Μεϊμάρη. Αυτή η ζωντανή επίδειξη έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δουν από κοντά πώς γίνεται η φροντίδα των αλόγων και η προετοιμασία τους για ιππασία. Σημαντική ήταν η συμβολή των γονιών Μιχαηλάρη Στέλιου και Βορύλλα Βασίλη στην πραγματοποίηση της δράσης. Ευχάριστη νότα στην ημέρα έδωσε η επίσκεψη του περσινού  μας μαθητή του σχολείου, Γιώργου Στρογγυλού που με τον γάιδαρο του τον Μένιο έκλεψαν την παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση συνεχίστηκε με μια ομιλία του καλεσμένου εκπαιδευτή αλόγων, κ. Νίκου Μουστάκα. Ο κ. Μουστάκας μίλησε για τις συνήθειες των αλόγων, τη διαδικασία εκπαίδευσής τους, αλλά και τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις που έχει το άθλημα της ιππασίας. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας πολλές ερωτήσεις για τη φροντίδα των αλόγων και το πώς μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με την ιππασία.

Στο τέλος της ημέρας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να καβαλήσουν τα άλογα και να κάνουν μια μικρή βόλτα στην αυλή του σχολείου. Η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική, καθώς πολλοί από τους μαθητές δεν είχαν ξανακάνει ιππασία και η ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια τέτοια δραστηριότητα στο σχολικό περιβάλλον τους γέμισε χαρά και ενθουσιασμό.

Η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου ήταν κάτι περισσότερο από μια γιορτή του αθλητισμού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την υγιεινή ζωή και να βιώσουν από κοντά την ιππασία, ένα άθλημα που αποτελεί μέρος της τοπικής κουλτούρας τους. Αυτές οι εμπειρίες δεν βοηθούν μόνο στη φυσική τους ανάπτυξη, αλλά ενισχύουν και την εκτίμησή τους για τον πολιτισμό και τη φύση.

Η ημέρα αυτή θα μείνει σίγουρα αξέχαστη σε όλους και αναμένουμε με ανυπομονησία τις μελλοντικές δράσεις που θα διοργανώσει το σχολείο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Σταματούν οι αυθαιρεσίες, ανοίγουν οι δίοδοι σε παραλίες

Αποτελέσματα έφεραν οι αναφορές του Συλλόγου «Αλκαίος» Πλωμαρίου -Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Ν» για τους ελέγχους της Πολεοδομίας και στο λιμανάκι των ψαράδων στα «Λιμενάρια» της Μελίντας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με δείπνο στο Mythical coast έκλεισε η συνάντηση πολιτισμού και γαστρονομίας

Στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο της συνάντησης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Μητροπολιτικός Δήμος Σμύρνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Βουλή για το Κτηματολόγιο

Αίτημα παράτασης προθεσμίας διορθώσεων λόγω δυσλειτουργίας της πλατφόρμας και κινδύνου απώλειας δικαιωμάτων
ΥΓΕΙΑ

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξέτασε δεκάδες παιδιά στην Πέτρα

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πέτρας εκδόθηκαν Κάρτες Υγείας Αθλητή για περίπου 60 οικογένειες του χωριού και της γύρω περιοχής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

«Η ζωή έχει ήχο, μην χάνετε στιγμές»

Διήμερη εκδήλωση την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου από το Medical Shop Πατερέλλης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλήθειες και σκιές...

Στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» οι Παζιάνου, Χατζηγεωργίου και Αβραάμ ανέδειξαν τα προβλήματα της καθημερινότητας και τη μάχη για δικαιοσύνη στα Τέμπη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε κτίριο πρώην σούπερ μάρκετ στη Σουράδα το ΚΗΦΗ της Μυτιλήνης;

Μόνο ο Δήμος Χίου κατέθεσε φάκελο στην προκήρυξη του ΕΣΠΑ που λήγει στις 30/9. Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Πρόνοιας και η Δυτική Λέσβος θα καταθέσουν πρόταση σε νέο πρόγραμμα που θα βγει στον αέρα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Αντιβιοτικά, εμβόλια, ηλεκτρονικό τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες σε ημερίδα στη Μυτιλήνη

«Στοχεύουμε στην εγγραμματοσύνη υγείας, ώστε να ξέρει ο κόσμος πώς να προστατεύει τον εαυτό του» τόνισε η υπεύθυνη του Γραφείου Λοιμώξεων, Μαίρη Ζαφειρέλλη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η χώρα έχει ανάγκη νόμιμης μετανάστευσης» τόνισε ο Ανδρουλάκης στο «Ν»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέφυγε να δεσμευτεί για το αν θα λειτουργήσει η νέα δομή στη Βάστρια, δίνοντας έμφαση σε μια συνολική πολιτική
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ήταν ένας ποδηλατόδρομος...

Ανοιχτή επιστολή με καταγγελίες για καταπάτηση, στάθμευση και κίνδυνο ατυχημάτων από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ανάδοχος με έκπτωση 19% για τον δρόμο Καλλονής ‑ Πέτρας

Προχωρούν τα έργα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου