× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επεσε άσφαλτος στην Αγία Μαρίνα Λέσβου

Η ασφαλτόστρωση περιλάμβανε δύο τμήματα αγροτικών δρόμων που ξεκινούν από το νότιο όριο του οικισμού και κατευθύνονται νοτιοανατολικά προς την περιοχή «Βουρνάζων Τούμπα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2024

Επεσε άσφαλτος στην Αγία Μαρίνα Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Δήμος Μυτιλήνης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου που συνδέει τον οικισμό της Αγίας Μαρίνας με την περιοχή Βουρνάζων Τούμπα, στο πλαίσιο του έργου «Έργα πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις περιοχής νότιου τμήματος Δ.Ε. Μυτιλήνης». Το έργο αυτό συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε περιοχές αγροτικής δραστηριότητας και αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ασφαλτόστρωση περιλάμβανε δύο τμήματα αγροτικών δρόμων που ξεκινούν από το νότιο όριο του οικισμού της Αγίας Μαρίνας και κατευθύνονται νοτιοανατολικά προς την περιοχή «Βουρνάζων Τούμπα». Οι δύο αυτοί δρόμοι συνενώνονται στη διακλάδωση των θερμοκηπίων και καταλήγουν στο σημείο όπου συναντούν τον παράλληλο δρόμο του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Το συνολικό μήκος του έργου ανέρχεται σε 2.375 μέτρα.

Το έργο αυτό είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης των αγροτικών υποδομών του Δήμου Μυτιλήνης, με στόχο τη διευκόλυνση των μεταφορών και την ενίσχυση της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Παράλληλα, περιλάμβανε και την ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς των Ταξιαρχών (Καγιάνι) και Λουτρών, έργο το οποίο είχε συμβασιοποιηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στις 880.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που στοχεύει στην υποστήριξη έργων τοπικής ανάπτυξης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.