× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας ακόμα νεκρός

Και νέα κρούσματα από τον κορονοιό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2020

Ένας ακόμα νεκρός
' χρόνος ανάγνωσης

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 81 συν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1415, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

90 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 6 έλαβαν εξιτήριο από τις ΜΕΘ ενώ 50 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δημοτική κοινότητα Φουστάνη στην Έδεσσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα, για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε». 
Επισήμανε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτούς που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους». 
Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Κυρ. Μητσοτάκης: Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς

«Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παραθέτει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους συμπολίτες μας που νοσούν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα αλλά και για όσους τους φροντίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy-kroysmatos-sto-spiti/...

ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει τη νέα σεζόν με τραγούδι και δημιουργικότητα

Το πρώτο ραντεβού το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στη Χίο οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 - 5 Οκτωβρίου 2025
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τα σχολεία ανοίγουν – και για τα κουτάβια!

Δωρεάν Puppy Classes από το Aegean Vet Care στη Μυτιλήνη
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Στη Μυτιλήνη, φωτογραφίζουμε τα ζωάκια μας!

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας με αστείες και τρυφερές στιγμές με τα κατοικίδια ζώα διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Danza Pasion: The Hall of Dancesport στη Μυτιλήνη

Η αγαπημένη σχολή χορού σε νέο χώρο, γεμάτο ρυθμό, έμπνευση και κίνηση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παγκράτιο άθλημα για παιδιά Shootfighters C.S.A

Αυθεντική ελληνική πολεμική τέχνη για σωματική και ψυχική ενδυνάμωση