× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με δυσκολία συμπληρώθηκε το ψηφοδέλτιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Δυστοκία των εμπόρων να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση και στις εκλογές που θα γίνουν στις 18 Σεπτεμβρίου. Δείτε τα ονόματα των ενδιαφερόμενων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/9/2024

Με δυσκολία συμπληρώθηκε το ψηφοδέλτιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης
φωτογραφία αρχείου από τις τελευταίες εκλογές του
' χρόνος ανάγνωσης

Στις κάλπες προσέρχονται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης προκειμένου να αναδείξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των εμπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις εκλογές υπήρχε έντονη δυστοκία των εμπόρων να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα αρκετά από τα παλιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά με πολύ προσπάθεια των μελών του απερχόμενου συμβουλίου  και αρκετές επαφές με καταστήματα, παλιούς και νέους εμπόρους συμπληρώθηκε οριακά το ενιαίο  ψηφοδέλτιο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί ακόμη υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ο λόγος αποχώρησης τριών ενεργών μελών του σημερινού συμβουλίου, είναι είτε η κόπωση μετά από μακροχρόνια ενασχόληση με το Σύλλογο, είτε συνταξιοδότηση, είτε κλείσιμο της επιχείρησης και αλλαγή του αντικειμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για γενικότερη κόπωση ίσως και εφησυχασμού των μελών του Συλλόγου τα οποία δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με το Σύλλογο.

Σε κάθε περίπτωση οι έμποροι μιλούν για μια δύσκολη συγκυρία όπου όλοι είναι πιεσμένοι και προσπαθούν να επιβιώσουν και να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους. Ίσως σε μια τέτοια εποχή η ενασχόληση με το Σύλλογο είναι πολυτέλεια για κάποιους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έμπειροι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι η αγορά της Μυτιλήνης θα ανακάμψει σύντομα και ότι μέσα στο χειμώνα με την αύξηση των εισοδημάτων των κατοίκων του νησιού από τον τουρισμό και την ελαιοκομία θα λειτουργήσει η λογική της κυκλικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι υποψήφιοι για το Εμπορικό Σύλλογο θα είναι από τα ενεργά μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου: ο πρόεδρος Γιάννης Μουτζούρης, η Βάλια Μπαρμπατιώτη, ο Γιώργος Σαλιαμπούκος, ο Βαγγέλης Μολυβιάτης και η Φιλίτσα Γκιγκιλίνη.

Στο ψηφοδέλτιο πιθανόν να  συμμετέχουν ακόμη οι: Φώτης Παπαντής, Δημήτρης Τσιμναδής, Μαριάννα Μουφλουζέλλη, Κατερίνα Κάσδαγλη και Παναγιώτης Δουκαρέλλης.

Η διετία που έρχεται θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την αγορά της Μυτιλήνης με δεδομένο ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλές θετικές προκλήσεις αλλά και παθογένειες.

Μπαίνοντας στη νέα εποχή θα περίμενε κανείς οι έμποροι της Μυτιλήνης να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες και στο ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς και στην αλλαγή της όψης των εμπορικών δρόμων και κυρίως της Ερμού που είναι η βασική εμπορική αρτηρία της πόλης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με έργα, λογοδοσία και σχέδιο πορεύεται ο Δήμος Μυτιλήνης

Η ομιλία Χριστόφα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε το στίγμα της δημοτικής πολιτικής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και έντονο κρύο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία -Πού αναμένονται χιόνια
ΧΩΡΙΑ

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος προκαλούν προβλήματα υδροδότησης στο Πλωμάρι

Βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις σε Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Μελίντα και περιοχές του οικισμού
ΧΩΡΙΑ

Ζημιές στο οδόστρωμα της Εφταλούς

Υποχωρήσεις της ασφάλτου στον δρόμο προς Μόλυβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διατηρητέος ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι από τη Δευτέρα

Έναρξη εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο πλακόστρωτο από τη Λέσχη Βενιαμίν έως το κατάστημα Παύλου Κουβαρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αεροπλάνο έφθασε έως τη Λέσβο και επέστρεψε στην Αθήνα

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό επιφύλασσαν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τοποθέτηση της Κομνηνάκα για το νομοσχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Σφοδρή κριτική του ΚΚΕ για την εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους τις πιέσεις για σιωπή στα στρατόπεδα και τις διώξεις στρατιωτικών και φαντάρων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολλά τα μποφόρ και την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο

Συστάσεις από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για ασφαλή πρόσδεση σκαφών και αποφυγή θαλάσσιων δραστηριοτήτων
ΧΩΡΙΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για νέα παιδική χαρά στον Πλακάδο Γέρας

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης περιλαμβάνει και τις παιδικές χαρές σε Μεσαγρό και Σκόπελο
ΧΩΡΙΑ

Κίνδυνος στον δρόμο Πλωμαρίου‑Μεγαλοχωρίου από ανεπιτήρητα άλογα

Έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές αυξημένη προσοχή καλούνται να δείξουν οι οδηγοί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρεμβάσεις ουσίας στις σχολικές υποδομές του Δήμου Μυτιλήνης

Μετά το 9ο Δημοτικό και τον Χάλικα σειρά έχει το σχολικό συγκρότημα Αγίας Φωτεινής