× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τελικά η πισίνα στο Πλωμάρι γέμισε με νερό από ιδιωτική γεώτρηση!

Τα γεγονότα με τα βυτία νερού που πούλησε η ΔΕΥΑΛ στον ιδιώτη και την αναστάτωση που προκλήθηκε περιγράφει ο πρόεδρος του Πλωμαρίου Μιχάλης Τετώνης και αναφέρει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Βάλεση για το περιστατικό»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2024

Τελικά η πισίνα στο Πλωμάρι γέμισε με νερό από ιδιωτική γεώτρηση!
' χρόνος ανάγνωσης

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα με το βυτίο του νερού στο Πλωμάρι το οποίο η ΔΕΥΑΛ ετοιμαζόταν να μεταφέρει σε πισίνα ιδιώτη, εκφράζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου Μιχάλης Τετώνης.

Ο κ. Τετώνης μιλώντας στο «Ν» αναφέρθηκε  στα γεγονότα και σημείωσε ότι ενημερώθηκε πρώτος για το περιστατικό από φίλους και γνωστούς που είδαν το βυτίο να αδειάζει το νερό με τις σκουριές στο Έσσο Πάπας. «Όταν το άκουσα ξαφνιάστηκα γιατί δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν για το ζήτημα αυτό ούτε φυσικά από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ. Άμεσα τηλεφώνησα στον κ. Βάλεση και του εξήγησα τι συμβαίνει ζητώντας να μάθω αν ήταν δική του απόφαση η πώληση του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο ίδιος ξαφνιάστηκε, μου είπε ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και ότι θα προσπαθήσει να μάθει τι συμβαίνει από την υπηρεσία.

Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που συνέβη ήταν πολύ σοβαρό, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού και τα νοικοκυριά περιορίζουν τη χρήση στα απολύτως απαραίτητα. Ντρέπομαι δηλαδή να λέω στους παππούδες και στις γιαγιάδες να μην σπαταλούν το νερό για πότισμα και να μαθαίνω ότι η ΔΕΥΑΛ πούλησε νερό σε ιδιώτη για να γεμίσει την πισίνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βυτίο έχυσε το πρώτο νερό γιατί είχε σκουριές, ωστόσο ετοιμαζόταν να πάρει άλλα δυο βυτία με καθαρό νερό για να τα πάει στο σημείο της παραγγελίας. Η υδροληψία σταμάτησε με εντολή του Παναγιώτη Βάλεση. Δεν μιλάμε για 2 και 3 τόνους μιλάμε για 60 – 70 τόνους που θα μεταφερόταν σε πολυτελή κατοικία σε τουριστικό θέρετρο της περιοχής.

Μάλιστα πληροφορήθηκα ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού  μετά την ακύρωση της παραγγελίας από την ΔΕΥΑΛ αναζήτησε ιδιώτη με γεώτρηση ο οποίος του πούλησε τελικά την ποσότητα νερού που ήθελε για να γεμίσει την πισίνα του».

Ποιος διοικεί το Πλωμάρι; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα σχόλια που γίνονται για το θέμα αυτό και τις ευθύνες που ορισμένοι ρίχνουν στους αυτοδιοικητικούς του Πλωμαρίου ο Μιχάλης Τετώνης χαρακτηρίζει άδικη αυτή την κριτική επισημαίνοντας ότι το ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο που αναρωτιούνται κάποιοι, είναι γνωστό στον κόσμο.

Σε ανάρτησή του στο facebook  ο πρόεδρος της Κοινότητας αναφέρει απαντώντας στα σχόλια περί ευθυνών.

Επειδή η λασπολογία έχει και τα όρια της αξίζει να αναφέρω τα παρακάτω. Στο Πλωμάρι διοικώ εγώ που εκτέθηκα στη κοινωνία και εκλέχθηκα νόμιμα με 416 ψήφους ως Πρόεδρος στην Δ.Κ. Πλωμαρίου τους περισσότερους από κάθε άλλον τοπικό υποψήφιο του νησιού εκτός φυσικά την πόλη της Μυτιλήνης και με εκτίμησε ο κόσμος με τη ψήφο του εκεί που μερικοί ακόμη ψάχνουν να βρουν ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διοικώ λοιπόν εδώ και 9 μήνες με τιμιότητα και έχοντας απαντήσει με ειλικρίνεια σε κάθε αίτημα πολίτη που με πήρε τηλέφωνο ή με βρήκε στο γραφείο μου. Να πούμε και λίγα ακόμη για το ποιος διοικεί;

•Διοικεί αυτός που καθάρισε κάθε στενό και κάθε περιοχή που είχε μετατραπεί σε ζούγκλα.

• Διοικεί αυτός που στην αρχή είχε πάνω από 100 αιτήματα για καθαριότητα γειτονιάς και στενών και τώρα έχει 2! Με χρόνο ανταπόκρισης στο αίτημα 15 ημέρες!

•Διοικεί αυτός που έφερε μόνιμα οδοκαθαριστές στο Πλωμάρι για να φροντίζουν να καθαρίζουν τη ηθελημένη ή μη βρωμιά του καθενός που δεν έχει μάθει να σέβεται τον τόπο του αλλά τα ρίχνει στο Δήμο.

•  Διοικεί αυτός που φρόντισε να φτιαχτούν όλες οι διαρροές και να γίνει σωστή διαχείριση του νερού ώστε το καλοκαίρι όλος ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος και να αρκούμαστε μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

• Διοικεί αυτός που έφτιαξε όλες τις παραλίες για να έχουν τα απαραίτητα και να είμαστε αξιοπρεπής τουριστικός προορισμός.

• Διοικεί αυτός που άνοιξε το Πολύκεντρο για να κάνουν δραστηριότητες μικροί και μεγάλοι και να θαυμάζουν οι επισκέπτες το Μουσείο Σαπουνιού.

• Διοικεί αυτός που επισκευάζει τις ζημιές στο γήπεδο Πλωμαρίου και να παίζει η ομάδα μας αξιοπρεπώς στην Γ' Εθνική.

• Διοικεί αυτός που έφτιαξε μηχανήματα παρατημένα για να γίνει αγροτική οδοποιία.

• Διοικεί αυτός που θα ξεκινήσει την επισκευή του πλακόστρωτου στην Βενιζέλου.

• Διοικεί αυτός που έκανε μια σωστή γιορτή του ούζου στο Πλωμάρι μετά από χρόνια.

• Διοικεί αυτός που έφτιαξε προβλήματα αποχέτευσης που ταλάνιζαν χρόνια την τοπική κοινωνία.

• Διοικεί αυτός που έφτιαξε στέγαστρα κάδων, κιγκλιδώματα, ζημιές λιμανιού, φωτισμό λιμανιού, ζημιές παντού, δημοτικό φωτισμό και φωτισμό παιδικής χαράς και φρόντισε να πέσουν στο Πλωμάρι στο πρώτο 9μηνο αρκετές χιλιάδες ευρώ δίχως καν να αγγίξει ούτε 1 ευρώ.

• Διοικεί αυτός που έφτιαξε ζημιές στα σχολεία για να μπουν ασφαλή τα παιδιά στη νέα σχολική χρονιά.

• Διοικεί αυτός που έφερε μόνιμα κοντέινερ για να μην πετούν ογκώδη αντικείμενα και μολύνουν τη πόλη και το περιβάλλον.

• Διοικεί αυτός που έφερε την έγκριση της πυρασφάλειας στο Γηροκομείο, έφτιαξε ταμείο στο Ίδρυμα και τώρα κινεί διαδικασίες για ένα νέο ανελκυστήρα και αντικατάσταση του παλιού ηλικίας 35 ετών!

Να πω και άλλα και άλλα και άλλα ή φτάνουν για τους 9 μήνες που αναλάβαμε και βρήκαμε ένα Πλωμάρι όχι στο απόλυτο μηδέν αλλά υπό του μηδενός;

Έχω πολλά πάρα πολλά να πω όπως έχω να πω και λάθη που κάναμε γιατί όταν κάνεις έργο θα κάνεις και λάθη και εγώ τά παραδέχομαι όντας πιστός στρατιώτης του τόπου χρόνια τώρα και δίχως να με αλλοιώσει καμία καρέκλα παραμένοντας πρώτα πολίτης και ταπεινός στη θέση μου.

Όσο για το περιβόητο νερό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ διέταξε άμεσα ΕΔΕ και εξέταση του θέματος με πλήρη διαφάνεια. Άλλοι στην ίδια θέση θα έκαναν το ίδιο? Ιδού το ερώτημα. Και πληροφοριακά δεν είχα ιδέα εγώ προσωπικά για το συγκεκριμένο θέμα και μόλις το έμαθα άμεσα ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Αυτό θα έκανε ένας τίμιος άνθρωπος από θέση ευθύνης.

Και επειδή έχω γνωμοδοτικό ρόλο όπως ορίζει ο νόμος αν δεν είχαμε αυτό το Δήμαρχο που έχει έρθει στο Πλωμάρι πάνω από 15 φορές μέσα σε 9 μήνες και αυτούς τους Αντιδημάρχους και Προέδρους επιχειρήσεων του Δήμου Μυτιλήνης τότε πιστέψτε με δεν θα είχα καταφέρει τίποτα και τότε θα ζούσαμε αυτά που περνούμε χρόνια τώρα! Αλλά μήπως μερικοί θέλετε να τα ξαναζήσετε άμεσα ή να τα θυμίσω ξανά? Γιατί ξεχνάτε εύκολα και ζητάτε πράγματα που έχετε να δείτε χρόνια στο τόπο.

Υ.Γ.:  Επειδή χαλάω πολλών τη διάθεση όταν με βλέπουν να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση θα φύγω σύντομα ώστε να ηρεμήσουν όλοι και εγώ και αυτοί. Αλλά πριν φύγω θα βγάλω τις ατασθαλίες όλων αυτών που έχουν μούτρα να μιλάνε για να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι τίμιος και ποιος νοιάζεται για τον τόπο μας.

Υ.Γ. 2:  Χαίρομαι πολύ που εκλέχθηκα με αυτή τη Δημοτική Παράταξη και με Δήμαρχο τον κ. Χριστόφα με καθαρούς έντιμους ανθρώπους. Αν ποτέ αλλάξουν θα είμαι ο πρώτος που θα το καταγγείλει και θα σταματήσω να τους στηρίζω».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κίνδυνος παγετού στη Λήμνο

Συστάσεις προς τους κατοίκους από το Δήμο του νησιού. λόγω του παγετού, αύριο Παρασκευή 2 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου θα λειτουργήσουν μετά τις 09:00 π.μ.
ΧΩΡΙΑ

Ψυχρή εισβολή πλήττει τη Λέσβο

Στις 9:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2026 καταγράφονταν αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματική αποτίμηση του έτους 2025 στην Ελλάδα

Αναλυτικά τα ρεκόρ θερμοκρασίας και βροχόπτωσης από το δίκτυο σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με πυροτεχνήματα υποδέχθηκε το 2026 η Μυτιλήνη

Πλάνα από drone του «Ν» κατέγραψαν το θέαμα από ψηλά
ΧΩΡΙΑ

Γιορτινή κοπή βασιλόπιτας στο Ακράσι με κάλαντα και κεράσματα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Κοινοτικό Συμβούλιο καλούν το χωριό την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026
ΧΩΡΙΑ

Είδαν «άσπρη μέρα» τα ορεινά χωριά της Λέσβου

Χιόνια στα ορεινά της Λέσβου και τσουχτερό κρύο σε όλο το νησί -
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν οι ταχυδρόμοι στη Λέσβο γίνονταν Αη Βασίληδες!

Ιστορίες αγάπης, ελπίδας και μικρών θαυμάτων από τον Μπάμπη Στυλιανίδη και τα παλιά ΕΛΤΑ πριν «μαραζώσουν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Κινδύνεψε άνδρας στον κόλπο Γέρας

Ανατράπηκε το κανό που επέβαινε και περισυνελέγη από ερασιτεχνικό σκάφος και στελέχη του Λιμεναρχείου Περάματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τιμήθηκε και φέτος το έθιμο του «αμίλητου νερού» στη Μυτιλήνη

Μετά την αλλαγή του χρόνου οι Μυτιληνιοί προσήλθαν στην Παναγιά Φανερωμένη κρατώντας ζωντανή μια παράδοση που συνδέει την ευχή για καλή χρονιά με τη μνήμη και την πίστη
ΕΛΛΑΔΑ

Αισιοδοξία και συναινέσεις στο μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026

Ο πρωθυπουργός κάνει απολογισμό του 2025, μιλά για μεγάλες προκλήσεις τη νέα χρονιά και θέτει τη συνεννόηση ως βασικό όρο για τις αλλαγές που έρχονται
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το φοινικόδασος της Παναγιούδας, ξανά σε κίνδυνο

Σε συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες και συνδυασμό μεθόδων προστασίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θερμαινόμενη αίθουσα στη Μυτιλήνη για τις ημέρες τις παγωνιάς

Ανοίγει την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα ο χώρος αναμονής επιβατών στο λιμάνι της πόλης, δίπλα από το παλιό κολυμβητήριο