× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Nα ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εργασίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2020

Nα ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων
' χρόνος ανάγνωσης

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από τον κορονοϊό ζητά το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

Αναλυτικά αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση με υπόδειξη του ΕΟΔΥ λαμβάνει διαρκώς μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και η καθολική, εκτός των 6 περιπτώσεων, μετακίνηση των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επιχειρηματικούς ομίλους και χώρους εργασίας συνεχίζουν να απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς καν την απόσταση του ενός μέτρου, με κοινόχρηστα μέσα εργασίας και με πλημμελή καθαριότητα λόγω μειωμένων αριθμών καθαριστριών.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων στα σωματεία τους είναι δεκάδες καθημερινά. Αποκαλυπτικές είναι επιστολές των υπαλλήλων εταιρειών τηλεφωνικών κέντρων και κινητής τηλεφωνίας, από μεγάλα εργοτάξια, ιδιωτικές κλινικές, βιομηχανικές μονάδες κ.ά.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη γιατί δεν έχει πάρει κανένα από τα υποδεικνυόμενα από τους επιστήμονες μέτρα προστασίας των εργαζομένων, αλλά επιπρόσθετα έχει αναστείλει και τους ελέγχους των επιχειρήσεων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τους άλλους εποπτικούς μηχανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, την ανασφάλεια και την αγωνία των εργαζομένων, υποχρεώνουν σε συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων χωρίς αναγκαίες χωροταξικές αλλαγές, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση εργαλείων εργασίας με αντισηπτικά που είναι ανύπαρκτα, χωρίς τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους στάσης είναι η υποχρέωση των εργαζομένων να μετακινούνται σε άλλα κτίρια των ομίλων, αλλάζοντας δύο και τρία μέσα μαζικής μεταφοράς, και με ίδιους όρους εργασίας, εκθέτοντας σε όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο τους εργαζόμενους και όχι μόνο από τη διασπορά του κορονοϊού.

Στα ύποπτα κρούσματα δεν γίνεται τεστ, είναι στην ευθύνη του εργαζόμενου αν θα κάνει ή όχι, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι που έχουν κρούσματα κορονοϊού στον περίγυρό τους αναγκάζονται να τα αποκρύπτουν και να προσέρχονται στην εργασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, για την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να διασφαλιστούν όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδείξει για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1.450 θέσεις στάθμευσης στη Μύρινα

Για την διευκόλυνση των οδηγών εν' όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μια προσευχή χρόνων βρήκε απάντηση στην Τένεδο

Θυρανοίξια στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Παναγίας Τενέδου με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Μια ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία καθώς ο ναός-σύμβολο επιστρέφει στη ζωή, κουβαλώντας τη μνήμη και την πίστη ενός λαού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στο ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο και από τη Ρόδο

Στα βήματα της Σύρου, κάλεσμα σε διαμαρτυρία ενάντια στη γενοκτονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ