× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν έχω σχέδιο, έχεις ευθύνες»

Αντιπαράθεση Βέρρου – Μηταράκη σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου. «Ούτε καράβι, ούτε τίποτα» διαμήνυσε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Λέσβο.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2020

«Δεν έχω σχέδιο, έχεις ευθύνες»

«Θα νοικιάσετε καράβι; Έχετε τόσα πολλά εκατομμύρια γιατί αν όχι ελπίζω να βρείτε» φέρεται να είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στο Δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο όταν πληροφορήθηκε αργά χθες βράδυ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δυτικής Λέσβου για τη στέγαση όσων μεταναστών βγαίνουν στις ακτές.

Σύμφωνα με αυτήν που κοινοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ δεν υποδεικνύεται τοποθεσία για την παραμονή σε καραντίνα μεταναστών που ενδεχόμενα θα αφιχθούν από 1η Απριλίου. Και προτείνεται σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου του Δήμου δυτικής Λέσβου, «η αποστολή κατάλληλου πλοίου στο οποίο να παραμένουν όσοι τυχόν εισέλθουν στον Δήμο μας για την προβλεπόμενη 14ημερη καραντίνα και εν συνεχεία να μεταφέρονται όπως προβλέπεται από τις αρχές του μήνα όπου και ανεστάλη η δυνατότητα αίτησης ασύλου».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Μηταράκης έκανε γνωστό στο Δήμαρχο ότι «δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης εφόσον βγουν μετανάστες στο Δήμο δυτικής Λέσβου». Σε πολύ έντονο ύφος δε του διαμήνυσε ότι «η ανευθυνότητα έχει όρια. Έχετε ευθύνη έναντι των κατοίκων του Δήμου στην περίπτωση που η νόσος του κορονοϊού μεταδοθεί σε κατοίκους του Δήμου από μετανάστες που δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά αφήνονται σε λιμάνια, ακτές και βουνά να κυκλοφορούν».

Διαχωρίζει ο Χήρας

Στο μεταξύ με ανάρτηση του χτες αργά το βράδυ ο επικεφαλής της παράταξης του Δήμου δυτικής Λέσβου που υποστηρίχθηκε από το κυβερνητικό κόμμα Νίκος Χήρας διαψεύδει ότι ψήφισε την επιλογή της ενοικίασης πλοίου. «Είμαστε εναντίον κάθε δομής στο Δήμο δυτικής Λέσβου και το πλοίο είναι και αυτό δομή» δήλωσε ο ίδιος ο κ. Χήρας σήμερα το πρωί στο «Ν».

Μάλιστα ο κ. Χήρας δημοσιοποίησε εις απόδειξη της διαφωνίας των Συμβούλων της παράταξης του με την πρόταση Βέρρου την έγγραφη επιστολή που κατέθεσε στο χθεσινό δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτήν μεταξύ των άλλων κατατίθεται και το παράπονο για τη μετεκλογική συμμαχία της παράταξης Βέρρου με την «αλληλέγγυα» παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που «υποστηρίζει τα ανοιχτά σύνορα».

Σε αυτήν αναφέρεται:

«Κύριε Δήμαρχε,

από την αρχή ακολούθησες την δική σου πολιτική τακτική και χειρίστηκες αποκλειστικά μόνος σου το μεταναστευτικό και μας έφτασες στο σημείο που μας έφτασες .
Από την αρχή της εκλογής σου πραγματοποίησες μια σειρά συναντήσεων με υπουργούς αλλά και με τον Κο Πρωθυπουργό και ουδέποτε μας ενημέρωσες για τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων.

Άλλωστε Κύριε Βέρο η εξ αρχής επιλογή σου για συνεργασία – σύμπραξη της διοίκησης του Δήμου μας με τη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Ζαφείρη Ευστράτιου, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, έδειξε ότι δεν είχες ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα του μεταναστευτικού δεδομένου ότι οι θέσεις τους είναι σε όλους μας γνωστές περί των ανοιχτών συνόρων, φύλαξης , αλληλεγγύης κ.λ.π.

Το έγγραφο με το όποιο καλείσαι από τον Υπουργό κ. Μηταράκη να υποδείξεις «θέση παραμονής μεταναστών σε καραντίνα» έχεις την αρμοδιότητα να απαντήσεις και μόνος σου αλλά και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με την σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζεται για αυτό και σας ψήφισε και ο κόσμος .

Εμείς αυτό που θέλουμε και έχουμε ψηφίσει είναι να μην δημιουργηθεί καμία Δομή και να μην εξαπλωθεί ο Κορονοϊος στο Δήμο μας. Με την υγεία των πολιτών εμείς δεν θα παίξουμε, λαϊκισμό και παραπολιτική δεν θα κάνουμε. Το πως θα τα υλοποιήσετε είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη, η σχεδίαση, και εφαρμογή. Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Φυσικά σε καμία περίπτωση το έγγραφο αυτό δεν αποτελεί αποδεικτικό ότι δεν συμφώνησες στην συνάντηση της 02/03/2020 στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, τότε εξάλλου δεν υπήρχε το θέμα του Κορονοϊού, και ακόμα περιμένουμε την έγγραφη διάψευση σου.
Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση τόσο δική μου όσων και των δημοτικών συμβούλων, τουλάχιστον της παράταξης μου , για το που διαμένουν και πως σιτίζονται οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες οι όποιοι καταφθάνουν από τα απέναντι Τούρκικα παράλια σε θαλάσσιες περιοχές στα όρια του Δήμου μας .

Κύριε Βέρρο η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Έχεις την πολιτική ευθύνη των πράξεων σου και ψάχνεις τώρα συνυπεύθυνους. Σε εμάς δεν θα τους βρεις.

Επιπρόσθετα από το Δελτίο Τύπου της 22/03/2020 ενημερωθήκαμε για τα μέτρα που λήφθηκαν από την εκτελεστική επιτροπή του Δήμου μας για την αντιμετώπιση του Κορονοϊου.

Αναμένουμε για τις αποφάσεις που θα πάρετε και για τις ενέργειες που θα κάνετε. Όσο αφορά για το σημερινό έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Δια περιφοράς σχετικά με το έγγραφο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη, εμείς ως παράταξη είμαστε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΚΑΤΑ της δημιουργίας οποιασδήποτε μορφής Δομής στη περιοχή μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»